Menu

Avižinių dribsnių pyragas

  • Avižinių dribsnių pyragas
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
” alt=”Avižinių dribsnių pyragas”/>


Autorius: Aušra

Data:

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂

Avižinių dribsnių pygaras

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 294 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. avižinių dribsnių
  • 1 p. manų kruopų
  • 1 p. miltų
  • 1 p. pieno
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 a.š. sodos
  • 1 p. grietinės

Instrukcijos:

  • Avižinius dribsnius, manų kruopas dėti į dubenį ir užpilti pienu.
  • Po kelių minučių, kai kruopos truputį išbrinks, dėti cukrų, grietinėje nugesintą sodą, miltus.
  • Viską gerai išmaišyti ir trumpam palikti.
  • Skardą ištepti riebalais ir sukrėsti visą masę. Kepti karštoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol gražiai parusvės.

Šaltinis: nebežinomas

  1. vifsla parašė:

    Šį pyragą žinau nuo vaikystės! Jo receptas buvo caro laikų senumo žurnale „Tarybinė moteris” ir vadinosi „Puoduko pyragas, nes visko reikia po puodelį”. Labai dažnai jį kepdavau, net brolis juokdavosi, kad daugiau nieko nemoku… 🙂 Po gal 15 metų pertraukos pabandžiau vėl prisiminti, bet jau nebesužavėjo taip, kaip anksčiau. Išlepau – labiau patinka purūs, sultingi, su kremu, uogomis ir t.t. pyragai. :-)Bet labai smagu buvo jį čia pamatyti! 🙂

  2. admin parašė:

    Mano namiškiai irgi labiau linkę prie drėgnų su uogomis pyragų, bet man šis pyragas tiesiog išsigelbėjimas kai norisi kažko saldaus, o kiaušinių naudoti vengiu (mažylis kartais išberiamas nuo per didelio baltymų kiekio).

  3. Jurgita parašė:

    kepiau ir aš, labai patiko, paprastas, pigus, sveikuoliškas :super

  4. Aušra parašė:

    Kad visi pyragai tokie būtų 🙂
    Malonu, kad patiko

  5. streetwear parašė:

    Super,its a very good

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bulvių salotos su grietine

Bulvių salotos su grietine

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Sumuštiniai su obuoliais

Sumuštiniai su obuoliais

Pasisvečiavus visur kelias dienas iš eilės ir kaip visada po visokių prisivalgymų ir apsivalgymų, pusryčiams norėjosi kažko lengvo, bet skanaus. Neprašoviau pro šalį pasirinkusi šiuos sumuštinius. Žinoma daug kas priklauso nuo obuolių, bet pas mus jie tokie daugiau saldūs nei rūgštūs, tai cukraus visai mažai reikia. O dėl to paskutiniu metu tik džiaugiuosi, nes saldumynų jau visai nesinori…

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.