Menu

Ledai Plombyras

  • Ledai Plombyras
  • Ledai Plombyras
  • Ledai Plombyras
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Ledai Plombyras


Autorius: Aušra

Data:

Na važiuojam? Ne, ne atostogauti, o į normalias vėžes atgal. Po ilgos pertraukos tinklaraštyje pajudam su naujais vėjais toliau. Labai norėjau pakeisti puslapio veidelį, tačiau nesitikėjau, kad tai užtruks taip ilgai. Jei kas žvilgteltų į senus įrašus, pamatytų koks ten dabar bardakėlis, tačiau po truputį tvarkau, nors ir iš lėto bet užtikrintai.

Šią karštą dieną siūlau atsigaivinti ledais. Visi pripažinom, kad jie tikrai nenusileidžia pirktiniams. O tokių mes paskutiniu metu itin daug valgom, nes ne per toli esanti Dadu firminė parduotuvė su pigesniais ledais nei prekybcentriuose tikrai vilioja.

Kas patinka man šiuose leduose – jiems nereikia kiaušinių, tad vėliau nereikia sukti galvos kur sunaudoti kiaušinių baltymus. Krakmolas tirpstant ledams neleidžia jiems pavirsti į vandenėlį, tad panašumas į pirktinius ledus labai didelis. Tačiau dėl pieno miltelių tai mes nesutikom… Mums nepatiko jaučiamas jų prieskonis, tad šį kartą jų visai nenaudojau ir visi buvom labai patenkinti.

Ledai Plombyras

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 458 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 300 ml pieno 3,2%
  • 250 g plakamosios grietinėlės 35%
  • 35 g pieno miltelių (mes nenaudojam)
  • 90 g cukraus
  • 10 g kukurūzų krakmolo
  • 2 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Puode sumaišyti cukrų, vanilinį cukrų, pieno miltelius ir 250 ml pieno.
  • Likusį pieną (50 ml) sumaišyti su krakmolu.
  • Pieno masę puode užvirinti, tada supilti pieną su krakmolu ir maišant kaitinti kol masė sutirštės.
  • Puodą nuimti nuo kaitros ir atvėsinti, pradžioj iki kambario temperatūros, o įdėti į šaldytuvą. Pieno masė ir grietinėlė turi būti atšaldytos!
  • Grietinėlę išplakti iki švelnių putų. Sumaišyti ją su pieno mase.
  • Ledų masę pilti į ledų aparatą ir šaldyti 30 minučių. Jei neturite ledų aparato, masę statykite į šaldiklį ir kas 15 minučių permaišyti mikseriu.
  • Paruoštą ledų masę išpilstyti į formeles ir statyti į šaldiklį porai valandų sustingti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Чадейка

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

Mėgstantiems gaivesnius desertus su švelnia rūgštele. Tokie ir mes esam 🙂 Labai bijojau, kad bus per rūgštu, bet buvo viskas tiesiog nuostabu. Žinoma, kas mėgsta itin šokoladinius tortus, šiuo ne itin sužavėti buvo 🙂 Bet kad visiems neįtiksi. Ar ne taip?

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂