Menu

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

  • Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais
  • Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais


Autorius: Aušra

Data:

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 mini keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Užtruksime:
Išeiga: 24 mini keksiukai
Kaloringumas: 104 kcal / mini keksiukas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. paprastų kvietinių miltų
  • 1/2 p. pilno grūdo kvietinių miltų
  • 1/4 p. smulkintų linų sėmenų arba kviečių gemalų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1 p. moliūgo tyrės
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1/2 p. rudojo cukraus
  • 1/2 p. lieso pieno
  • 1/3 p. aliejaus

  • 1 a.š. vanilinio cukraus

  • 1/2 p. šokolado gabaliukų (naudojau tik 50g)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. 24 mini keksiukų formeles ištepti plonu sviesto sluoksniu.
  • Inde sumaišyti abiejų rūšių miltus, linų sėmenis, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  • Kitame inde sumaišyti moliūgo tyrę, kiaušinius, rudąjį cukrų, aliejų, pieną ir vanilinį cukrų.
  • Supilti skystą mišinį į miltų mišinį ir išmaišyti.
  • Paskutinius sudėti šokolado gabaliukus ir lengvai permaišyti.
  • Arbatiniu šaukšteliu dėti tešlą į keksiukų formeles.
  • Kepti 15-18 minučių arba kol dantų krapštukas įsmeigtą į keksiuką ištrauksite švarų. Jei kepsite normalaus dydžio keksiukus, kepti reikės 20-23 minutes.
  • Iškepus keksiukų formą išimti iš orkaitės ir padėti ant grotelių pravėsti 5 minutėms. Tada keksiukus išimti iš formelių ir atvėsinti galutinai.
  • Skanaus!

Šaltinis: MealMakeover Moms

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Košė Saulutė

Košė Saulutė

Kadanti apkepas mano mergytei buvo per aštrus, teko keliauti dar kartą į virtuvę ir gaminti vaikišką patiekalą. Šį kartą neapsirikau ir košė buvo skaniai sudorota 🙂

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.