Menu

Varškės apkepas su vaniliniu pudingu

  • Varškės apkepas su vaniliniu pudingu
  • Varškės apkepas su vaniliniu pudingu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės apkepas su vaniliniu pudingu


Autorius: Aušra

Data:

Mes labai mėgstam varškę. Tačiau ilgainiui tas pats varškės apkepas pabosta, tad pradėjau dairytis kažko naujo. Vat ir nusprendžiau išbandyti šį apkepą ir kaip visada dar paskatino tai, jog jau senokai turiu vanilinio pudingo pakelį, bet niekaip jo nesunaudojau. Vaikams labai patiko. O kadangi kaip lengvai vakarienei dariau iš pusės normos, tai visa šeima lengvai užkando, o ir pakelio jau neliko, nes teko greitai pakartoti 🙂

Varškės apkepas su vaniliniu pudingu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 298 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 700 g varškės
  • 4 kiaušiniai
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 pakelis vanilinio pudingo
  • 200-250 ml pieno
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Varškę, kiaušinius, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų sudėti į smulkintuvą (blenderį) ir išplakti iki vientisos masės.
  • Atskirame inde sumaišyti pieną su pudingo milteliais, išplakti lengvai ir pilti į varškės masę, dar kartą gerai išmaišyti.
  • Tešlą pilti į sviestu išteptą kepimo indą ir dėti į orkaitę 180°C apie 1-1,5 val.
  • Valgyti šiltą su grietine ir/ar uogiene. Skanaus!

Šaltinis: Aštriai saldu…

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę „SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Pernai Kalėdų proga pasidovanojau sau knygą Kviečių pilvas, ir ji mane taip paveikė, kad sausio mėnesį visai šeimai nedaviau valgyti nieko iš kviečių. Pradžioj atrodė kažkaip keista, neįprasta, tačiau labai greitai apsipratom. Bet kas man labiausiai patiko – paskatino ieškoti kažko naujo. Taip šiuos blynus ir atradau, ir jau metus laiko karts nuo karto iškepu šeimai. Kartais paprastoje keptuvėje, kartais čirvinėje. Tačiau man jie visgi labiau patinka kepti paprastoje keptuvėje, nors vyras tokiai mano nuomonei ir prieštarauja. Bet kokiu atveju, blynai gaunasi labai purūs ir lengvi. Labai stipriai plečiasi keptuvėje, tad nedėkite blynų arti vienas kito. Ir jei mėgstate valgyti blynus vienus, tada siūlau įdėti daugiau cukraus arba tiesiog iškeptus blynus aplieti kokiu sirupu.

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Tai mūsų naujieji pusryčiai. Visgi pavasaris įnešė naujovių ir pradėjome ieškoti lengvų skanių pusryčių. Glotnučiams man rytai dar per vėsūs, keptas kiaušinis atsibodo, sumuštiniai šiaip mūsų šeimoje nėra itin populiarūs. O vat šie sumuštiniai lengvesni, gaivumo suteikia žalumynai. Tad jei pabodo įprasti sumuštiniai su dešra ar sūriu, tikrai siūlau išbandyti.