Menu

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

  • Varškės ir kukurūzų miltų blynai
  • Varškės ir kukurūzų miltų blynai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės ir kukurūzų miltų blynai


Autorius: Aušra

Data:

Pernai Kalėdų proga pasidovanojau sau knygą Kviečių pilvas, ir ji mane taip paveikė, kad sausio mėnesį visai šeimai nedaviau valgyti nieko iš kviečių. Pradžioj atrodė kažkaip keista, neįprasta, tačiau labai greitai apsipratom. Bet kas man labiausiai patiko – paskatino ieškoti kažko naujo. Taip šiuos blynus ir atradau, ir jau metus laiko karts nuo karto iškepu šeimai. Kartais paprastoje keptuvėje, kartais čirvinėje. Tačiau man jie visgi labiau patinka kepti paprastoje keptuvėje, nors vyras tokiai mano nuomonei ir prieštarauja. Bet kokiu atveju, blynai gaunasi labai purūs ir lengvi. Labai stipriai plečiasi keptuvėje, tad nedėkite blynų arti vienas kito. Ir jei mėgstate valgyti blynus vienus, tada siūlau įdėti daugiau cukraus arba tiesiog iškeptus blynus aplieti kokiu sirupu.

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 324 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. kukurūzų miltų
  • 200 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 1 1/2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. sodos
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 1/3 p. natūralaus jogurto

Instrukcijos:

  • Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų plakti, kol cukrus ištirps.
  • Į jogurtą įmaišyti sodą ir tada viską supilti į kiaušinių plakinį.
  • Sudėti varškę ir išmaišyti. Jei varškė dideliais grūdeliais, galima rankiniu smulkintuvu patrinti iki vientysesnės konsistencijos.
  • Galiausiai įmaišyti po truputį miltus.
  • Kepti sausoje keptuvėje su nepridegančia danga.
  • Iškeptus blynus galima apšlakstyti klevų sirupų ar patiekti su kitokiais pagardais. Skanaus!

Šaltinis: Moi Natalie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės apkepas

Varškės apkepas

Dar vienas receptas iš seno archyvo. Valgom šį apkepą jau tikriausiai kokie penki metai. Kartais darau saldų, kartais sūrų ? Bet visada puikiai pavyksta.

Žemuogės su kefyru

Žemuogės su kefyru

Lengvas ir greitas gėrimas ar tai desertas. Gaminau vaikams ir jie įvertino puikiai. Ech kaip smagu prisiminti tas uogas… Dabar jau tik vieną kitą galima rasti, bet jau stiklinėmis nepririnksi…

Varškė su bananais

Varškė su bananais

Dar vienas bandymas pasidaryti desertą, kuris pakeistų pirktinius sūrelius. Nemėgstam mes pirktinių sūrelių, juose visada jaučiame sintetikos. Todėl pirmenybę teikiam visai paprastučiams desertams, padaromiems vos per kelias minutes ir kurių sudėtis – vos keli produktai.

Buckwheat and curd bake

Grikių košės ir varškės apkepas

irmą kartą gyvenime valgiau saldų grikių apkepą ? Man grikiai aplamai kur sunkiai įsivaizduojami. Dažniausiai valgom tik virtus su daug daug sviesto, arba dar varškės įsidedam. Bet nuobodu juk taip, tad čia man kažkas visai naujo. Valgėm su braškių uogiene ir buvo tikrai skanu. Fotografavau paskutinį apkepo gabaliuką atėmusi iš vyro lėkštės ? Vadinasi variantas tikrai vykęs, nors pradžioje į viską žiūrėjau skeptiškai.

Džiovinti vaisiai su varške

Džiovinti vaisiai su varške

Neseniai išbandytas ir iš karto pamėgtas lengvas desertas. Mažoji apvalgo visus ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux