Menu

Moliūginiai vafliai

  • Moliūginiai vafliai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau jau kelis kartus. Labai viskas priklauso nuo moliūgų tyrės konsistencijos – jei ji skystesnė, tai pieno geriau nepilti viso, o po truputį, kad matytųsi ar jo ne per daug. Vafliuose jaučiasi tik labai švelnus moliūgų prieskonis. Padažo-sviesto nedariau, nes pas mus labiau mėgstami blynai valgyti su grietine, o ir saldumo blynuose pakankamai, tai kam tos kalorijos 🙂

(4 porcijoms)

1 p. miltų

1 v.š. rudojo cukraus

1 a.š. kepimo miltelių

1/4 a.š. druskos

1 kiaušinis, lengvai išplaktas

1 1/4 p. pieno

2/3 p. moliūgų tyrės

4 1/2 a.š. sviesto, ištirpinto

1/3 p. pekano (karijų) riešutų

Klevų sirupo ir spanguolių sviestui:

1/2 p. šviežių ar šaldytų spanguolių

1/4 p. klevų sirupo

1 p. sviesto, minkšto

Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde išmaišyti kiaušinį, pieną, moliūgų tyrę ir sviestą. Skystus produktus supilti į sausus ir lengvai išmaišyti. Sudėti riešutus ir kepti vaflius. Tuo tarpu nedideliame puode sumaišyti spanguoles ir sirupą. Virti ant vidutinės ugnies, kol susproginės spanguolės, apie 10 minučių. Tada mišinį supilti į nedidelį indą, kiek atvėsinti ir įmaišyti sviestą. Patiekti vaflius su paruoštu sviestu ir jei reikia ant viršaus užsipilti papildomai klevų sirupo.

Šaltinis: Taste of Home. October & November 2008

  1. Žalia Varna says:

    O kur to klevų sirupo gauti galima?… 🙂

  2. Aušra says:

    būna parduotuvėse, kažkada mačiau Rimi, bet šiaip tokio neturiu ir nesuku galvos dėl to 🙂 spintelės ir taip pilnos visko, kad tik spėk naudoti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …