Menu

Tinginys su chalva

  • Tinginys su chalva
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Tinginys su chalva


Autorius: Aušra

Data:

Niekaip neapsisprendžiu ar mane apėmė tinginystė, ar tiesiog esu tiek pavargusi, kad jau nieko nebenoriu. Tad toliau gyvenam iš paprastų ir greitų receptų. Šis tinginys nėra labai saldus, tad saldumynų mylėtojams gali tekti įsidėti truputį cukraus savo nuožiūra. Mums labai patiko, nes buvo ne per saldus (kaip jau sakiau 🙂 ), drėgnas ir ganėtinai kreminės konsistencijos.

Tinginys su chalva

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 261 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 pak. (po 180 g) kvadratinių sausainių
  • 100 g chavos (aš naudojau žemės riešutų chalvą)
  • 500 g grietinės

Instrukcijos:

  • Sausainius sulaužyti mažais gabaliukais.
  • Chalvą sutrinti ir sumaišyti su grietine bei sausainiais.
  • Viską gerai išmaišyti.
  • Formą ar indą iškloti maistine plėvele ir supilti masę.
  • Uždengti plėvele, ranka paspausti, kad neliktų oro tarpų, ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
  • Skanaus!

Šaltinis: Berniukai virtuvėje (Ekspress leidyba, 2008)

  1. Eglė says:

    Super!! Labai tinkamas receptas man – paprastas, minimum komponentų ir tikiu, kad skanus be galo. Artimiausiu metu išbandysim!

  2. Asta says:

    Šimtas metų, kaip chalvos nevalgiau… Jau net primiršus šitą gėrį buvau, o vaikystėje vienas ir mėgstamiausių gardumynų buvo :))

  3. Medeja says:

    Saldumo netruksta?

  4. Aušra says:

    Mums netrūko, bet mes ir nemėgstame labai saldžių dalykų, nuo kurių net širdis apsąla. Manau, jei abejojate dėl saldumo – įdėkite kelis šaukštus cukraus. Bet kiek daug – skonio reikalas 🙂

  5. Karina says:

    O man nesustingo( Laikau šaldytuve jau apie 9val.

  6. Aušra says:

    Labai gaila… Vienintelis dalykas, kas šauna į galvą, kodėl galėjo nesustingti, kad grietinė gal liesa buvo? Nes kuo liesesnė tuo skystesnė. Mes visada naudojam tik 40proc. riebumo. Arba kitas variantas daugiau sausainių reikėtų įdėti. Nes šis tinginys nėra kietas kaip kad kakavinis. Toks daugiau valgomas su šaukštuku nei rankomis – formą laiko, tačiau plonai atpjovus, lengvai lūžta.

  7. Karina says:

    Grietine buvo 30% riebumo,bet radau kita iseiti) Ta mase sutepiau vafliu lakstus ir apibarsciau kapotais lazdynu riesutais) Vakare turesime sveciu,paziuresim kaip ivertins)

  8. Aušra says:

    Karina, ar skaniai pavyko išsisukti iš padėties? Labai įdomu 🙂

  9. greta says:

    Sugadinti produktai, tešlos skonio

  10. Aušra says:

    Žinoma gaila, kad nepatiko, bet čia manau skonio reikalas. Čia kaip pvz. mano mergina negali pakęsti sumuštinių užsigerti arbata, nes tada duona pavirsta į šlapią masę 🙂 Bet didžioji dalis gyventojų tik taip gali valgyti sumuštinius, nes kitaip jiems per sausa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainių pudingas

Sausainių pudingas

Skanus desertas arba saldi vakarienė ? Gal net truputį per saldi, bet kaip vaikiškas receptas mano mergaičiutei itin patiko – suvalgė beveik visą porciją (o tai pasitaiko ne visada) ?

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂