Menu

Nekeptas sausainių tortas su persikais

  • Nekeptas sausainių tortas su persikais
  • Nekeptas sausainių tortas su persikais
  • Nekeptas sausainių tortas su persikais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Nekeptas sausainių tortas su persikais


Autorius: Aušra

Data:

Meluočiau, jei sakyčiau, kad man nepatinka gaminti tortus 🙂 Visada mielai gaminčiau ne tik tortus, bet visus saldumynus. Deja, realybė tokia, kad jais ilgai šeima soti nebūna, todėl stengiuosi valdyti save ir nukreipti mintis į “normalų maistą”. Tačiau ar galite įsivaizduoti, kaip aš šokinėju iš džiaugsmo, kai pasitaiko proga pagaminti TORTĄ? Viduje šokinėju kaip mažas vaikas 🙂 O tada pradedu panikuoti 🙂 nes tortų, kuriuos noriu išbandyti yra begalės, o reikia išrinkti tik tą vienintelį…

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Užtruksime:
Pagaminsime: 12 porcijų

Ingredientai:
(20 cm diametro torto formai)

  • 2 1/2 pak. (po 160g) kvadratinių šokoladinių sausainių
  • 1/2 p. pieno, sausainių pamirkymui
  • 1 didelė skardinė konservuotų persikų
  • Kremui:
  • 500 g varškės pyragams, kambario temperatūros
  • 200 ml grietinėlės, 35% riebumo
  • apie 2 v.š. citrinos sulčių (arba pagal skonį)
  • 4 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį)
  • apie 10 v.š. sirupo iš persikų konservų (arba pagal skonį)
  • 1 v.š. želatinos
  • Apliejimui:
  • 70 g šokolado
  • 70 g grietinėlės, 35% riebumo
  • 1 v.š. sviesto

Instrukcijos:

  • Torto formos žiedą dedame į lėkštę. Kadangi torto formą saugau nuo peilio, tai žiedo vidinę pusę plonai patepu aliejumi ir kraštus padengiu konditerinė acetato juosta (arba galima naudoti iškirptą kepimo popieriaus juostą).
  • Persikus nusunkiame ir supjaustome plonomis riekelėmis.
  • Pasiruošiame varškės kremą:
  • Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens ir leidžiame išbrinkti.
  • Tuo tarpu į varškę įmaišome cukraus pudrą, citrinos sultis ir persikų sirupą.
  • Kitame inde išplakame grietinėlę iki standžių putų ir lengvais judesiais įmaišome į varškės kremą.
  • Želatinai išbrinkus nusunkiame vandens perteklių (jei toks buvo) ir ant nedidelės viryklės kaitros ją ištirpdome.
  • Ištirpintą želatiną įmaišome į varškės kremą.
  • Pradedame torto surinkimą:
  • Jei tortą planuojame valgyti greitu laiku, tai sausainius reikėtų įmerkti labai trumpam į pieną. Kadangi mes tortą planavome ragauti tik po kelių dienų, šį žingsnį praleidau.
  • Sausainiais padengiame torto dugną. Jei reikia, sausainius atsargiai perpjauname peiliu į trikampiukus, kad kuo daugiau padengtume torto pagrindą.
  • Ant sausainių paskirstome apie ketvirtadalį paruošto varškės kremo.
  • Ant varškės kremo plonu sluoksniu išdėliojame supjaustytus persikus.
  • Vėl dedame sausainius, kremą ir persikus. Tai kartojame dar tris kartus.
  • Paskutinis sluoksnis turi būti sausainių, tačiau kadangi aš jų nemerkiau į pieną, tai ant viršaus dar užtepiau kelis paliktus šaukštus kremo.
  • Tortą dedame į šaldytuvą ir laikome bent 4 valandas, kol kremas sustings, o sausainiai suminkštės.
  • Torto užbaigimas:
  • Į stiklinį indelį, kuris nebijo karščio, dedame sulaužytą šokoladą, grietinėlę ir sviestą.
  • Ant nedidelės kaitros kaitiname ir maišome, kol pasidaro vienalytė masė.
  • Šokoladinį kremą pilame ant atšaldyto torto ir atsargiai paskirstome ant torto viršaus.
  • Torto viršų galima papuošti dar pagal fantaziją ir spintelių turinį 🙂
  • Skanaus!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux