Menu

Rabarbarų ledai

  • Rabarbarų ledai
  • Rabarbarų ledai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Rabarbarų ledai


Autorius: Aušra

Data:

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Rabarbarų ledai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 434 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 450 g rabarbarų, supjaustytų nedideliais gabaliukais
  • 100 g braškių, nupjautų ir supjaustytų
  • 1 1/4 p. cukraus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • žiupsnelis druskos
  • 3 didelių kiaušinių tryniai
  • 2/3 p. pieno
  • 1 p. riebios grietinėlės
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto

Instrukcijos:

  • Į puodą sudėti rabarbarus, braškes, 1 puodelį cukraus, citrinos sultis ir druską. Uždengti podą ir virti ant nedidelės kaitros, kol rabarbarai išleis sultis, apie 5 minutes.
  • Nudengti puodą ir virti toliau ant vidutinės ugnies, karts nuo karto pamaišant, kol masė pasidarys džemo konsistencijos, apie 20 minučių.
  • Masę pertrinti per sietelį, jei norite glotnios konsistencijos ledų.
  • Kiaušinių trynius lengvai suplakti.
  • Puode sumaišyti pieną ir likusį cukrų. Pieną užvirti ir po truputį jį supilti į plakamus kiaušinių trynius.
  • Tada visą masę supilti atgal į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, nuolatos maišant, kol masė sutirštės ir nenubėgs labai lengvai nuo įmerkto šaukšto, apie 10 minučių.
  • Masę supilti į sietelį ir taip atskirti sutraukto kiaušinio gabaliukus (jei tokių bus).
  • Sumaišyti rabarbarų ir kiaušinių masę, supilti vanilės ekstraktą.
  • Indą su ledų mase dėti į šaldytuvą ir šaldyti 2 val. ar net per naktį.
  • Atšaldytą masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir toliau gaminti ledus pagal gamintojo nurodymus.
  • Paruoštus ledus palaikyti kurį laiką šaldiklyje, kad būtų tvirtesni ir skanauti!

Šaltinis: daisy”s world

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

Honey-Peach Ice Cream

Medaus ir persikų ledai

Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Sūrio tortas

Sūrio tortas

Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.