Menu

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

  • Varškės ir kukurūzų miltų blynai
  • Varškės ir kukurūzų miltų blynai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės ir kukurūzų miltų blynai


Autorius: Aušra

Data:

Pernai Kalėdų proga pasidovanojau sau knygą Kviečių pilvas, ir ji mane taip paveikė, kad sausio mėnesį visai šeimai nedaviau valgyti nieko iš kviečių. Pradžioj atrodė kažkaip keista, neįprasta, tačiau labai greitai apsipratom. Bet kas man labiausiai patiko – paskatino ieškoti kažko naujo. Taip šiuos blynus ir atradau, ir jau metus laiko karts nuo karto iškepu šeimai. Kartais paprastoje keptuvėje, kartais čirvinėje. Tačiau man jie visgi labiau patinka kepti paprastoje keptuvėje, nors vyras tokiai mano nuomonei ir prieštarauja. Bet kokiu atveju, blynai gaunasi labai purūs ir lengvi. Labai stipriai plečiasi keptuvėje, tad nedėkite blynų arti vienas kito. Ir jei mėgstate valgyti blynus vienus, tada siūlau įdėti daugiau cukraus arba tiesiog iškeptus blynus aplieti kokiu sirupu.

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 324 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. kukurūzų miltų
  • 200 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 1 1/2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. sodos
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 1/3 p. natūralaus jogurto

Instrukcijos:

  • Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų plakti, kol cukrus ištirps.
  • Į jogurtą įmaišyti sodą ir tada viską supilti į kiaušinių plakinį.
  • Sudėti varškę ir išmaišyti. Jei varškė dideliais grūdeliais, galima rankiniu smulkintuvu patrinti iki vientysesnės konsistencijos.
  • Galiausiai įmaišyti po truputį miltus.
  • Kepti sausoje keptuvėje su nepridegančia danga.
  • Iškeptus blynus galima apšlakstyti klevų sirupų ar patiekti su kitokiais pagardais. Skanaus!

Šaltinis: Moi Natalie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Grikių ir varškės paplotėliai

Grikių ir varškės paplotėliai

Kadangi po dukros “vakarienės” liko daug grikių, nusprendžiau išbandyti kažką naujo su jais. Ir svarbiausia šis eksperimentas patiko mano vyrui!

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

Apkepas su braškėmis

Apkepas su braškėmis

Lengvas ir paprastas, bet skanus, nes su braškėmis.

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Šis pyragas atrodo labai gražiai, o pagaminamas iš mums visiems įprastų produktų. Tad tikrai siūlau pasigaminti esant pirmai progai. Skonis labai sodrus, o varškės sluoksnis su lengva rūgštele čia labai tinka. Pamatę vaikai kaip tvarkau nuotraukas, iš karto užsiprašė šio pyrago vėl 🙂 O tai manau didžiausias pyrago įvertinimas.

Žemuogės su kefyru

Žemuogės su kefyru

Lengvas ir greitas gėrimas ar tai desertas. Gaminau vaikams ir jie įvertino puikiai. Ech kaip smagu prisiminti tas uogas… Dabar jau tik vieną kitą galima rasti, bet jau stiklinėmis nepririnksi…

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux