Menu

Super šašlykas

  • Super šašlykas
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Super šašlykas


Autorius: Aušra

Data:

Tik pradėjus kepti pasklidęs fantastiškas aromatas nenuvylė nei vieno – visi patvirtino, kad šašlykas tikrai super!

Tik nesupratom kam reikia tiek daug vandens pilti. Manau kitą kartą darant užtektų pilti ir vieną stiklinę vandens.

Super šašlykas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 citrina
  • 1/2 stiklinės pomidorų padažo
  • 1 v.š. medaus
  • 2 v.š. aliejaus
  • 2 stiklinės vandens
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • raudonųjų aitriųjų paprikų

Instrukcijos:

  • Sprandinę supjaustyti stambokais gabalais.
  • Svogūnus, citrinas supjaustyti griežinėliais ir, truputėlį pamaigant, sudėti ant mėsos gabaliukų.
  • Supilti pomidorų padažą, sudėti prieskonius, druską, medų, aliejų. Viską permaišyti.
  • Užpilti vandens ir dar kartą permaišyti.
  • Laikyti parą ne šaldytuve.
  • Kepti virš žarijų.
  • Skanaus!

  1. […] maisto gaminimas Receptą žinoma ėmiau ne naują, o jau seniai išbandytą ir patikimą – Super šašlykus. Vyras tikrai pasistengė ir jų neperkelė, tad šašlykai buvo puikūs. Apibendrinant […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Kepsniai su alumi

Kepsniai su alumi

Kai netikėtai sužinai, kad bus svečių – labai geras ir greitas mėsytės ant grilio receptas.

Kiaulienos file su česnakais ir garstyčiomis

Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais

Autorius: Aušra Data: 2008-05-01 Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais Užtruksime: 30 min Porcijų kiekis: 2 porcijos Kaloringumas: 423 kcal / 1 porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: idėja iš Dansukker

Kiauliena jūreiviškai

Kiauliena jūreiviškai

Trumpas recepto apibūdinimas – kiauliena, troškinta naminiame pomidorų padaže. Jau spėjau pagaminti kelis kartus. Pirmą kartą kiaulieną supjausčiau storesniais gabalais, antrą kartą – plonesniais. Vyras patvirtino, jog skaniau buvo antrą kartą. Beje, atsargiai su prieskoniais – kai skystis nuo pomidorų išgaruoja, skonis smarkiai suintensyvėja.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux