Menu

Avižinių dribsnių pyragas

  • Avižinių dribsnių pyragas
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
” alt=”Avižinių dribsnių pyragas”/>


Autorius: Aušra

Data:

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂

Avižinių dribsnių pygaras

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 294 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. avižinių dribsnių
  • 1 p. manų kruopų
  • 1 p. miltų
  • 1 p. pieno
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 a.š. sodos
  • 1 p. grietinės

Instrukcijos:

  • Avižinius dribsnius, manų kruopas dėti į dubenį ir užpilti pienu.
  • Po kelių minučių, kai kruopos truputį išbrinks, dėti cukrų, grietinėje nugesintą sodą, miltus.
  • Viską gerai išmaišyti ir trumpam palikti.
  • Skardą ištepti riebalais ir sukrėsti visą masę. Kepti karštoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol gražiai parusvės.

Šaltinis: nebežinomas

  1. vifsla parašė:

    Šį pyragą žinau nuo vaikystės! Jo receptas buvo caro laikų senumo žurnale „Tarybinė moteris” ir vadinosi „Puoduko pyragas, nes visko reikia po puodelį”. Labai dažnai jį kepdavau, net brolis juokdavosi, kad daugiau nieko nemoku… 🙂 Po gal 15 metų pertraukos pabandžiau vėl prisiminti, bet jau nebesužavėjo taip, kaip anksčiau. Išlepau – labiau patinka purūs, sultingi, su kremu, uogomis ir t.t. pyragai. :-)Bet labai smagu buvo jį čia pamatyti! 🙂

  2. admin parašė:

    Mano namiškiai irgi labiau linkę prie drėgnų su uogomis pyragų, bet man šis pyragas tiesiog išsigelbėjimas kai norisi kažko saldaus, o kiaušinių naudoti vengiu (mažylis kartais išberiamas nuo per didelio baltymų kiekio).

  3. Jurgita parašė:

    kepiau ir aš, labai patiko, paprastas, pigus, sveikuoliškas :super

  4. Aušra parašė:

    Kad visi pyragai tokie būtų 🙂
    Malonu, kad patiko

  5. streetwear parašė:

    Super,its a very good

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Avižinių dribsnių batonėliai

Avižinių dribsnių batonėliai

Labai blogai kai namuose baigiasi saldumynai ir visą dieną tik ir tegalvoji apie saldumynus. Va ir gaunasi paskui, kad pusę iškepto gėrio sukerti vos ne vienu prisėdimu. Ir guodžia tik tai, kad šitą saldumyną priskirčiau prie sveikuoliškų (jei nebūtų toks saldus :))

Bananine granola be cukraus ir be aliejaus

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas „Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.