Menu

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

  • Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai
  • Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai


Autorius: Aušra

Data:

Tegul jūsų neapgauna išvaizda – paprastas šokoladinis puodelis, tačiau skonis dieviškas. Visa šeima paragavusi negalėjo sustoti. Ir nors dalinau masę į keturis puodelius, nes kiekis atrodė nedidelis, kitą kartą reikėtų dalinti į 8 (kaip recepte ir parašyta), nes sotumas neišpasakytas.

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 223 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 p. riebios grietinėlės
  • 100 g juodojo šokolado, sukapoto į gabaliukus
  • 225 g maskarponės sūrio
  • ¼ p. cukraus
  • 1 a.š. vanilės
  • žiupsnelis druskos
  • 1 v.š. miltų
  • 3 dideli kiaušiniai

Instrukcijos:

  • Įdėti groteles vidurėje orkaitės dalyje ir įkaitinti orkaitę iki 160°C.
  • Nedideliame puode kaitinti grietinėlę. Nuimti nuo kaitros dar jai neužvirus.
  • Sudėti laužytą šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps ir masė pasidarys vienoda. Leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Dideliame inde sumaišyti maskarponę su cukrumi.
  • Po vieną įmaišyti kiaušinius.
  • Sudėti miltus, vanilę, druską ir gerai išmaišyti.
  • Įmaišyti grietinėlės-šokolado masę.
  • Nedidelius 8 indelius sudėti į kepimo indą. Paskirstyti masę į sudėtus nedidelius indelius.
  • Kepimo indą dėti į orkaitę. Atsargiai įpilti verdančio vandens tiek, kad apsemtų iki pusės nedidelius indelius. Uždengti folija ir kepti kol masė bus kraštuose tvirta, o viduje dar ganėtinai minkšta, apie 30-40 minučių.
  • Vidurys sutvirtės vėstant iki kambario temperatūros.
  • Kiekvieną indelį uždengti maistine plėvele ir pastatyti į šaldytuvą bent jau 4 valandoms, geriausia nakčiai.
  • Šie šokoladiniai maskarponės puodeliai gali būti paruošti kelios dienos prieš vartojimą.
  • Skanaus!

Šaltinis: Culinary Concoctions by PeaBody

  1. Asta parašė:

    oi, kaip skaniai čia aprašei!

  2. Aušra parašė:

    Tai kad žinok nerealiai skanu buvo 🙂

  3. Indrė parašė:

    Neatsisakyčiau vakarienei tokio gardėsio!

  4. Aušra parašė:

    O mes jį valgėm ryte ir tikrai turiu pasakyti, kad maloniai nuteikė visai dienai 🙂 Taip, kad pas mus vakaro nesulaukė, o gal ir gerai, nes šis desertas sunkus, paskui prastai miegosis 🙂

  5. Nu labai skanu 🙂

  6. Daliam parašė:

    O kas yra 1 pakelis grietineles?A? 🙂 Sorry bet tai ne kiekis 🙂 Tai bele kas 🙂 Mikliai taisom gardu receptuka ir jo aprasyma 🙂

  7. Aušra parašė:

    Tai kad čia ne pakelis, o puodelis. Pakelio sutrumpinimas pak. 😉 O čia yra puodelis, t.y. 240ml.

  8. DaivaW parašė:

    O tai kaip su tais miltais? Kada juos dėti?

  9. Aušra parašė:

    Pagavot mane 🙂 Tikrai nepastebėjau, kad jie išslydo iš aprašymo. Juos reikia dėti kartu su vanile. Pataisiau ir recepte 😉

    Ačiū!

  10. DaivaW parašė:

    Dėkui už atsakymą. „Pasišaukus” fanataziją ir patyrimą taip aš ir padariau su tais miltais. Viskas pavyko. Visiems patiko. Tik be galo „sunkus”. Po tokio deserto labai jau norėjosi gero pasivaikščiojimo. Kažin ką čia „lengvesnio” vietoj maskarponės sugalvoti. Kaip ten bebūtų, dėkui už receptą.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau „Ar skanu?”, išgirdau atsakymą „O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Tortas su karamelizuotais bananais

Tortas su karamelizuotais bananais

Štai mano mažojo tortas! Ilgai rinkau, ilgai vis persigalvodavau 🙂 Bet buvo skanus, gal kiek mūsų skoniui riebus, gal kiek norėjosi rūgštelės daugiau (biskvitus ir taip laisčiau vyšnių kompotu). Tačiau galiu pasakyti, kad užšaldyti likučiai prie kavos labai skaniai susivalgo – dėl riebumo kremas ganėtinai greitai atšyla. Dabar karts nuo karto paskanauju 🙂 Nes tortas 6 asmenims tikrai per didelis buvo 🙂

Tortas "Citrininis Drugelis"

Tortas Citrininis Drugelis

Gimtadienio proga reikia torto! O tai šiais metais kaskart suvokiu likus vos kelioms dienoms iki šventės. Reikėjo kaip sakant suktis greitai ir sklandžiai. Kadangi mano dukrytė yra labai miela ir mylinti matyt visus gyvius, užmačiusi šį tortuką, supratau kad jai tikrai turėtų patikti. Ir neapsirikau 😉 Dar tortukui pliusiuką iš karto uždėjau dėl to, jog tai citrininis, o pavasarį man visada norisi kažko gaivaus. Gamybai užtruksite tikrai nedaug laiko. Matyt papuošimai daugiau jo atima, nes reikia ne tik papuošti bet ir pafantazuoti bei prisitaikyti pagal namų resursus. Kadangi torto valgytojų nebuvo daug, gaminau iš pusės porcijos ir to tikrai užteko, nes kremas sotus ir vieno gabliuko užtenka. Ką kitą kartą daryčiau kitaip? Mažinčiau trečdaliu biskvitą, nes mums tiesiog patinka, kai jo būna visai nedaug. O dabar gavosi taip maždaug per piršto storį (deja nuotraukos pjūvio nėra). Žinoma buvo tokiai nuomonei ir nepritariančių 🙂 Taip, kad spręsti Jums!