Menu

Rabarbarų ledai

  • Rabarbarų ledai
  • Rabarbarų ledai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Rabarbarų ledai


Autorius: Aušra

Data:

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Rabarbarų ledai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 434 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 450 g rabarbarų, supjaustytų nedideliais gabaliukais
  • 100 g braškių, nupjautų ir supjaustytų
  • 1 1/4 p. cukraus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • žiupsnelis druskos
  • 3 didelių kiaušinių tryniai
  • 2/3 p. pieno
  • 1 p. riebios grietinėlės
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto

Instrukcijos:

  • Į puodą sudėti rabarbarus, braškes, 1 puodelį cukraus, citrinos sultis ir druską. Uždengti podą ir virti ant nedidelės kaitros, kol rabarbarai išleis sultis, apie 5 minutes.
  • Nudengti puodą ir virti toliau ant vidutinės ugnies, karts nuo karto pamaišant, kol masė pasidarys džemo konsistencijos, apie 20 minučių.
  • Masę pertrinti per sietelį, jei norite glotnios konsistencijos ledų.
  • Kiaušinių trynius lengvai suplakti.
  • Puode sumaišyti pieną ir likusį cukrų. Pieną užvirti ir po truputį jį supilti į plakamus kiaušinių trynius.
  • Tada visą masę supilti atgal į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, nuolatos maišant, kol masė sutirštės ir nenubėgs labai lengvai nuo įmerkto šaukšto, apie 10 minučių.
  • Masę supilti į sietelį ir taip atskirti sutraukto kiaušinio gabaliukus (jei tokių bus).
  • Sumaišyti rabarbarų ir kiaušinių masę, supilti vanilės ekstraktą.
  • Indą su ledų mase dėti į šaldytuvą ir šaldyti 2 val. ar net per naktį.
  • Atšaldytą masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir toliau gaminti ledus pagal gamintojo nurodymus.
  • Paruoštus ledus palaikyti kurį laiką šaldiklyje, kad būtų tvirtesni ir skanauti!

Šaltinis: daisy”s world

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ledai Plombyras

Ledai Plombyras

Šią karštą dieną siūlau atsigaivinti ledais. Visi pripažinom, kad jie tikrai nenusileidžia pirktiniams.

Varškės desertas su rabarbarais

Varškės desertas su rabarbarais

Desertas gamintas praeitais metais net kelis kartus. Tačiau nespėjau laiku įdėti, o kaip žinia pavėluotai įdėti receptai, nėra labai įdomūs, tad palaukiau metukus, kurie pralėkė tikrai labai greitai.

Man ta švelni rabarbarų rūgšelė su kreminiu varškės kremu labai labai patiko. Kiti taip pat liko neabejingi. Rabarbarai darže jau paaugo ir šią savaitę ketinu vėl kartoti šį desertą.

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Braškių pienas

Braškių pienas

Vaikų vasaros topas! Kai tik pasiūlau padaryti, iš karto šokinėja ir šaukia “TAIP! TAIP! TAIP!”. Paskui dar geriant būtinai pridurs “Skanumėlis!” 🙂 Kiek nedaug reikia vaikams iki pilnos laimės 🙂 Iš principo tai juk tiesiog pienas su braškių sirupu. Atrodo paprasta kaip du kart du. Bet efektinga 😉

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux