Menu

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

  • Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
  • Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
  • Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Šokoladinė avižinė košė (nevirta)


Autorius: Aušra

Data:

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Užtruksime:
Pasisotins: 4-6 asmenų šeima (priklausys nuo to, ar naudosite vaisius/uogas ir nuo jų kiekio)

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. avižinių dribsnių
  • 3-4 v.š. kakavos
  • 2 v.š. Ispaninio šalavijo (chia) sėklų
  • žiupsnelis druskos
  • 1/4 p. graikiško jogurto
  • 2 p. riešutų pieno (arba 1/2 p. anakardžių riešutų ir 1 1/2 p. vandens)
  • 4-5 v.š. klevų sirupo, medaus ar kito tiesiog cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (bet nebūtina, nes mes neturim ir netrūksta)

Instrukcijos:

  • Jei neturite riešutų pieno, anakardžių riešutus užpilkite švariu vandeniu ir leiskite pamirkti kelias valandas. Tada praskalaukite riešutus po tekančiu vandeniu, dėkite į smulkintuvą, įpilkite pusantro puodelio vandens ir suplakite iki vientisos masės. Anakardžių pieno nereikia perkošti per marliuką, galima naudoti iš karto.
  • Toliau viskas labai paprasta – visus ingredientus sudedame į indą ir išmaišome.
  • Košę galite padalinti į porcijinius indelius iš karto, arba tiesiog sudėkite visą į vieną indą ir ryte kiekvienas įsidėsite kiek širdis geis.
  • Košę dedame į šaldytuvą nakčiai, kad išbrinktų.
  • Ryte pasipjaustome bananą (labai jis čia tinka) ir užsiberiame saują uogų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Fit Foodie finds

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.