Menu

Lazanija

  • Lazanija
  • Lazanija
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Lazanija


Autorius: Aušra

Data:

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Svarbiausias momentas gaminant lazaniją namuose – išlaukti kol ji tikrai pakankamai atvės ir sūrio padažas sutirštės, jog būtų galima pjaustyti ir lazanija išlaikytų formą. Retai taip nutinka pas mus 🙂

Lazanija

Užtruksime:
Pasisotins: 6 asmenys

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 10-12 lazanijos lakštų, nevirtų
  • Mėsos padažui:
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas nedideliais kubeliais
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų be odelės
  • 2 v.š. pomidorų tyrės
  • 1 kubelis jautienos sultinio (vietoj jo tiesiog daugiau įdedu prieskonių)
  • 1 1/2 a.š. prieskonių (baziliko, raudonėlio)
  • 1 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/4 a.š. paprikos miltelių
  • Sūrio padažui:
  • 2 v.š. sviesto
  • 3 v.š. miltų
  • 1 a.š. druskos (neskubėkite jos berti, jos kiekis labai priklausys nuo sūrio sūrumo)
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1/4 a.š. muskato riešuto
  • 2 p. pieno
  • 1 1/4 p. tarkuoto mocarelos sūrio

Instrukcijos:

  • Sausoje keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną ir maltą mėsą, kol mėsa paruduos. Dėti likusius mėsos padažui skirtus produktus ir troškinti ant nedidelės kaitros 20 minučių, arba kol padažas pakankamai sutrištės. Jei pomidorai nėra labai sultingi, troškinti užtenka ir 15 minučių.
  • Tuo tarpu nedideliame puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus.
  • Maišant po truputį supilti pieną į sviesto-miltų mišinį.
  • Nuolat maišant užvirinti. Užvirus pavirti dar 1 minutę.
  • Nukelti nuo kaitros, sudėti 3/4 tarkuoto sūrio ir gerai išmaišyti.
  • Kai sūris išsilydys, dėti sūrio padažui skirtus prieskonius ir būtinai ragauti (bet stengtis nenusideginti).
  • Kepimo formoje sluoksniuoti: pradžioje dėti lazanijos lakštus (jei reikia, perlaužti), tada pilti trečdalį mėsos padažo, atsargiai ant viršaus paskirstyti ketvirtadalį sūrio padažo. Taip kartojau tris kartus. Uždėjusi ketvirtą lazanijos lakštų sluoksnį, ant viršaus supyliau likusį sūrio padažą.
  • Apibarstyti lazaniją atidėtu sūriu.
  • Kepti iš anksto įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 40 minučių.
  • Prieš skanaujant, leisti pravėsti bent pusvalandį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

Žinau, žinau… nuotrauka tikrai ne itin… Na bet skanu 🙂 Labai paprasta, labai greita. Tikrai rekomenduoju pasigaminti, kai grįšite po sunkios ir ilgos darbo dienos bei būsite alkani kaip vilkai!

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Autorius: Aušra Data: 2013-06-12 Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉 …

Elzaso sūrio pyragas

Elzaso sūrio pyragas

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux