Menu

Rabarbarų ledai

  • Rabarbarų ledai
  • Rabarbarų ledai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Rabarbarų ledai


Autorius: Aušra

Data:

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Rabarbarų ledai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 434 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 450 g rabarbarų, supjaustytų nedideliais gabaliukais
  • 100 g braškių, nupjautų ir supjaustytų
  • 1 1/4 p. cukraus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • žiupsnelis druskos
  • 3 didelių kiaušinių tryniai
  • 2/3 p. pieno
  • 1 p. riebios grietinėlės
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto

Instrukcijos:

  • Į puodą sudėti rabarbarus, braškes, 1 puodelį cukraus, citrinos sultis ir druską. Uždengti podą ir virti ant nedidelės kaitros, kol rabarbarai išleis sultis, apie 5 minutes.
  • Nudengti puodą ir virti toliau ant vidutinės ugnies, karts nuo karto pamaišant, kol masė pasidarys džemo konsistencijos, apie 20 minučių.
  • Masę pertrinti per sietelį, jei norite glotnios konsistencijos ledų.
  • Kiaušinių trynius lengvai suplakti.
  • Puode sumaišyti pieną ir likusį cukrų. Pieną užvirti ir po truputį jį supilti į plakamus kiaušinių trynius.
  • Tada visą masę supilti atgal į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, nuolatos maišant, kol masė sutirštės ir nenubėgs labai lengvai nuo įmerkto šaukšto, apie 10 minučių.
  • Masę supilti į sietelį ir taip atskirti sutraukto kiaušinio gabaliukus (jei tokių bus).
  • Sumaišyti rabarbarų ir kiaušinių masę, supilti vanilės ekstraktą.
  • Indą su ledų mase dėti į šaldytuvą ir šaldyti 2 val. ar net per naktį.
  • Atšaldytą masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir toliau gaminti ledus pagal gamintojo nurodymus.
  • Paruoštus ledus palaikyti kurį laiką šaldiklyje, kad būtų tvirtesni ir skanauti!

Šaltinis: daisy”s world

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Honey-Peach Ice Cream

Medaus ir persikų ledai

Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Braškių pienas

Braškių pienas

Vaikų vasaros topas! Kai tik pasiūlau padaryti, iš karto šokinėja ir šaukia “TAIP! TAIP! TAIP!”. Paskui dar geriant būtinai pridurs “Skanumėlis!” 🙂 Kiek nedaug reikia vaikams iki pilnos laimės 🙂 Iš principo tai juk tiesiog pienas su braškių sirupu. Atrodo paprasta kaip du kart du. Bet efektinga 😉

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Desertas gavosi tikrai vykęs. Kai kas valgė jį vaisių salotas dėdami ant lavašo traškučių. Kai kas valgė traškučius atskirai, o vaisių salotas kabino šaukšteliu. Vaikai surinko visus likučius, o vėliau ieškojo cinamoninių lavašo traškučių. Deja…

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux