Menu

Ledai Plombyras

  • Ledai Plombyras
  • Ledai Plombyras
  • Ledai Plombyras
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Ledai Plombyras


Autorius: Aušra

Data:

Na važiuojam? Ne, ne atostogauti, o į normalias vėžes atgal. Po ilgos pertraukos tinklaraštyje pajudam su naujais vėjais toliau. Labai norėjau pakeisti puslapio veidelį, tačiau nesitikėjau, kad tai užtruks taip ilgai. Jei kas žvilgteltų į senus įrašus, pamatytų koks ten dabar bardakėlis, tačiau po truputį tvarkau, nors ir iš lėto bet užtikrintai.

Šią karštą dieną siūlau atsigaivinti ledais. Visi pripažinom, kad jie tikrai nenusileidžia pirktiniams. O tokių mes paskutiniu metu itin daug valgom, nes ne per toli esanti Dadu firminė parduotuvė su pigesniais ledais nei prekybcentriuose tikrai vilioja.

Kas patinka man šiuose leduose – jiems nereikia kiaušinių, tad vėliau nereikia sukti galvos kur sunaudoti kiaušinių baltymus. Krakmolas tirpstant ledams neleidžia jiems pavirsti į vandenėlį, tad panašumas į pirktinius ledus labai didelis. Tačiau dėl pieno miltelių tai mes nesutikom… Mums nepatiko jaučiamas jų prieskonis, tad šį kartą jų visai nenaudojau ir visi buvom labai patenkinti.

Ledai Plombyras

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 458 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 300 ml pieno 3,2%
  • 250 g plakamosios grietinėlės 35%
  • 35 g pieno miltelių (mes nenaudojam)
  • 90 g cukraus
  • 10 g kukurūzų krakmolo
  • 2 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Puode sumaišyti cukrų, vanilinį cukrų, pieno miltelius ir 250 ml pieno.
  • Likusį pieną (50 ml) sumaišyti su krakmolu.
  • Pieno masę puode užvirinti, tada supilti pieną su krakmolu ir maišant kaitinti kol masė sutirštės.
  • Puodą nuimti nuo kaitros ir atvėsinti, pradžioj iki kambario temperatūros, o įdėti į šaldytuvą. Pieno masė ir grietinėlė turi būti atšaldytos!
  • Grietinėlę išplakti iki švelnių putų. Sumaišyti ją su pieno mase.
  • Ledų masę pilti į ledų aparatą ir šaldyti 30 minučių. Jei neturite ledų aparato, masę statykite į šaldiklį ir kas 15 minučių permaišyti mikseriu.
  • Paruoštą ledų masę išpilstyti į formeles ir statyti į šaldiklį porai valandų sustingti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Чадейка

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau “Ar skanu?”, išgirdau atsakymą “O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Braškinis pieno ir ledų kokteilis

Braškinis pieno ir ledų kokteilis

Greitas sezoninis gėrimas vasarai prisiminti. Gaila, kad jau ruduo. Nors vaikai vakar mane įtikinėjo, kad jiems vasara jau nusibodo ir pasiilgo rudens. Tik jie patys dar nelabai atsimena, ką reiškia ruduo 🙂 Tikėsimės, jog jis bus saulėtas su daug čežančių lapų.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …