Menu

Tinginys su chalva

  • Tinginys su chalva
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Tinginys su chalva


Autorius: Aušra

Data:

Niekaip neapsisprendžiu ar mane apėmė tinginystė, ar tiesiog esu tiek pavargusi, kad jau nieko nebenoriu. Tad toliau gyvenam iš paprastų ir greitų receptų. Šis tinginys nėra labai saldus, tad saldumynų mylėtojams gali tekti įsidėti truputį cukraus savo nuožiūra. Mums labai patiko, nes buvo ne per saldus (kaip jau sakiau 🙂 ), drėgnas ir ganėtinai kreminės konsistencijos.

Tinginys su chalva

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 261 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 pak. (po 180 g) kvadratinių sausainių
  • 100 g chavos (aš naudojau žemės riešutų chalvą)
  • 500 g grietinės

Instrukcijos:

  • Sausainius sulaužyti mažais gabaliukais.
  • Chalvą sutrinti ir sumaišyti su grietine bei sausainiais.
  • Viską gerai išmaišyti.
  • Formą ar indą iškloti maistine plėvele ir supilti masę.
  • Uždengti plėvele, ranka paspausti, kad neliktų oro tarpų, ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
  • Skanaus!

Šaltinis: Berniukai virtuvėje (Ekspress leidyba, 2008)

  1. Eglė parašė:

    Super!! Labai tinkamas receptas man – paprastas, minimum komponentų ir tikiu, kad skanus be galo. Artimiausiu metu išbandysim!

  2. Asta parašė:

    Šimtas metų, kaip chalvos nevalgiau… Jau net primiršus šitą gėrį buvau, o vaikystėje vienas ir mėgstamiausių gardumynų buvo :))

  3. Medeja parašė:

    Saldumo netruksta?

  4. Aušra parašė:

    Mums netrūko, bet mes ir nemėgstame labai saldžių dalykų, nuo kurių net širdis apsąla. Manau, jei abejojate dėl saldumo – įdėkite kelis šaukštus cukraus. Bet kiek daug – skonio reikalas 🙂

  5. Karina parašė:

    O man nesustingo( Laikau šaldytuve jau apie 9val.

  6. Aušra parašė:

    Labai gaila… Vienintelis dalykas, kas šauna į galvą, kodėl galėjo nesustingti, kad grietinė gal liesa buvo? Nes kuo liesesnė tuo skystesnė. Mes visada naudojam tik 40proc. riebumo. Arba kitas variantas daugiau sausainių reikėtų įdėti. Nes šis tinginys nėra kietas kaip kad kakavinis. Toks daugiau valgomas su šaukštuku nei rankomis – formą laiko, tačiau plonai atpjovus, lengvai lūžta.

  7. Karina parašė:

    Grietine buvo 30% riebumo,bet radau kita iseiti) Ta mase sutepiau vafliu lakstus ir apibarsciau kapotais lazdynu riesutais) Vakare turesime sveciu,paziuresim kaip ivertins)

  8. Aušra parašė:

    Karina, ar skaniai pavyko išsisukti iš padėties? Labai įdomu 🙂

  9. greta parašė:

    Sugadinti produktai, tešlos skonio

  10. Aušra parašė:

    Žinoma gaila, kad nepatiko, bet čia manau skonio reikalas. Čia kaip pvz. mano mergina negali pakęsti sumuštinių užsigerti arbata, nes tada duona pavirsta į šlapią masę 🙂 Bet didžioji dalis gyventojų tik taip gali valgyti sumuštinius, nes kitaip jiems per sausa.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Vyro itin pamėgtas tortukas. Man irgi labai skanus, bet spėju jau reikia pertraukos, nes darėm kiekvieną progą ir iš tiesų jau pradėjo pabosti.

Grikių kruopų apkepas su mėsa

Grikių kruopų apkepas su mėsa

Šis apkepas nėra labai kietas, lengvai pamaigius šakute jis greitai sutrupa. Bet man net ir skaniau, kai įmaišiau daug grietinės, tai jis nebuvo sausas (būtent dėl sausumo mums nelabai patinka grikių kruopos). Vyras irgi liko patenkintas, kad man yra didelis rodiklis ?

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂