Menu

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

  • Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 201 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 sluoksnis:
  • 250 g obuolienės, rūgštokos (naudojau keptus obuolius)
  • 2 sluoksnis:
  • 150 g juodos duonos, apdžiūvusiuos
  • 25 g sviesto
  • 2 v.š. cukraus
  • 3/4 a.š. cinamono
  • 3 sluoksnis:
  • 250 g varškės
  • 100 g grietinės arba jogurto (sunaudojau daugiau, nes varškė buvo gan sausa)
  • 1 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Duoną sutarkuoti.
  • Keptuvėje ištirpinti sviestą ir paskrudinti trupinius.
  • Įmaišyti cukrų ir cinamoną, atvėsinti.
  • Varškę smulkintuve sutrinti su grietine ir cukrumi.
  • Į stiklines sluoksniais dėti obuolienę, duonos trupinius ir varškės kremą.
  • Prieš patiekiant palaikyti 2-3 valandas šaldytuve.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

  1. Mademoiselle parašė:

    Labai skaniai atrodo. Ir žiauriai paprastai pagaminama. Esu pasiryžusi išbandyti 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tada lausim atsiliepimų, kai išbandysit 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Desertas gavosi tikrai vykęs. Kai kas valgė jį vaisių salotas dėdami ant lavašo traškučių. Kai kas valgė traškučius atskirai, o vaisių salotas kabino šaukšteliu. Vaikai surinko visus likučius, o vėliau ieškojo cinamoninių lavašo traškučių. Deja…

Varškės apkepas

Varškės apkepas

Dar vienas receptas iš seno archyvo. Valgom šį apkepą jau tikriausiai kokie penki metai. Kartais darau saldų, kartais sūrų ? Bet visada puikiai pavyksta.

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂