Menu

Skanūs ir greitai padaromi varškės kukuliukai

  • Skanūs ir greitai padaromi varškės kukuliukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Skanūs ir greitai padaromi varškės kukuliukai


Autorius: Aušra

Data:

Lazdelės

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 415 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 400 g varškės
  • 4 v.š. krakmolo
  • 4 v.š. manų kruopų
  • 2 kiaušiniai
  • druskos

Instrukcijos:

  • Varškę, kiaušinius, manus ir krakmolą sumaišyti į vientisą masę. Turi gautis ne per kieta ir prie rankų nelimpanti tešla.
  • Iš gautos masės suformuojami nedideli kukuliukai. Sudėti juos į verdantį vandenį ir virti 5-7 min.
  • Padaryti padažą iš sviesto ir grietinės, valgyti karštus.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės-bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.

Čeburekai su varškės įdaru

Čeburekai su varškės įdaru

Kartais būna momentų, kai derinį miltai+mėsa man virškina sunkokai. Tokiais momentais puikiai galima pakeisti mėsos įdarą varške ir gauti lengvus čeburekiukus. Tiesa recepte pateikta tešla yra ganėtinai lipni ir reikia kočioti ant smarkiai pamiltuoto stalviršio. Žinoma, visada galima pasirinkti jau šimtą kartų išbandytą kokį čeburekų tešlos receptą, bet kol kas numylėtinio tokio neturiu ir naudojuosi šiuo. Iš pateikto kiekio, sočiai pavalgo trys žmonės, tačiau ne keturi 🙂 Šiuos čeburekiukus mano vaikai valgė kaip dideli, tad tikrai jų nebuvo per daug 🙂

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Varškės apkepas su kuskusu

Varškės apkepas su kuskusu

Kartais mėgstu palepinti saviškius varškės apkepu, tad siūlau išbandyti dar vieną variantą – su kuskusu. Jau esu bandžiusi paprastą varškės apkepą, varškės ir makaronų apkepą, varškės apkepą su vaniliniu pudingu ir varškės ir ryžių apkepą. Kiekvienas yra savaip skanus, todėl labai smagu žinoti, kad pagal šaldytuvo turinį lengvai galima pakeisti ir varškės apkepo skonį.

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Pernai Kalėdų proga pasidovanojau sau knygą Kviečių pilvas, ir ji mane taip paveikė, kad sausio mėnesį visai šeimai nedaviau valgyti nieko iš kviečių. Pradžioj atrodė kažkaip keista, neįprasta, tačiau labai greitai apsipratom. Bet kas man labiausiai patiko – paskatino ieškoti kažko naujo. Taip šiuos blynus ir atradau, ir jau metus laiko karts nuo karto iškepu šeimai. Kartais paprastoje keptuvėje, kartais čirvinėje. Tačiau man jie visgi labiau patinka kepti paprastoje keptuvėje, nors vyras tokiai mano nuomonei ir prieštarauja. Bet kokiu atveju, blynai gaunasi labai purūs ir lengvi. Labai stipriai plečiasi keptuvėje, tad nedėkite blynų arti vienas kito. Ir jei mėgstate valgyti blynus vienus, tada siūlau įdėti daugiau cukraus arba tiesiog iškeptus blynus aplieti kokiu sirupu.