Menu

Tinginys su chalva

  • Tinginys su chalva
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Tinginys su chalva


Autorius: Aušra

Data:

Niekaip neapsisprendžiu ar mane apėmė tinginystė, ar tiesiog esu tiek pavargusi, kad jau nieko nebenoriu. Tad toliau gyvenam iš paprastų ir greitų receptų. Šis tinginys nėra labai saldus, tad saldumynų mylėtojams gali tekti įsidėti truputį cukraus savo nuožiūra. Mums labai patiko, nes buvo ne per saldus (kaip jau sakiau 🙂 ), drėgnas ir ganėtinai kreminės konsistencijos.

Tinginys su chalva

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 261 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 pak. (po 180 g) kvadratinių sausainių
  • 100 g chavos (aš naudojau žemės riešutų chalvą)
  • 500 g grietinės

Instrukcijos:

  • Sausainius sulaužyti mažais gabaliukais.
  • Chalvą sutrinti ir sumaišyti su grietine bei sausainiais.
  • Viską gerai išmaišyti.
  • Formą ar indą iškloti maistine plėvele ir supilti masę.
  • Uždengti plėvele, ranka paspausti, kad neliktų oro tarpų, ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
  • Skanaus!

Šaltinis: Berniukai virtuvėje (Ekspress leidyba, 2008)

  1. Eglė parašė:

    Super!! Labai tinkamas receptas man – paprastas, minimum komponentų ir tikiu, kad skanus be galo. Artimiausiu metu išbandysim!

  2. Asta parašė:

    Šimtas metų, kaip chalvos nevalgiau… Jau net primiršus šitą gėrį buvau, o vaikystėje vienas ir mėgstamiausių gardumynų buvo :))

  3. Medeja parašė:

    Saldumo netruksta?

  4. Aušra parašė:

    Mums netrūko, bet mes ir nemėgstame labai saldžių dalykų, nuo kurių net širdis apsąla. Manau, jei abejojate dėl saldumo – įdėkite kelis šaukštus cukraus. Bet kiek daug – skonio reikalas 🙂

  5. Karina parašė:

    O man nesustingo( Laikau šaldytuve jau apie 9val.

  6. Aušra parašė:

    Labai gaila… Vienintelis dalykas, kas šauna į galvą, kodėl galėjo nesustingti, kad grietinė gal liesa buvo? Nes kuo liesesnė tuo skystesnė. Mes visada naudojam tik 40proc. riebumo. Arba kitas variantas daugiau sausainių reikėtų įdėti. Nes šis tinginys nėra kietas kaip kad kakavinis. Toks daugiau valgomas su šaukštuku nei rankomis – formą laiko, tačiau plonai atpjovus, lengvai lūžta.

  7. Karina parašė:

    Grietine buvo 30% riebumo,bet radau kita iseiti) Ta mase sutepiau vafliu lakstus ir apibarsciau kapotais lazdynu riesutais) Vakare turesime sveciu,paziuresim kaip ivertins)

  8. Aušra parašė:

    Karina, ar skaniai pavyko išsisukti iš padėties? Labai įdomu 🙂

  9. greta parašė:

    Sugadinti produktai, tešlos skonio

  10. Aušra parašė:

    Žinoma gaila, kad nepatiko, bet čia manau skonio reikalas. Čia kaip pvz. mano mergina negali pakęsti sumuštinių užsigerti arbata, nes tada duona pavirsta į šlapią masę 🙂 Bet didžioji dalis gyventojų tik taip gali valgyti sumuštinius, nes kitaip jiems per sausa.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.

Grikių kruopų apkepas su mėsa

Grikių kruopų apkepas su mėsa

Šis apkepas nėra labai kietas, lengvai pamaigius šakute jis greitai sutrupa. Bet man net ir skaniau, kai įmaišiau daug grietinės, tai jis nebuvo sausas (būtent dėl sausumo mums nelabai patinka grikių kruopos). Vyras irgi liko patenkintas, kad man yra didelis rodiklis ?

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!