Menu

Braškių ir rabarbarų pyragas

  • Braškių ir rabarbarų pyragas
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Braškių ir rabarbarų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

Braškių ir rabarbarų pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijos
Kaloringumas: 199 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 85 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 1/2 p. miltų
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1 p. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 p. pieno
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 1/2 p. per pusę perpautų braškių ir/ar rabarbarų
  • 2 v.š. cukraus, pabarstymui

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 170-180°C. 26 cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu.
  • Į vieną indą prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Kitame inde sviestą ištrinti su 1 puoduku cukraus. Maišyti kol gausis šviesi ir puri masė.
  • Įmušti kiaušinį, supilti pieną ir vanilę. Gerai išmaišyti.
  • Po truputį supilti miltų mišinį.
  • Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą.
  • Ant viršaus kuo arčiau vieną kitos išdėlioti braškes, perpjauta puse žemyn, ir/ar rabarbarus.
  • Tolygiai apibarstyti pyragą 2 šaukštais cukraus.
  • Kepti 10 minučių, tada sumažinti kaitrą iki 160°C ir kepti dar apie valandą, kol įsmeigtą dantų krapštuką ištrauksite švarų.
  • Skanaus!

Šaltinis: uždarytas maisto tinklaraštis Whisk. Write. Repeat.

  1. Pasigaminau, išties paprasta ir skanu 🙂 nenusivyliau

  2. Rūta says:

    Aš tai vis matau šitą derinį – braškes su rabarbarais, – bet man apskritai keptos braškės kažkaip egzotiškai skamba 🙂 Neįsivaizduoju, kokio skonio, struktūros jos turėtų būti… Reiks kitais metais pabandyti kažką panašaus..

  3. Aušra says:

    Iš tiesų tai mano pirmasis kepinys su braškėmis. Irgi ilgą laiką susilaikydavau nuo eksperimentų. Bet tiesiog jautėsi švelnus braškių aromatas ir lengva rūgštelė. Kažko tokio labai įspūdingai neįprasto nebuvo 🙂 Kitais metais gal išdrįsiu išbandyti ir keksiukus, žinoma jei tik liks nesuvalgytų braškių.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

Šie sveikuoliški keksiukai yra ypatingai sultingi ir gardūs.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux