Braškių ir rabarbarų pyragas
- Details
- 3 Comments
- Related Items

Autorius: Aušra
Data:
Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.
Braškių ir rabarbarų pyragas
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijos
Kaloringumas: 199 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 85 g sviesto, kambario temperatūros
- 1 1/2 p. miltų
- 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. druskos
- 1 p. cukraus
- 1 kiaušinis
- 1/2 p. pieno
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 1/2 p. per pusę perpautų braškių ir/ar rabarbarų
- 2 v.š. cukraus, pabarstymui
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 170-180°C. 26 cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu.
- Į vieną indą prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame inde sviestą ištrinti su 1 puoduku cukraus. Maišyti kol gausis šviesi ir puri masė.
- Įmušti kiaušinį, supilti pieną ir vanilę. Gerai išmaišyti.
- Po truputį supilti miltų mišinį.
- Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą.
- Ant viršaus kuo arčiau vieną kitos išdėlioti braškes, perpjauta puse žemyn, ir/ar rabarbarus.
- Tolygiai apibarstyti pyragą 2 šaukštais cukraus.
- Kepti 10 minučių, tada sumažinti kaitrą iki 160°C ir kepti dar apie valandą, kol įsmeigtą dantų krapštuką ištrauksite švarų.
- Skanaus!
Šaltinis: uždarytas maisto tinklaraštis Whisk. Write. Repeat.
Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bandelės prie arbatos
Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Vaisinis varškės desertas Švelnumas
Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Moliūginiai keksiukai
Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Obuolių pyragas
Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Tortilijos
Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.
Pasigaminau, išties paprasta ir skanu 🙂 nenusivyliau
Aš tai vis matau šitą derinį – braškes su rabarbarais, – bet man apskritai keptos braškės kažkaip egzotiškai skamba 🙂 Neįsivaizduoju, kokio skonio, struktūros jos turėtų būti… Reiks kitais metais pabandyti kažką panašaus..
Iš tiesų tai mano pirmasis kepinys su braškėmis. Irgi ilgą laiką susilaikydavau nuo eksperimentų. Bet tiesiog jautėsi švelnus braškių aromatas ir lengva rūgštelė. Kažko tokio labai įspūdingai neįprasto nebuvo 🙂 Kitais metais gal išdrįsiu išbandyti ir keksiukus, žinoma jei tik liks nesuvalgytų braškių.