Menu

Sumuštiniai su obuoliais

  • Sumuštiniai su obuoliais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sumuštiniai su obuoliais


Autorius: Aušra

Data:

Pasisvečiavus visur kelias dienas iš eilės ir kaip visada po visokių prisivalgymų ir apsivalgymų, pusryčiams norėjosi kažko lengvo, bet skanaus. Neprašoviau pro šalį pasirinkusi šiuos sumuštinius. Žinoma daug kas priklauso nuo obuolių, bet pas mus jie tokie daugiau saldūs nei rūgštūs, tai cukraus visai mažai reikia. O dėl to paskutiniu metu tik džiaugiuosi, nes saldumynų jau visai nesinori…

Sumuštiniai su obuoliais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 8 riekutės batono (geriau jei pabuvusio, ne pirmo šviežumo)
  • 2 obuoliai
  • 1 v.š. grietinės
  • 1 a.š. cukraus
  • sviesto, batono riekutėms aptepti

Instrukcijos:

  • Batono riekutes aptepti plonu sviesto sluoksniu iš abiejų pusių.
  • Obuolius nulupti ir sutarkuoti, sumaišyti su grietine ir cukrumi.
  • Obuolių masę dėti ant batono riekučių ir kepti orkaitėje apie 5min. arba kol batono riekutės iš apačios gražiai apskrus, o iš viršaus obuoliai pradės ruduoti.
  • Skanaus!

  1. Vilmuce says:

    O aš grietinę užtepu tiesiog ant batono, nemaišau su obuoliais. Daug žmonių esu tais sumuštinukais vaišinusi, tai jie net nesupranta , kad ten grietinė, galvoja , kad koks kremas arba varškė. skaniausia, kai darau ant prancūziško batono, beje, dar būtinai reikia pabarstyti cinamonu.

  2. Aušra says:

    Aš jau labai labai laukiu obuolių sezono, ir kadangi cinamoną paskutiniu metu labai pamėgau, tai tikrai išbandysiu užsibarstyti 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Manų kruopų apkepas

Manų kruopų apkepas

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.

Obuolių ir varškės apkepas

Obuolių ir varškės apkepas

Paskutiniu metu vakarienei nesinori sunkaus maisto, tad pradėjau kepti apkepus 🙂 O kadangi dar ir obuolių sode yra, tai žinoma pirmas pasirinktas apkepas buvo su obuoliais.

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.