Menu

Nekeptas sausainių tortas su persikais

  • Nekeptas sausainių tortas su persikais
  • Nekeptas sausainių tortas su persikais
  • Nekeptas sausainių tortas su persikais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Nekeptas sausainių tortas su persikais


Autorius: Aušra

Data:

Meluočiau, jei sakyčiau, kad man nepatinka gaminti tortus 🙂 Visada mielai gaminčiau ne tik tortus, bet visus saldumynus. Deja, realybė tokia, kad jais ilgai šeima soti nebūna, todėl stengiuosi valdyti save ir nukreipti mintis į “normalų maistą”. Tačiau ar galite įsivaizduoti, kaip aš šokinėju iš džiaugsmo, kai pasitaiko proga pagaminti TORTĄ? Viduje šokinėju kaip mažas vaikas 🙂 O tada pradedu panikuoti 🙂 nes tortų, kuriuos noriu išbandyti yra begalės, o reikia išrinkti tik tą vienintelį…

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Užtruksime:
Pagaminsime: 12 porcijų

Ingredientai:
(20 cm diametro torto formai)

  • 2 1/2 pak. (po 160g) kvadratinių šokoladinių sausainių
  • 1/2 p. pieno, sausainių pamirkymui
  • 1 didelė skardinė konservuotų persikų
  • Kremui:
  • 500 g varškės pyragams, kambario temperatūros
  • 200 ml grietinėlės, 35% riebumo
  • apie 2 v.š. citrinos sulčių (arba pagal skonį)
  • 4 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį)
  • apie 10 v.š. sirupo iš persikų konservų (arba pagal skonį)
  • 1 v.š. želatinos
  • Apliejimui:
  • 70 g šokolado
  • 70 g grietinėlės, 35% riebumo
  • 1 v.š. sviesto

Instrukcijos:

  • Torto formos žiedą dedame į lėkštę. Kadangi torto formą saugau nuo peilio, tai žiedo vidinę pusę plonai patepu aliejumi ir kraštus padengiu konditerinė acetato juosta (arba galima naudoti iškirptą kepimo popieriaus juostą).
  • Persikus nusunkiame ir supjaustome plonomis riekelėmis.
  • Pasiruošiame varškės kremą:
  • Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens ir leidžiame išbrinkti.
  • Tuo tarpu į varškę įmaišome cukraus pudrą, citrinos sultis ir persikų sirupą.
  • Kitame inde išplakame grietinėlę iki standžių putų ir lengvais judesiais įmaišome į varškės kremą.
  • Želatinai išbrinkus nusunkiame vandens perteklių (jei toks buvo) ir ant nedidelės viryklės kaitros ją ištirpdome.
  • Ištirpintą želatiną įmaišome į varškės kremą.
  • Pradedame torto surinkimą:
  • Jei tortą planuojame valgyti greitu laiku, tai sausainius reikėtų įmerkti labai trumpam į pieną. Kadangi mes tortą planavome ragauti tik po kelių dienų, šį žingsnį praleidau.
  • Sausainiais padengiame torto dugną. Jei reikia, sausainius atsargiai perpjauname peiliu į trikampiukus, kad kuo daugiau padengtume torto pagrindą.
  • Ant sausainių paskirstome apie ketvirtadalį paruošto varškės kremo.
  • Ant varškės kremo plonu sluoksniu išdėliojame supjaustytus persikus.
  • Vėl dedame sausainius, kremą ir persikus. Tai kartojame dar tris kartus.
  • Paskutinis sluoksnis turi būti sausainių, tačiau kadangi aš jų nemerkiau į pieną, tai ant viršaus dar užtepiau kelis paliktus šaukštus kremo.
  • Tortą dedame į šaldytuvą ir laikome bent 4 valandas, kol kremas sustings, o sausainiai suminkštės.
  • Torto užbaigimas:
  • Į stiklinį indelį, kuris nebijo karščio, dedame sulaužytą šokoladą, grietinėlę ir sviestą.
  • Ant nedidelės kaitros kaitiname ir maišome, kol pasidaro vienalytė masė.
  • Šokoladinį kremą pilame ant atšaldyto torto ir atsargiai paskirstome ant torto viršaus.
  • Torto viršų galima papuošti dar pagal fantaziją ir spintelių turinį 🙂
  • Skanaus!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Varškės desertas su rabarbarais

Varškės desertas su rabarbarais

Desertas gamintas praeitais metais net kelis kartus. Tačiau nespėjau laiku įdėti, o kaip žinia pavėluotai įdėti receptai, nėra labai įdomūs, tad palaukiau metukus, kurie pralėkė tikrai labai greitai.

Man ta švelni rabarbarų rūgšelė su kreminiu varškės kremu labai labai patiko. Kiti taip pat liko neabejingi. Rabarbarai darže jau paaugo ir šią savaitę ketinu vėl kartoti šį desertą.

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …