Menu

Bulvių ir varškės Rodyklytės

  • Bulvių ir varškės Rodyklytės
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Bulvių ir varškės Rodyklytės


Autorius: Aušra

Data:

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 324 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 150 g virtų bulvių
  • 150 g varškės
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 1 kiaušinis
  • 3-4 v.š. miltų
  • druskos

Instrukcijos:

  • Bulves ir varškę sumalti mėsmale.
  • Įdėti smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį ir miltus. Tešla turi gautis ganėtinai minkšta, bet nelipti prie rankų.
  • Tešlą iškočioti į 0,5 cm storio lakštą ir išspausti formele rodyklytes.
  • Kepti įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

  1. Sondre says:

    Kepem siandien , labai patiko ir labai sotus 🙂 Bet va tesla labai lipo prie ranku , tai iskociot jokiais budais nesigavo,teko pilt ant ranku alieju,tesla kabint saukstu , ir taip formuot “kotletukus” . Bet iskepe labai graziai , neisiro , viskas puikiai gavosi 🙂

  2. Aušra says:

    Smagu, kad išvaizda skonio nepagadino 🙂

    Gal reikėjo kiek daugiau miltų įdėti? Dabar tikrai ir varškė ir bulvės labai skirtingos būna… Tai aš ir pati kartais nepasitikiu receptu ir darau kaip nuojauta pataria.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Pernai Kalėdų proga pasidovanojau sau knygą Kviečių pilvas, ir ji mane taip paveikė, kad sausio mėnesį visai šeimai nedaviau valgyti nieko iš kviečių. Pradžioj atrodė kažkaip keista, neįprasta, tačiau labai greitai apsipratom. Bet kas man labiausiai patiko – paskatino ieškoti kažko naujo. Taip šiuos blynus ir atradau, ir jau metus laiko karts nuo karto iškepu šeimai. Kartais paprastoje keptuvėje, kartais čirvinėje. Tačiau man jie visgi labiau patinka kepti paprastoje keptuvėje, nors vyras tokiai mano nuomonei ir prieštarauja. Bet kokiu atveju, blynai gaunasi labai purūs ir lengvi. Labai stipriai plečiasi keptuvėje, tad nedėkite blynų arti vienas kito. Ir jei mėgstate valgyti blynus vienus, tada siūlau įdėti daugiau cukraus arba tiesiog iškeptus blynus aplieti kokiu sirupu.

Varškė su bananais

Varškė su bananais

Dar vienas bandymas pasidaryti desertą, kuris pakeistų pirktinius sūrelius. Nemėgstam mes pirktinių sūrelių, juose visada jaučiame sintetikos. Todėl pirmenybę teikiam visai paprastučiams desertams, padaromiems vos per kelias minutes ir kurių sudėtis – vos keli produktai.

Varškės apkepas

Varškės apkepas

Dar vienas receptas iš seno archyvo. Valgom šį apkepą jau tikriausiai kokie penki metai. Kartais darau saldų, kartais sūrų ? Bet visada puikiai pavyksta.

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Kadangi Ievutei paskutiniu metu dingo apetitas ir valgo tik pieniškas dešreles (ir tai ne visas) ir košes, tai taip norisi kažką naujo jai pasiūlyti. Atradau, kad Ieva puikiai valgo visokius apkepus. Tad dar vienas prie apkepų kolekcijos. Beje, šis receptas rastas prie vaikiškų receptų SuperMamos forume.

Varškės ir makaronų apkepas

Varškės ir makaronų apkepas

Kadangi buvo likę daug virtų makaronų ir varškės, greitai apsisprendžiau išbandyti šį apkepą. Manau netgi labai vykęs, nes dukra net dvi dienas iš eilės skaniai jį valgė su uogiene.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux