Menu

Moliūginiai vafliai

  • Moliūginiai vafliai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau jau kelis kartus. Labai viskas priklauso nuo moliūgų tyrės konsistencijos – jei ji skystesnė, tai pieno geriau nepilti viso, o po truputį, kad matytųsi ar jo ne per daug. Vafliuose jaučiasi tik labai švelnus moliūgų prieskonis. Padažo-sviesto nedariau, nes pas mus labiau mėgstami blynai valgyti su grietine, o ir saldumo blynuose pakankamai, tai kam tos kalorijos 🙂

(4 porcijoms)

1 p. miltų

1 v.š. rudojo cukraus

1 a.š. kepimo miltelių

1/4 a.š. druskos

1 kiaušinis, lengvai išplaktas

1 1/4 p. pieno

2/3 p. moliūgų tyrės

4 1/2 a.š. sviesto, ištirpinto

1/3 p. pekano (karijų) riešutų

Klevų sirupo ir spanguolių sviestui:

1/2 p. šviežių ar šaldytų spanguolių

1/4 p. klevų sirupo

1 p. sviesto, minkšto

Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde išmaišyti kiaušinį, pieną, moliūgų tyrę ir sviestą. Skystus produktus supilti į sausus ir lengvai išmaišyti. Sudėti riešutus ir kepti vaflius. Tuo tarpu nedideliame puode sumaišyti spanguoles ir sirupą. Virti ant vidutinės ugnies, kol susproginės spanguolės, apie 10 minučių. Tada mišinį supilti į nedidelį indą, kiek atvėsinti ir įmaišyti sviestą. Patiekti vaflius su paruoštu sviestu ir jei reikia ant viršaus užsipilti papildomai klevų sirupo.

Šaltinis: Taste of Home. October & November 2008

  1. Žalia Varna says:

    O kur to klevų sirupo gauti galima?… 🙂

  2. Aušra says:

    būna parduotuvėse, kažkada mačiau Rimi, bet šiaip tokio neturiu ir nesuku galvos dėl to 🙂 spintelės ir taip pilnos visko, kad tik spėk naudoti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux