Menu

Grikių ir varškės paplotėliai

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
” alt=”Grikių ir varškės paplotėliai”/>


Autorius: Aušra

Data:

Kadangi po dukros “vakarienės” liko daug grikių, nusprendžiau išbandyti kažką naujo su jais. Ir svarbiausia šis eksperimentas patiko mano vyrui!

Grikių ir varškės paplotėliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 325 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 100 g grikių, nevirtų
  • 100 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 1 svogūnas
  • 2 v.š. manų kruopų
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis juodųjų pipirų
  • džiūvėsėlių, apvoliojimui

Instrukcijos:

  • Grikius išvirti pasūdytame vandenyje.
  • Svogūnus susmulkinti ir pakepinti.
  • Varškę pertrinti.
  • Grikių košę sumaišyti su pakepintais svogūnais, varške, kiaušiniu, baltymu ir manais. Pagardinti juodaisiais pipirais ir druska.
  • Daryti nedidelius paplotėlius, juos apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti įkaitintoje orkaitėje ar tiesiog keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus.

Šaltinis: lietuviškas maisto tinklaraštis, kuris deja jau uždarytas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Apkeptas varškės sūris

Apkeptas varškės sūris

Kai reikia kažko greito vaiko pavakariams, labai tinka šis sūris, nes apkeptas jis tampa sultingesnis, ne toks sausas. O ir tėvelis sukosi aplink lėkštę, klausdamas ar gali valgyti dar 😀

Varškės apkepas

Varškės apkepas

Dar vienas receptas iš seno archyvo. Valgom šį apkepą jau tikriausiai kokie penki metai. Kartais darau saldų, kartais sūrų ? Bet visada puikiai pavyksta.