Menu

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

  • Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais
  • Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais


Autorius: Aušra

Data:

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 mini keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Užtruksime:
Išeiga: 24 mini keksiukai
Kaloringumas: 104 kcal / mini keksiukas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. paprastų kvietinių miltų
  • 1/2 p. pilno grūdo kvietinių miltų
  • 1/4 p. smulkintų linų sėmenų arba kviečių gemalų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1 p. moliūgo tyrės
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1/2 p. rudojo cukraus
  • 1/2 p. lieso pieno
  • 1/3 p. aliejaus

  • 1 a.š. vanilinio cukraus

  • 1/2 p. šokolado gabaliukų (naudojau tik 50g)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. 24 mini keksiukų formeles ištepti plonu sviesto sluoksniu.
  • Inde sumaišyti abiejų rūšių miltus, linų sėmenis, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  • Kitame inde sumaišyti moliūgo tyrę, kiaušinius, rudąjį cukrų, aliejų, pieną ir vanilinį cukrų.
  • Supilti skystą mišinį į miltų mišinį ir išmaišyti.
  • Paskutinius sudėti šokolado gabaliukus ir lengvai permaišyti.
  • Arbatiniu šaukšteliu dėti tešlą į keksiukų formeles.
  • Kepti 15-18 minučių arba kol dantų krapštukas įsmeigtą į keksiuką ištrauksite švarų. Jei kepsite normalaus dydžio keksiukus, kepti reikės 20-23 minutes.
  • Iškepus keksiukų formą išimti iš orkaitės ir padėti ant grotelių pravėsti 5 minutėms. Tada keksiukus išimti iš formelių ir atvėsinti galutinai.
  • Skanaus!

Šaltinis: MealMakeover Moms

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

Autorius: Aušra Data: 2011-08-24 Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o …

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux