Menu

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

  • Aštriai pikantiški vištienos sparneliai
  • Aštriai pikantiški vištienos sparneliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aštriai pikantiški vištienos sparneliai


Autorius: Aušra

Data:

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 684 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 12 vištienos sparnelių
  • 90 ml aliejaus
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1 v.š. paprikos miltelių
  • 1 v.š. maltų kmynų (naudojau nemaltus)
  • 1-2 a.š. aitriųjų paprikų miltelių
  • 1 v.š. ciberžolės miltelių
  • 2 v.š. kario miltelių
  • 1 v.š. maltos kalendros (naudojau nemaltą)
  • 1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 a.š. druskos

Instrukcijos:

  • Sparnelius nuplauti, nusausinti ir padaryti juose po dvi gilias įpjovas, kad prieskoniai geriau įsigertų.
  • Sumaišyti visus likusius ingredientus ir gautu marinatu įtrinti sparnelius.
  • Sparnelius uždengti ir marinuoti bent 3 valandas šaldytuve.
  • Kepti ant griliaus arba orkaitėje. Aš kepiau iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, sparnelius sudėjusi ant grotelių, kad rielabai turėtų kur nubėgti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Самые лучшие рецепты 2011 05 (26). Пикник

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux