Braškių ir rabarbarų pyragas
- Details
- 3 Comments
- Related Items

Autorius: Aušra
Data:
Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.
Braškių ir rabarbarų pyragas
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijos
Kaloringumas: 199 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 85 g sviesto, kambario temperatūros
- 1 1/2 p. miltų
- 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. druskos
- 1 p. cukraus
- 1 kiaušinis
- 1/2 p. pieno
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 1/2 p. per pusę perpautų braškių ir/ar rabarbarų
- 2 v.š. cukraus, pabarstymui
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 170-180°C. 26 cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu.
- Į vieną indą prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame inde sviestą ištrinti su 1 puoduku cukraus. Maišyti kol gausis šviesi ir puri masė.
- Įmušti kiaušinį, supilti pieną ir vanilę. Gerai išmaišyti.
- Po truputį supilti miltų mišinį.
- Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą.
- Ant viršaus kuo arčiau vieną kitos išdėlioti braškes, perpjauta puse žemyn, ir/ar rabarbarus.
- Tolygiai apibarstyti pyragą 2 šaukštais cukraus.
- Kepti 10 minučių, tada sumažinti kaitrą iki 160°C ir kepti dar apie valandą, kol įsmeigtą dantų krapštuką ištrauksite švarų.
- Skanaus!
Šaltinis: uždarytas maisto tinklaraštis Whisk. Write. Repeat.
Leave a Comment
Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sūrio pyragas su moliūgu
Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai
Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Pyragas Tosca su rabarbarais
Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Dribsnių sausainiai
Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

Bandelės prie arbatos
Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.
Pasigaminau, išties paprasta ir skanu 🙂 nenusivyliau
Aš tai vis matau šitą derinį – braškes su rabarbarais, – bet man apskritai keptos braškės kažkaip egzotiškai skamba 🙂 Neįsivaizduoju, kokio skonio, struktūros jos turėtų būti… Reiks kitais metais pabandyti kažką panašaus..
Iš tiesų tai mano pirmasis kepinys su braškėmis. Irgi ilgą laiką susilaikydavau nuo eksperimentų. Bet tiesiog jautėsi švelnus braškių aromatas ir lengva rūgštelė. Kažko tokio labai įspūdingai neįprasto nebuvo 🙂 Kitais metais gal išdrįsiu išbandyti ir keksiukus, žinoma jei tik liks nesuvalgytų braškių.