Menu

Aviečių parfė

  • Aviečių parfė
  • Aviečių parfė
  • Aviečių parfė
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aviečių parfė


Autorius: Aušra

Data:

Šiais metais pas mus aviečių derlius buvo tiesiog įspūdingas! Ir valgėm, ir kelis naujus receptus su jomis išbandėm, ir dar net liko kelios užšaldymui. Tikrai labai labai tuo džiaugiuosi, nes jau vasara baigėsi… prasidėjo mokykla, darželis. Gerai, kad bent atostogų išėjau, tai man rudens pradžia tokia ganėtinai maloni, su rytiniu ramiu arbatos puodeliu ir galvojimu, ką galima naudingo būtų nuveikti.

Šiais metais bandžiau net keletą naujų ledų receptų, tačiau paragavęs šį desertą vyras pasakė – čia geriau nei ledai. O tai man yra didžiulis įvertinimas. Ypatingai, kai prie šio šaldyto deserto darbo iš viso minimaliai.

Aviečių parfė

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 396 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g aviečių ar kitų uogų (gali būti šaldytos)
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 100 ml cukraus
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 2 v.š. uogų likerio (tokio neturėjau, tai naudojau paprasčiausią degtinę)

Instrukcijos:

  • Uogas sutrinti ir pertrinti per sietelį (šaldytas prieš tai atšildyti).
  • Inde iki purumo išsukti kiaušinių trynius su cukrumi, įmaišyti pertrintų uogų tyrę ir supilti alkoholinį gėrimą.
  • Kitame inde grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į uogų masę.
  • Masę supilti į šaltu vandeniu praskalautą gilų indą ir uždengus maistine plėvele šaldyti šaldiklyje per naktį.
  • Likus valandai ar dviems iki patiekimo, desertą perkelti iš šaldiklio į šaldytuvą.
  • Kai iki serviravimo liks 20 minučių, indą su desertu trumpam įmerkti į karštą vandenį – desertas lengviau iškris iš indo (arba galite tiesiog kaip aš naudoti silikoninę formą ir šio vargo nebus).
  • Prieš patiekiant dar kelias minutes palaikyti kambario temperatūroje, kad desertas suminkštėtų.
  • Papuošti uogomis ir tiekti. Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keksiukai su avietėmis ir pabarstukais

Keksiukai su avietėmis ir pabarstukais

Šie keksiukai turėjo būti su perliniu cukrumi, tačiau šovė mintis dalį jų pakeisti pabarstukais ir, žinot, su pabarstukais man patiko labiau. Ne dėl skonio, ir ten ir ten cukrus, bet dėl išvaizdos. Vaikai pamatę, juos nenustojo zyzti kol nesuvalgė visų! Vieną vis tiek spėjau nugriebti, tad galiu pasakyti, kad jie yra drėgni ir valgosi labai maloniai. Deja, kitai dienai neliko nei vieno…

Honey-Peach Ice Cream

Medaus ir persikų ledai

Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Migdolinis tortas su maskarpone "Hello Kitty"

Migdolinis tortas su maskarpone “Hello Kitty”

Pateikiu jums tortuko, kurį gaminau savo dukriuko 5-ojo gimtadienio proga, receptą. Dariau jau net du kartus – juk reikia atšvęsti gimtadienį darželyje, o paskui ir namuose. Abu kartus gaminau tokį patį. Net ir išvaizda buvo tokia pati, nevertinant kad antrą kartą katytės kaspinėlis buvo rožinis ir sidabriniais papuošimais 🙂 Tortas labai skanus! Tai pripažino net ir mano vyras, kuris nemėgsta biskvitinių tortų. O tortų mylėtojai sukirto net po du gabaliukus.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux