Menu

Aviečių parfė

  • Aviečių parfė
  • Aviečių parfė
  • Aviečių parfė
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aviečių parfė


Autorius: Aušra

Data:

Šiais metais pas mus aviečių derlius buvo tiesiog įspūdingas! Ir valgėm, ir kelis naujus receptus su jomis išbandėm, ir dar net liko kelios užšaldymui. Tikrai labai labai tuo džiaugiuosi, nes jau vasara baigėsi… prasidėjo mokykla, darželis. Gerai, kad bent atostogų išėjau, tai man rudens pradžia tokia ganėtinai maloni, su rytiniu ramiu arbatos puodeliu ir galvojimu, ką galima naudingo būtų nuveikti.

Šiais metais bandžiau net keletą naujų ledų receptų, tačiau paragavęs šį desertą vyras pasakė – čia geriau nei ledai. O tai man yra didžiulis įvertinimas. Ypatingai, kai prie šio šaldyto deserto darbo iš viso minimaliai.

Aviečių parfė

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 396 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g aviečių ar kitų uogų (gali būti šaldytos)
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 100 ml cukraus
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 2 v.š. uogų likerio (tokio neturėjau, tai naudojau paprasčiausią degtinę)

Instrukcijos:

  • Uogas sutrinti ir pertrinti per sietelį (šaldytas prieš tai atšildyti).
  • Inde iki purumo išsukti kiaušinių trynius su cukrumi, įmaišyti pertrintų uogų tyrę ir supilti alkoholinį gėrimą.
  • Kitame inde grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į uogų masę.
  • Masę supilti į šaltu vandeniu praskalautą gilų indą ir uždengus maistine plėvele šaldyti šaldiklyje per naktį.
  • Likus valandai ar dviems iki patiekimo, desertą perkelti iš šaldiklio į šaldytuvą.
  • Kai iki serviravimo liks 20 minučių, indą su desertu trumpam įmerkti į karštą vandenį – desertas lengviau iškris iš indo (arba galite tiesiog kaip aš naudoti silikoninę formą ir šio vargo nebus).
  • Prieš patiekiant dar kelias minutes palaikyti kambario temperatūroje, kad desertas suminkštėtų.
  • Papuošti uogomis ir tiekti. Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortas su karamelizuotais bananais

Tortas su karamelizuotais bananais

Štai mano mažojo tortas! Ilgai rinkau, ilgai vis persigalvodavau 🙂 Bet buvo skanus, gal kiek mūsų skoniui riebus, gal kiek norėjosi rūgštelės daugiau (biskvitus ir taip laisčiau vyšnių kompotu). Tačiau galiu pasakyti, kad užšaldyti likučiai prie kavos labai skaniai susivalgo – dėl riebumo kremas ganėtinai greitai atšyla. Dabar karts nuo karto paskanauju 🙂 Nes tortas 6 asmenims tikrai per didelis buvo 🙂

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Aviečių ir jogurto glotnutis

Aviečių ir jogurto glotnutis

Vasariškas gėrimas, kuris bus ypač gaivus jei naudosite šaldytus bananus. O jei naudosite ir šaldytas uogas, gausite greitus ledus 🙂 Žinoma palaukus kelias minutes jie pavirs vis tiek į kokteilį 🙂 Iš tiesų tai truputį apsigavau (galvojau, kad turiu daug aviečių), o paskutinę minutę paaiškėjo, jog ten buvo raudonų uogų mišinys, bet visai skanus 😉

Honey-Peach Ice Cream

Medaus ir persikų ledai

Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀