Menu

Ledai Plombyras

  • Ledai Plombyras
  • Ledai Plombyras
  • Ledai Plombyras
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Ledai Plombyras


Autorius: Aušra

Data:

Na važiuojam? Ne, ne atostogauti, o į normalias vėžes atgal. Po ilgos pertraukos tinklaraštyje pajudam su naujais vėjais toliau. Labai norėjau pakeisti puslapio veidelį, tačiau nesitikėjau, kad tai užtruks taip ilgai. Jei kas žvilgteltų į senus įrašus, pamatytų koks ten dabar bardakėlis, tačiau po truputį tvarkau, nors ir iš lėto bet užtikrintai.

Šią karštą dieną siūlau atsigaivinti ledais. Visi pripažinom, kad jie tikrai nenusileidžia pirktiniams. O tokių mes paskutiniu metu itin daug valgom, nes ne per toli esanti Dadu firminė parduotuvė su pigesniais ledais nei prekybcentriuose tikrai vilioja.

Kas patinka man šiuose leduose – jiems nereikia kiaušinių, tad vėliau nereikia sukti galvos kur sunaudoti kiaušinių baltymus. Krakmolas tirpstant ledams neleidžia jiems pavirsti į vandenėlį, tad panašumas į pirktinius ledus labai didelis. Tačiau dėl pieno miltelių tai mes nesutikom… Mums nepatiko jaučiamas jų prieskonis, tad šį kartą jų visai nenaudojau ir visi buvom labai patenkinti.

Ledai Plombyras

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 458 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 300 ml pieno 3,2%
  • 250 g plakamosios grietinėlės 35%
  • 35 g pieno miltelių (mes nenaudojam)
  • 90 g cukraus
  • 10 g kukurūzų krakmolo
  • 2 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Puode sumaišyti cukrų, vanilinį cukrų, pieno miltelius ir 250 ml pieno.
  • Likusį pieną (50 ml) sumaišyti su krakmolu.
  • Pieno masę puode užvirinti, tada supilti pieną su krakmolu ir maišant kaitinti kol masė sutirštės.
  • Puodą nuimti nuo kaitros ir atvėsinti, pradžioj iki kambario temperatūros, o įdėti į šaldytuvą. Pieno masė ir grietinėlė turi būti atšaldytos!
  • Grietinėlę išplakti iki švelnių putų. Sumaišyti ją su pieno mase.
  • Ledų masę pilti į ledų aparatą ir šaldyti 30 minučių. Jei neturite ledų aparato, masę statykite į šaldiklį ir kas 15 minučių permaišyti mikseriu.
  • Paruoštą ledų masę išpilstyti į formeles ir statyti į šaldiklį porai valandų sustingti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Чадейка

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Kai norisi kažko ganėtinai sveiko, bet saldaus ir skanaus – puikiai tinka glotnučiai. Mano vaikai juos dievina, o man malonu juos gaminti, nes jie labai greitai paruošiami. Gal todėl pas mus šaldiklyje visada yra keli užšaldyti bananai. Nes kitur šaldytų bananų nenaudoju. Kepiniuose jie man kažkas nesuvokiamo. Nors žinoma kepu 🙂 Bet jau tada grynai vaikams, kai užvaldo smalsumas išbandyti kokį receptą.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!