Menu

Bulvių ir varškės Rodyklytės

  • Bulvių ir varškės Rodyklytės
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Bulvių ir varškės Rodyklytės


Autorius: Aušra

Data:

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 324 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 150 g virtų bulvių
  • 150 g varškės
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 1 kiaušinis
  • 3-4 v.š. miltų
  • druskos

Instrukcijos:

  • Bulves ir varškę sumalti mėsmale.
  • Įdėti smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį ir miltus. Tešla turi gautis ganėtinai minkšta, bet nelipti prie rankų.
  • Tešlą iškočioti į 0,5 cm storio lakštą ir išspausti formele rodyklytes.
  • Kepti įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

  1. Sondre parašė:

    Kepem siandien , labai patiko ir labai sotus 🙂 Bet va tesla labai lipo prie ranku , tai iskociot jokiais budais nesigavo,teko pilt ant ranku alieju,tesla kabint saukstu , ir taip formuot „kotletukus” . Bet iskepe labai graziai , neisiro , viskas puikiai gavosi 🙂

  2. Aušra parašė:

    Smagu, kad išvaizda skonio nepagadino 🙂

    Gal reikėjo kiek daugiau miltų įdėti? Dabar tikrai ir varškė ir bulvės labai skirtingos būna… Tai aš ir pati kartais nepasitikiu receptu ir darau kaip nuojauta pataria.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

Pomidoriukų Tulpės

Pomidoriukų Tulpės

Puikus pasirinkimas, kai vyrui reikia dovanoti gėles. Tokios tulpės ne tik papuoš stalą, bet ir skaniai susivalgys.

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Baltarusių bulviniai blynai

Baltarusių bulviniai blynai

Kartais namuose tiesiog nelieka kiaušinių, o į parduotuvę visai nesinori eiti. Bet tam yra išeitis – bulviniai blynai be kiaušinių. Jų skonis visiškai niekuo nenusileidžia įprastiniams blynams su kiaušiniais, tad įvedu receptą čia, kad nereikėtų turėti jų atminty.