Menu

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

  • Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai
  • Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai


Autorius: Aušra

Data:

Tegul jūsų neapgauna išvaizda – paprastas šokoladinis puodelis, tačiau skonis dieviškas. Visa šeima paragavusi negalėjo sustoti. Ir nors dalinau masę į keturis puodelius, nes kiekis atrodė nedidelis, kitą kartą reikėtų dalinti į 8 (kaip recepte ir parašyta), nes sotumas neišpasakytas.

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 223 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 p. riebios grietinėlės
  • 100 g juodojo šokolado, sukapoto į gabaliukus
  • 225 g maskarponės sūrio
  • ¼ p. cukraus
  • 1 a.š. vanilės
  • žiupsnelis druskos
  • 1 v.š. miltų
  • 3 dideli kiaušiniai

Instrukcijos:

  • Įdėti groteles vidurėje orkaitės dalyje ir įkaitinti orkaitę iki 160°C.
  • Nedideliame puode kaitinti grietinėlę. Nuimti nuo kaitros dar jai neužvirus.
  • Sudėti laužytą šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps ir masė pasidarys vienoda. Leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Dideliame inde sumaišyti maskarponę su cukrumi.
  • Po vieną įmaišyti kiaušinius.
  • Sudėti miltus, vanilę, druską ir gerai išmaišyti.
  • Įmaišyti grietinėlės-šokolado masę.
  • Nedidelius 8 indelius sudėti į kepimo indą. Paskirstyti masę į sudėtus nedidelius indelius.
  • Kepimo indą dėti į orkaitę. Atsargiai įpilti verdančio vandens tiek, kad apsemtų iki pusės nedidelius indelius. Uždengti folija ir kepti kol masė bus kraštuose tvirta, o viduje dar ganėtinai minkšta, apie 30-40 minučių.
  • Vidurys sutvirtės vėstant iki kambario temperatūros.
  • Kiekvieną indelį uždengti maistine plėvele ir pastatyti į šaldytuvą bent jau 4 valandoms, geriausia nakčiai.
  • Šie šokoladiniai maskarponės puodeliai gali būti paruošti kelios dienos prieš vartojimą.
  • Skanaus!

Šaltinis: Culinary Concoctions by PeaBody

  1. Asta says:

    oi, kaip skaniai čia aprašei!

  2. Aušra says:

    Tai kad žinok nerealiai skanu buvo 🙂

  3. Indrė says:

    Neatsisakyčiau vakarienei tokio gardėsio!

  4. Aušra says:

    O mes jį valgėm ryte ir tikrai turiu pasakyti, kad maloniai nuteikė visai dienai 🙂 Taip, kad pas mus vakaro nesulaukė, o gal ir gerai, nes šis desertas sunkus, paskui prastai miegosis 🙂

  5. Nu labai skanu 🙂

  6. Daliam says:

    O kas yra 1 pakelis grietineles?A? 🙂 Sorry bet tai ne kiekis 🙂 Tai bele kas 🙂 Mikliai taisom gardu receptuka ir jo aprasyma 🙂

  7. Aušra says:

    Tai kad čia ne pakelis, o puodelis. Pakelio sutrumpinimas pak. 😉 O čia yra puodelis, t.y. 240ml.

  8. DaivaW says:

    O tai kaip su tais miltais? Kada juos dėti?

  9. Aušra says:

    Pagavot mane 🙂 Tikrai nepastebėjau, kad jie išslydo iš aprašymo. Juos reikia dėti kartu su vanile. Pataisiau ir recepte 😉

    Ačiū!

  10. DaivaW says:

    Dėkui už atsakymą. “Pasišaukus” fanataziją ir patyrimą taip aš ir padariau su tais miltais. Viskas pavyko. Visiems patiko. Tik be galo “sunkus”. Po tokio deserto labai jau norėjosi gero pasivaikščiojimo. Kažin ką čia “lengvesnio” vietoj maskarponės sugalvoti. Kaip ten bebūtų, dėkui už receptą.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai Šuniukai

Sausainiai Šuniukai

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux