Braškių ir rabarbarų pyragas
- Details
- 3 Comments
- Related Items

Autorius: Aušra
Data:
Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.
Braškių ir rabarbarų pyragas
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijos
Kaloringumas: 199 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 85 g sviesto, kambario temperatūros
- 1 1/2 p. miltų
- 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. druskos
- 1 p. cukraus
- 1 kiaušinis
- 1/2 p. pieno
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 1/2 p. per pusę perpautų braškių ir/ar rabarbarų
- 2 v.š. cukraus, pabarstymui
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 170-180°C. 26 cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu.
- Į vieną indą prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame inde sviestą ištrinti su 1 puoduku cukraus. Maišyti kol gausis šviesi ir puri masė.
- Įmušti kiaušinį, supilti pieną ir vanilę. Gerai išmaišyti.
- Po truputį supilti miltų mišinį.
- Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą.
- Ant viršaus kuo arčiau vieną kitos išdėlioti braškes, perpjauta puse žemyn, ir/ar rabarbarus.
- Tolygiai apibarstyti pyragą 2 šaukštais cukraus.
- Kepti 10 minučių, tada sumažinti kaitrą iki 160°C ir kepti dar apie valandą, kol įsmeigtą dantų krapštuką ištrauksite švarų.
- Skanaus!
Šaltinis: uždarytas maisto tinklaraštis Whisk. Write. Repeat.
Leave a Comment
Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su kava
Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Braškių varškės kremas
Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Austriškas kavos tortas
Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Dešrelės tešloje
Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais
Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂
Pasigaminau, išties paprasta ir skanu 🙂 nenusivyliau
Aš tai vis matau šitą derinį – braškes su rabarbarais, – bet man apskritai keptos braškės kažkaip egzotiškai skamba 🙂 Neįsivaizduoju, kokio skonio, struktūros jos turėtų būti… Reiks kitais metais pabandyti kažką panašaus..
Iš tiesų tai mano pirmasis kepinys su braškėmis. Irgi ilgą laiką susilaikydavau nuo eksperimentų. Bet tiesiog jautėsi švelnus braškių aromatas ir lengva rūgštelė. Kažko tokio labai įspūdingai neįprasto nebuvo 🙂 Kitais metais gal išdrįsiu išbandyti ir keksiukus, žinoma jei tik liks nesuvalgytų braškių.