Menu

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

  • Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
  • Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
  • Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Šokoladinė avižinė košė (nevirta)


Autorius: Aušra

Data:

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Užtruksime:
Pasisotins: 4-6 asmenų šeima (priklausys nuo to, ar naudosite vaisius/uogas ir nuo jų kiekio)

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. avižinių dribsnių
  • 3-4 v.š. kakavos
  • 2 v.š. Ispaninio šalavijo (chia) sėklų
  • žiupsnelis druskos
  • 1/4 p. graikiško jogurto
  • 2 p. riešutų pieno (arba 1/2 p. anakardžių riešutų ir 1 1/2 p. vandens)
  • 4-5 v.š. klevų sirupo, medaus ar kito tiesiog cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (bet nebūtina, nes mes neturim ir netrūksta)

Instrukcijos:

  • Jei neturite riešutų pieno, anakardžių riešutus užpilkite švariu vandeniu ir leiskite pamirkti kelias valandas. Tada praskalaukite riešutus po tekančiu vandeniu, dėkite į smulkintuvą, įpilkite pusantro puodelio vandens ir suplakite iki vientisos masės. Anakardžių pieno nereikia perkošti per marliuką, galima naudoti iš karto.
  • Toliau viskas labai paprasta – visus ingredientus sudedame į indą ir išmaišome.
  • Košę galite padalinti į porcijinius indelius iš karto, arba tiesiog sudėkite visą į vieną indą ir ryte kiekvienas įsidėsite kiek širdis geis.
  • Košę dedame į šaldytuvą nakčiai, kad išbrinktų.
  • Ryte pasipjaustome bananą (labai jis čia tinka) ir užsiberiame saują uogų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Fit Foodie finds

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainių pudingas

Sausainių pudingas

Skanus desertas arba saldi vakarienė ? Gal net truputį per saldi, bet kaip vaikiškas receptas mano mergaičiutei itin patiko – suvalgė beveik visą porciją (o tai pasitaiko ne visada) ?

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Nežinau kaip jums, tačiau pas mus bolivinė balanda niekaip neranda kelio į kasdieninę mitybą. Kiek bebandžiusi receptų su ja, tai na… nelimpa… O vat čia yra neprašaunamas žingsnis! Visi išgėrė glotnutį ir kitą dieną suplakus dar kartą su džiaugsmu išgėrė vėl. Žinoma, naudokite uogas kokias tik turite šiuo metu šaldiklyje ar kai bus šviežios. Tačiau aš pasirinkau braškes būtent dėl šiandienos 🙂 Juk šiandien Šv.Valentino diena, tad nuspalvinkite kažką jei ne raudonai, tai bent rožines spalva!

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux