Menu

Moliūginiai vafliai

  • Moliūginiai vafliai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau jau kelis kartus. Labai viskas priklauso nuo moliūgų tyrės konsistencijos – jei ji skystesnė, tai pieno geriau nepilti viso, o po truputį, kad matytųsi ar jo ne per daug. Vafliuose jaučiasi tik labai švelnus moliūgų prieskonis. Padažo-sviesto nedariau, nes pas mus labiau mėgstami blynai valgyti su grietine, o ir saldumo blynuose pakankamai, tai kam tos kalorijos 🙂

(4 porcijoms)

1 p. miltų

1 v.š. rudojo cukraus

1 a.š. kepimo miltelių

1/4 a.š. druskos

1 kiaušinis, lengvai išplaktas

1 1/4 p. pieno

2/3 p. moliūgų tyrės

4 1/2 a.š. sviesto, ištirpinto

1/3 p. pekano (karijų) riešutų

Klevų sirupo ir spanguolių sviestui:

1/2 p. šviežių ar šaldytų spanguolių

1/4 p. klevų sirupo

1 p. sviesto, minkšto

Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde išmaišyti kiaušinį, pieną, moliūgų tyrę ir sviestą. Skystus produktus supilti į sausus ir lengvai išmaišyti. Sudėti riešutus ir kepti vaflius. Tuo tarpu nedideliame puode sumaišyti spanguoles ir sirupą. Virti ant vidutinės ugnies, kol susproginės spanguolės, apie 10 minučių. Tada mišinį supilti į nedidelį indą, kiek atvėsinti ir įmaišyti sviestą. Patiekti vaflius su paruoštu sviestu ir jei reikia ant viršaus užsipilti papildomai klevų sirupo.

Šaltinis: Taste of Home. October & November 2008

  1. Žalia Varna says:

    O kur to klevų sirupo gauti galima?… 🙂

  2. Aušra says:

    būna parduotuvėse, kažkada mačiau Rimi, bet šiaip tokio neturiu ir nesuku galvos dėl to 🙂 spintelės ir taip pilnos visko, kad tik spėk naudoti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux