Menu

Lazanija

  • Lazanija
  • Lazanija
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Lazanija


Autorius: Aušra

Data:

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Svarbiausias momentas gaminant lazaniją namuose – išlaukti kol ji tikrai pakankamai atvės ir sūrio padažas sutirštės, jog būtų galima pjaustyti ir lazanija išlaikytų formą. Retai taip nutinka pas mus 🙂

Lazanija

Užtruksime:
Pasisotins: 6 asmenys

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 10-12 lazanijos lakštų, nevirtų
  • Mėsos padažui:
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas nedideliais kubeliais
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų be odelės
  • 2 v.š. pomidorų tyrės
  • 1 kubelis jautienos sultinio (vietoj jo tiesiog daugiau įdedu prieskonių)
  • 1 1/2 a.š. prieskonių (baziliko, raudonėlio)
  • 1 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/4 a.š. paprikos miltelių
  • Sūrio padažui:
  • 2 v.š. sviesto
  • 3 v.š. miltų
  • 1 a.š. druskos (neskubėkite jos berti, jos kiekis labai priklausys nuo sūrio sūrumo)
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1/4 a.š. muskato riešuto
  • 2 p. pieno
  • 1 1/4 p. tarkuoto mocarelos sūrio

Instrukcijos:

  • Sausoje keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną ir maltą mėsą, kol mėsa paruduos. Dėti likusius mėsos padažui skirtus produktus ir troškinti ant nedidelės kaitros 20 minučių, arba kol padažas pakankamai sutrištės. Jei pomidorai nėra labai sultingi, troškinti užtenka ir 15 minučių.
  • Tuo tarpu nedideliame puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus.
  • Maišant po truputį supilti pieną į sviesto-miltų mišinį.
  • Nuolat maišant užvirinti. Užvirus pavirti dar 1 minutę.
  • Nukelti nuo kaitros, sudėti 3/4 tarkuoto sūrio ir gerai išmaišyti.
  • Kai sūris išsilydys, dėti sūrio padažui skirtus prieskonius ir būtinai ragauti (bet stengtis nenusideginti).
  • Kepimo formoje sluoksniuoti: pradžioje dėti lazanijos lakštus (jei reikia, perlaužti), tada pilti trečdalį mėsos padažo, atsargiai ant viršaus paskirstyti ketvirtadalį sūrio padažo. Taip kartojau tris kartus. Uždėjusi ketvirtą lazanijos lakštų sluoksnį, ant viršaus supyliau likusį sūrio padažą.
  • Apibarstyti lazaniją atidėtu sūriu.
  • Kepti iš anksto įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 40 minučių.
  • Prieš skanaujant, leisti pravėsti bent pusvalandį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Autorius: Aušra Data: 2009-10-08 Nesinorėjo nieko saldaus, o cukinijos vis tiek į mane žiūrėjo, tad teko raitotis rankoves. Kaip ir visi keksiukai nereikalauja daug darbo, o tai labai gerai kai tiesiog norisi užkąsti. Man truputį …

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.