Menu

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

  • Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  • Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  • Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kartais, kai šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, save vis tiek galima palepinti skaniu maistu. Šiam receptui reikia nusipirkti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita – beveik visi ir taip turim namuose. Tiesa, kad iš nesudėtingų produktų gautusi šis tas skanaus, reikia pradžioje pastovėti ilgiau prie padažo. Neslėpsiu, jo paruošimas atima laiko, tačiau man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Žinoma, vaikai tam nepritarė 🙂 Na dėl skonių nesiginčysim.

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 376 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 1 v.š. kvietinių miltų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas, pjaustytas labai smulkiai
  • 2 skiltelės česnako, traiškytos
  • 400 g konservuotų pomidorų be odelių, smulkintų

Instrukcijos:

  • Vištienos krūtinėles nuplauti, nusausinti. Dėti ant didelio lapo kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės, apgaubti ir pamušti mėsos muštuku arba kočėlu, kad gautųsi vienodo storio gabaliukai. Pasūdyti, papipirinti, apibarstyti miltais ir palikti.
  • Ant nedidelės kaitros įkaitinti šaukštą aliejaus. Suberti svogūną ir kepti apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėti česnaką ir maždaug 10 sekundžių kepti pamaišant.
  • Įmaišyti pomidorus, kartu su jų sultimis ir užvirinti. Lėtai troškinti apie 20 minučių, kol padažas pasidarys ganėtinai tirštas. Kartkartėmis pamaišyti ir patraiškyti pomidorus. Gerai pasūdyti ir pagardinti juodaisiais pipirais.
  • Nustatyti vidutinę kaitrą ir kitoje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų. Sudėti mėsą ir kiekvieną pusę kepti po 5-8 minutes, kol iškeps ir pagels. Kadangi mėsa kepant labai taškosi, mes uždengiame ją dangčiu nuo paprasto puodo ir dar paspaudžiame juo mėsą, kad krūtinėlių paviršius vienodai apskrustų. Iškepusią vištieną išimti iš keptuvės ir iškarto patiekti su pomidorų padažu. Skanaus!

Šaltinis: Virtuvės ekspresas (Alma littera, 2010)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos

Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos

Prasidėjo vasara be kelių dienų, todėl nebesusilaikėm ir pradėjom pirkti pomidorus, agurkus ir salotas. Po žiemos žalumynų taip išsiilgę, kad su mielu noru salotas daromės ir pietums ir vakarienei. O kad nenusibostų mums įprastos salotos, ieškau lygiagrečiai kažko naujo, tačiau tuo pačiu mums priimtino. Tuo pačiu sutapo, jog pasiilgom ir varškės, tad šis salotų variantas sugundė išbandyti. Žinoma mes išbandėm ir kitokį variantą su grūdėta varške, tačiau nugalėjo būtent šis. Valgant viskas taip dera tarpusavyje, jog atrodo kad visiems ingredientams jau seniai buvo laikas būti kartu. Bet atradom tik dabar ir tuo labai džiaugiamės! Iš tiesų tai gali būti greiti pietūs ofise – pomidorus ir alyvuoges namuose susipjaustom, o grūdėtą varškę nusiperkam pakeliui į darbą 😉

Vištiena azijietiškai

Vištiena azijietiškai

Autorius: Aušra Data: 2020-11-04 Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite …

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).