Rabarbarų ledai
- Details
- Leave a Comment
- Related Items

Autorius: Aušra
Data:
Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.
Rabarbarų ledai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 434 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 450 g rabarbarų, supjaustytų nedideliais gabaliukais
- 100 g braškių, nupjautų ir supjaustytų
- 1 1/4 p. cukraus
- 1 v.š. citrinos sulčių
- žiupsnelis druskos
- 3 didelių kiaušinių tryniai
- 2/3 p. pieno
- 1 p. riebios grietinėlės
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
Instrukcijos:
- Į puodą sudėti rabarbarus, braškes, 1 puodelį cukraus, citrinos sultis ir druską. Uždengti podą ir virti ant nedidelės kaitros, kol rabarbarai išleis sultis, apie 5 minutes.
- Nudengti puodą ir virti toliau ant vidutinės ugnies, karts nuo karto pamaišant, kol masė pasidarys džemo konsistencijos, apie 20 minučių.
- Masę pertrinti per sietelį, jei norite glotnios konsistencijos ledų.
- Kiaušinių trynius lengvai suplakti.
- Puode sumaišyti pieną ir likusį cukrų. Pieną užvirti ir po truputį jį supilti į plakamus kiaušinių trynius.
- Tada visą masę supilti atgal į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, nuolatos maišant, kol masė sutirštės ir nenubėgs labai lengvai nuo įmerkto šaukšto, apie 10 minučių.
- Masę supilti į sietelį ir taip atskirti sutraukto kiaušinio gabaliukus (jei tokių bus).
- Sumaišyti rabarbarų ir kiaušinių masę, supilti vanilės ekstraktą.
- Indą su ledų mase dėti į šaldytuvą ir šaldyti 2 val. ar net per naktį.
- Atšaldytą masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir toliau gaminti ledus pagal gamintojo nurodymus.
- Paruoštus ledus palaikyti kurį laiką šaldiklyje, kad būtų tvirtesni ir skanauti!
Šaltinis: daisy”s world

Medaus ir persikų ledai
Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru
Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Braškių pienas
Vaikų vasaros topas! Kai tik pasiūlau padaryti, iš karto šokinėja ir šaukia “TAIP! TAIP! TAIP!”. Paskui dar geriant būtinai pridurs “Skanumėlis!” 🙂 Kiek nedaug reikia vaikams iki pilnos laimės 🙂 Iš principo tai juk tiesiog pienas su braškių sirupu. Atrodo paprasta kaip du kart du. Bet efektinga 😉

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis
Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis
Desertas gavosi tikrai vykęs. Kai kas valgė jį vaisių salotas dėdami ant lavašo traškučių. Kai kas valgė traškučius atskirai, o vaisių salotas kabino šaukšteliu. Vaikai surinko visus likučius, o vėliau ieškojo cinamoninių lavašo traškučių. Deja…