Menu

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

  • Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai
  • Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai


Autorius: Aušra

Data:

Tegul jūsų neapgauna išvaizda – paprastas šokoladinis puodelis, tačiau skonis dieviškas. Visa šeima paragavusi negalėjo sustoti. Ir nors dalinau masę į keturis puodelius, nes kiekis atrodė nedidelis, kitą kartą reikėtų dalinti į 8 (kaip recepte ir parašyta), nes sotumas neišpasakytas.

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 223 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 p. riebios grietinėlės
  • 100 g juodojo šokolado, sukapoto į gabaliukus
  • 225 g maskarponės sūrio
  • ¼ p. cukraus
  • 1 a.š. vanilės
  • žiupsnelis druskos
  • 1 v.š. miltų
  • 3 dideli kiaušiniai

Instrukcijos:

  • Įdėti groteles vidurėje orkaitės dalyje ir įkaitinti orkaitę iki 160°C.
  • Nedideliame puode kaitinti grietinėlę. Nuimti nuo kaitros dar jai neužvirus.
  • Sudėti laužytą šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps ir masė pasidarys vienoda. Leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Dideliame inde sumaišyti maskarponę su cukrumi.
  • Po vieną įmaišyti kiaušinius.
  • Sudėti miltus, vanilę, druską ir gerai išmaišyti.
  • Įmaišyti grietinėlės-šokolado masę.
  • Nedidelius 8 indelius sudėti į kepimo indą. Paskirstyti masę į sudėtus nedidelius indelius.
  • Kepimo indą dėti į orkaitę. Atsargiai įpilti verdančio vandens tiek, kad apsemtų iki pusės nedidelius indelius. Uždengti folija ir kepti kol masė bus kraštuose tvirta, o viduje dar ganėtinai minkšta, apie 30-40 minučių.
  • Vidurys sutvirtės vėstant iki kambario temperatūros.
  • Kiekvieną indelį uždengti maistine plėvele ir pastatyti į šaldytuvą bent jau 4 valandoms, geriausia nakčiai.
  • Šie šokoladiniai maskarponės puodeliai gali būti paruošti kelios dienos prieš vartojimą.
  • Skanaus!

Šaltinis: Culinary Concoctions by PeaBody

  1. Asta says:

    oi, kaip skaniai čia aprašei!

  2. Aušra says:

    Tai kad žinok nerealiai skanu buvo 🙂

  3. Indrė says:

    Neatsisakyčiau vakarienei tokio gardėsio!

  4. Aušra says:

    O mes jį valgėm ryte ir tikrai turiu pasakyti, kad maloniai nuteikė visai dienai 🙂 Taip, kad pas mus vakaro nesulaukė, o gal ir gerai, nes šis desertas sunkus, paskui prastai miegosis 🙂

  5. Daliam says:

    O kas yra 1 pakelis grietineles?A? 🙂 Sorry bet tai ne kiekis 🙂 Tai bele kas 🙂 Mikliai taisom gardu receptuka ir jo aprasyma 🙂

  6. Aušra says:

    Tai kad čia ne pakelis, o puodelis. Pakelio sutrumpinimas pak. 😉 O čia yra puodelis, t.y. 240ml.

  7. DaivaW says:

    O tai kaip su tais miltais? Kada juos dėti?

  8. Aušra says:

    Pagavot mane 🙂 Tikrai nepastebėjau, kad jie išslydo iš aprašymo. Juos reikia dėti kartu su vanile. Pataisiau ir recepte 😉

    Ačiū!

  9. DaivaW says:

    Dėkui už atsakymą. “Pasišaukus” fanataziją ir patyrimą taip aš ir padariau su tais miltais. Viskas pavyko. Visiems patiko. Tik be galo “sunkus”. Po tokio deserto labai jau norėjosi gero pasivaikščiojimo. Kažin ką čia “lengvesnio” vietoj maskarponės sugalvoti. Kaip ten bebūtų, dėkui už receptą.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Migdolinis tortas su maskarpone "Hello Kitty"

Migdolinis tortas su maskarpone “Hello Kitty”

Pateikiu jums tortuko, kurį gaminau savo dukriuko 5-ojo gimtadienio proga, receptą. Dariau jau net du kartus – juk reikia atšvęsti gimtadienį darželyje, o paskui ir namuose. Abu kartus gaminau tokį patį. Net ir išvaizda buvo tokia pati, nevertinant kad antrą kartą katytės kaspinėlis buvo rožinis ir sidabriniais papuošimais 🙂 Tortas labai skanus! Tai pripažino net ir mano vyras, kuris nemėgsta biskvitinių tortų. O tortų mylėtojai sukirto net po du gabaliukus.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Na štai ir atėjo jų didžioji valanda. Iškepiau sausainius. Kepdama naudojau rupius kvietinius miltus. Kaip ten bebūtų, sausainiai dingo per kelias dienas, vaikams ypatingai patiko.

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.