Menu

Sumuštiniai su obuoliais

  • Sumuštiniai su obuoliais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sumuštiniai su obuoliais


Autorius: Aušra

Data:

Pasisvečiavus visur kelias dienas iš eilės ir kaip visada po visokių prisivalgymų ir apsivalgymų, pusryčiams norėjosi kažko lengvo, bet skanaus. Neprašoviau pro šalį pasirinkusi šiuos sumuštinius. Žinoma daug kas priklauso nuo obuolių, bet pas mus jie tokie daugiau saldūs nei rūgštūs, tai cukraus visai mažai reikia. O dėl to paskutiniu metu tik džiaugiuosi, nes saldumynų jau visai nesinori…

Sumuštiniai su obuoliais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 8 riekutės batono (geriau jei pabuvusio, ne pirmo šviežumo)
  • 2 obuoliai
  • 1 v.š. grietinės
  • 1 a.š. cukraus
  • sviesto, batono riekutėms aptepti

Instrukcijos:

  • Batono riekutes aptepti plonu sviesto sluoksniu iš abiejų pusių.
  • Obuolius nulupti ir sutarkuoti, sumaišyti su grietine ir cukrumi.
  • Obuolių masę dėti ant batono riekučių ir kepti orkaitėje apie 5min. arba kol batono riekutės iš apačios gražiai apskrus, o iš viršaus obuoliai pradės ruduoti.
  • Skanaus!

  1. Vilmuce parašė:

    O aš grietinę užtepu tiesiog ant batono, nemaišau su obuoliais. Daug žmonių esu tais sumuštinukais vaišinusi, tai jie net nesupranta , kad ten grietinė, galvoja , kad koks kremas arba varškė. skaniausia, kai darau ant prancūziško batono, beje, dar būtinai reikia pabarstyti cinamonu.

  2. Aušra parašė:

    Aš jau labai labai laukiu obuolių sezono, ir kadangi cinamoną paskutiniu metu labai pamėgau, tai tikrai išbandysiu užsibarstyti 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Desertas gavosi tikrai vykęs. Kai kas valgė jį vaisių salotas dėdami ant lavašo traškučių. Kai kas valgė traškučius atskirai, o vaisių salotas kabino šaukšteliu. Vaikai surinko visus likučius, o vėliau ieškojo cinamoninių lavašo traškučių. Deja…

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux