Menu

Rabarbarų ledai

  • Rabarbarų ledai
  • Rabarbarų ledai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Rabarbarų ledai


Autorius: Aušra

Data:

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Rabarbarų ledai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 434 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 450 g rabarbarų, supjaustytų nedideliais gabaliukais
  • 100 g braškių, nupjautų ir supjaustytų
  • 1 1/4 p. cukraus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • žiupsnelis druskos
  • 3 didelių kiaušinių tryniai
  • 2/3 p. pieno
  • 1 p. riebios grietinėlės
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto

Instrukcijos:

  • Į puodą sudėti rabarbarus, braškes, 1 puodelį cukraus, citrinos sultis ir druską. Uždengti podą ir virti ant nedidelės kaitros, kol rabarbarai išleis sultis, apie 5 minutes.
  • Nudengti puodą ir virti toliau ant vidutinės ugnies, karts nuo karto pamaišant, kol masė pasidarys džemo konsistencijos, apie 20 minučių.
  • Masę pertrinti per sietelį, jei norite glotnios konsistencijos ledų.
  • Kiaušinių trynius lengvai suplakti.
  • Puode sumaišyti pieną ir likusį cukrų. Pieną užvirti ir po truputį jį supilti į plakamus kiaušinių trynius.
  • Tada visą masę supilti atgal į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, nuolatos maišant, kol masė sutirštės ir nenubėgs labai lengvai nuo įmerkto šaukšto, apie 10 minučių.
  • Masę supilti į sietelį ir taip atskirti sutraukto kiaušinio gabaliukus (jei tokių bus).
  • Sumaišyti rabarbarų ir kiaušinių masę, supilti vanilės ekstraktą.
  • Indą su ledų mase dėti į šaldytuvą ir šaldyti 2 val. ar net per naktį.
  • Atšaldytą masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir toliau gaminti ledus pagal gamintojo nurodymus.
  • Paruoštus ledus palaikyti kurį laiką šaldiklyje, kad būtų tvirtesni ir skanauti!

Šaltinis: daisy”s world

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Vištiena grietinėlės padaže

Vištiena grietinėlės padaže

Paskutiniu metu ypatingai pamėgtas patiekalas. Kažkaip išsiilgę mes česnakų ? O grietinėlę priduoda švelnumo.

Braškių pienas

Braškių pienas

Vaikų vasaros topas! Kai tik pasiūlau padaryti, iš karto šokinėja ir šaukia “TAIP! TAIP! TAIP!”. Paskui dar geriant būtinai pridurs “Skanumėlis!” 🙂 Kiek nedaug reikia vaikams iki pilnos laimės 🙂 Iš principo tai juk tiesiog pienas su braškių sirupu. Atrodo paprasta kaip du kart du. Bet efektinga 😉

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux