Menu

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

  • Aštriai pikantiški vištienos sparneliai
  • Aštriai pikantiški vištienos sparneliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aštriai pikantiški vištienos sparneliai


Autorius: Aušra

Data:

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 684 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 12 vištienos sparnelių
  • 90 ml aliejaus
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1 v.š. paprikos miltelių
  • 1 v.š. maltų kmynų (naudojau nemaltus)
  • 1-2 a.š. aitriųjų paprikų miltelių
  • 1 v.š. ciberžolės miltelių
  • 2 v.š. kario miltelių
  • 1 v.š. maltos kalendros (naudojau nemaltą)
  • 1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 a.š. druskos

Instrukcijos:

  • Sparnelius nuplauti, nusausinti ir padaryti juose po dvi gilias įpjovas, kad prieskoniai geriau įsigertų.
  • Sumaišyti visus likusius ingredientus ir gautu marinatu įtrinti sparnelius.
  • Sparnelius uždengti ir marinuoti bent 3 valandas šaldytuve.
  • Kepti ant griliaus arba orkaitėje. Aš kepiau iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, sparnelius sudėjusi ant grotelių, kad rielabai turėtų kur nubėgti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Самые лучшие рецепты 2011 05 (26). Пикник

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Kartais, kai šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, save vis tiek galima palepinti skaniu maistu. Šiam receptui reikia nusipirkti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita – beveik visi ir taip turim namuose. Tiesa, kad iš nesudėtingų produktų gautusi šis tas skanaus, reikia pradžioje pastovėti ilgiau prie padažo. Neslėpsiu, jo paruošimas atima laiko, tačiau man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Žinoma, vaikai tam nepritarė 🙂 Na dėl skonių nesiginčysim.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.