Menu

Lazanija

  • Lazanija
  • Lazanija
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Lazanija


Autorius: Aušra

Data:

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Svarbiausias momentas gaminant lazaniją namuose – išlaukti kol ji tikrai pakankamai atvės ir sūrio padažas sutirštės, jog būtų galima pjaustyti ir lazanija išlaikytų formą. Retai taip nutinka pas mus 🙂

Lazanija

Užtruksime:
Pasisotins: 6 asmenys

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 10-12 lazanijos lakštų, nevirtų
  • Mėsos padažui:
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas nedideliais kubeliais
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų be odelės
  • 2 v.š. pomidorų tyrės
  • 1 kubelis jautienos sultinio (vietoj jo tiesiog daugiau įdedu prieskonių)
  • 1 1/2 a.š. prieskonių (baziliko, raudonėlio)
  • 1 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/4 a.š. paprikos miltelių
  • Sūrio padažui:
  • 2 v.š. sviesto
  • 3 v.š. miltų
  • 1 a.š. druskos (neskubėkite jos berti, jos kiekis labai priklausys nuo sūrio sūrumo)
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1/4 a.š. muskato riešuto
  • 2 p. pieno
  • 1 1/4 p. tarkuoto mocarelos sūrio

Instrukcijos:

  • Sausoje keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną ir maltą mėsą, kol mėsa paruduos. Dėti likusius mėsos padažui skirtus produktus ir troškinti ant nedidelės kaitros 20 minučių, arba kol padažas pakankamai sutrištės. Jei pomidorai nėra labai sultingi, troškinti užtenka ir 15 minučių.
  • Tuo tarpu nedideliame puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus.
  • Maišant po truputį supilti pieną į sviesto-miltų mišinį.
  • Nuolat maišant užvirinti. Užvirus pavirti dar 1 minutę.
  • Nukelti nuo kaitros, sudėti 3/4 tarkuoto sūrio ir gerai išmaišyti.
  • Kai sūris išsilydys, dėti sūrio padažui skirtus prieskonius ir būtinai ragauti (bet stengtis nenusideginti).
  • Kepimo formoje sluoksniuoti: pradžioje dėti lazanijos lakštus (jei reikia, perlaužti), tada pilti trečdalį mėsos padažo, atsargiai ant viršaus paskirstyti ketvirtadalį sūrio padažo. Taip kartojau tris kartus. Uždėjusi ketvirtą lazanijos lakštų sluoksnį, ant viršaus supyliau likusį sūrio padažą.
  • Apibarstyti lazaniją atidėtu sūriu.
  • Kepti iš anksto įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 40 minučių.
  • Prieš skanaujant, leisti pravėsti bent pusvalandį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau “Ar skanu?”, išgirdau atsakymą “O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.

Cukinijų keksiukai su sūriu

Cukinijų keksiukai su sūriu

Mes šiuos keksiukus valgom pavakariams, kai nesinori nieko saldaus. Darau mini keksiukus, tai vaikams į ranką būna pats tas. Net nepastebiu kaip dingsta.

Makaronai su alyvuogėmis

Makaronai su alyvuogėmis

Dar vienas labai paprastas ir greitas makaronų receptas. Jei jūs alyvuogių mylėtojai, jums tikrai turėtų patikti. Pas mus būna, kad pagamini pirmą kartą – visi sako wow koks skanus patiekalas, bet kai pagamini antrą kartą, tai paaiškėja, kad jis kažkoks visai ne wow. Jums taip nebūna? Bet šitą receptą išbandžiau ne vieną kartą ir vyro nuomonė šiuo klausimu stabili – labai skanu.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.