Menu

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

  • Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai
  • Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai


Autorius: Aušra

Data:

Tegul jūsų neapgauna išvaizda – paprastas šokoladinis puodelis, tačiau skonis dieviškas. Visa šeima paragavusi negalėjo sustoti. Ir nors dalinau masę į keturis puodelius, nes kiekis atrodė nedidelis, kitą kartą reikėtų dalinti į 8 (kaip recepte ir parašyta), nes sotumas neišpasakytas.

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 223 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 p. riebios grietinėlės
  • 100 g juodojo šokolado, sukapoto į gabaliukus
  • 225 g maskarponės sūrio
  • ¼ p. cukraus
  • 1 a.š. vanilės
  • žiupsnelis druskos
  • 1 v.š. miltų
  • 3 dideli kiaušiniai

Instrukcijos:

  • Įdėti groteles vidurėje orkaitės dalyje ir įkaitinti orkaitę iki 160°C.
  • Nedideliame puode kaitinti grietinėlę. Nuimti nuo kaitros dar jai neužvirus.
  • Sudėti laužytą šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps ir masė pasidarys vienoda. Leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Dideliame inde sumaišyti maskarponę su cukrumi.
  • Po vieną įmaišyti kiaušinius.
  • Sudėti miltus, vanilę, druską ir gerai išmaišyti.
  • Įmaišyti grietinėlės-šokolado masę.
  • Nedidelius 8 indelius sudėti į kepimo indą. Paskirstyti masę į sudėtus nedidelius indelius.
  • Kepimo indą dėti į orkaitę. Atsargiai įpilti verdančio vandens tiek, kad apsemtų iki pusės nedidelius indelius. Uždengti folija ir kepti kol masė bus kraštuose tvirta, o viduje dar ganėtinai minkšta, apie 30-40 minučių.
  • Vidurys sutvirtės vėstant iki kambario temperatūros.
  • Kiekvieną indelį uždengti maistine plėvele ir pastatyti į šaldytuvą bent jau 4 valandoms, geriausia nakčiai.
  • Šie šokoladiniai maskarponės puodeliai gali būti paruošti kelios dienos prieš vartojimą.
  • Skanaus!

Šaltinis: Culinary Concoctions by PeaBody

  1. Asta parašė:

    oi, kaip skaniai čia aprašei!

  2. Aušra parašė:

    Tai kad žinok nerealiai skanu buvo 🙂

  3. Indrė parašė:

    Neatsisakyčiau vakarienei tokio gardėsio!

  4. Aušra parašė:

    O mes jį valgėm ryte ir tikrai turiu pasakyti, kad maloniai nuteikė visai dienai 🙂 Taip, kad pas mus vakaro nesulaukė, o gal ir gerai, nes šis desertas sunkus, paskui prastai miegosis 🙂

  5. Nu labai skanu 🙂

  6. Daliam parašė:

    O kas yra 1 pakelis grietineles?A? 🙂 Sorry bet tai ne kiekis 🙂 Tai bele kas 🙂 Mikliai taisom gardu receptuka ir jo aprasyma 🙂

  7. Aušra parašė:

    Tai kad čia ne pakelis, o puodelis. Pakelio sutrumpinimas pak. 😉 O čia yra puodelis, t.y. 240ml.

  8. DaivaW parašė:

    O tai kaip su tais miltais? Kada juos dėti?

  9. Aušra parašė:

    Pagavot mane 🙂 Tikrai nepastebėjau, kad jie išslydo iš aprašymo. Juos reikia dėti kartu su vanile. Pataisiau ir recepte 😉

    Ačiū!

  10. DaivaW parašė:

    Dėkui už atsakymą. „Pasišaukus” fanataziją ir patyrimą taip aš ir padariau su tais miltais. Viskas pavyko. Visiems patiko. Tik be galo „sunkus”. Po tokio deserto labai jau norėjosi gero pasivaikščiojimo. Kažin ką čia „lengvesnio” vietoj maskarponės sugalvoti. Kaip ten bebūtų, dėkui už receptą.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai Šuniukai

Sausainiai Šuniukai

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Na štai ir atėjo jų didžioji valanda. Iškepiau sausainius. Kepdama naudojau rupius kvietinius miltus. Kaip ten bebūtų, sausainiai dingo per kelias dienas, vaikams ypatingai patiko.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …