Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas
- Details
- 2 Comments
Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.
Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 201 kcal / porcija
Ingredientai:
- 1 sluoksnis:
- 250 g obuolienės, rūgštokos (naudojau keptus obuolius)
- 2 sluoksnis:
- 150 g juodos duonos, apdžiūvusiuos
- 25 g sviesto
- 2 v.š. cukraus
- 3/4 a.š. cinamono
- 3 sluoksnis:
- 250 g varškės
- 100 g grietinės arba jogurto (sunaudojau daugiau, nes varškė buvo gan sausa)
- 1 v.š. cukraus
Instrukcijos:
- Duoną sutarkuoti.
- Keptuvėje ištirpinti sviestą ir paskrudinti trupinius.
- Įmaišyti cukrų ir cinamoną, atvėsinti.
- Varškę smulkintuve sutrinti su grietine ir cukrumi.
- Į stiklines sluoksniais dėti obuolienę, duonos trupinius ir varškės kremą.
- Prieš patiekiant palaikyti 2-3 valandas šaldytuve.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)
Labai skaniai atrodo. Ir žiauriai paprastai pagaminama. Esu pasiryžusi išbandyti 🙂
Tada lausim atsiliepimų, kai išbandysit 🙂