Menu

Saldžiarūgštė vištiena

  • Saldžiarūgštė vištiena
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Saldžiarūgštė vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

Saldžiarūgštė vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 515 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 2 (~300 g) vištienos krūtinėlės
  • 2 v.š. krakmolo
  • 2 v.š. miltų
  • prieskoniai
  • 2-3 v.š. aliejus
  • Padažui:
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. skysto medaus (jei kietas, tiesiog pašildyti)
  • 2 v.š. sojos padažo
  • 2-3 skiltelės česnako
  • prieskoniai

Instrukcijos:

  • Vištieną supjaustyti kubeliais.
  • Į celofaninį maišelį suberti miltus, krakmolą, prieskonius, vištienos kubelius, užrišti ir gerai pakratyti, kad mėsa gerai apsivoliotu mišiniu.
  • Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir suberti vištienos kubelius (jei liko sauso mišinio, jo neberti) ir nuolat maišant apkepti, kol gražiai paruduos.
  • Padažo ingredientus sumaišyti nedideliame indelyje. Po to supilti jį ant vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
  • Patiekti su ryžiais.

  1. Sondre says:

    Valgiau kazka panasaus sveciuose , pavadinimu “Traski vistiena ” . Siandien eisiu pirkt vistienos is bandysiu gamint . Sakykit o ar labai svarbus tas sojos padazas ? Jo nemegstam , tai tikrai nedesiu , gal galima kuo kitu pakeist , pvz BBQ padazu ?

  2. Aušra says:

    Hmmm gal geriau Vorčesterio (Vusterio) padažu pabandyti pakeisti? Tiesiog BBQ padažų aš nenaudoju, tai man labai sunku pasakyti ar jie tinka ar ne…

    Internete randu beveik identišką visur sojos padažo pakaitalo receptą http://www.cookinggodsway.com/soy-sauce-substitute/ Net pačiai pasidarė įdomu pabandyti jį 🙂

  3. Sondre says:

    Labai skaniai gavosi ir be sojos padazo , vietoj jo dejau pomidoru padazo ir BBQ chilli padaza , super gavos 🙂 Sita irgi kartosim dar daug kartu . Einu toliau pasizvalgyt po jusu puslapi , ka naujo rytoj gamint 🙂

  4. Aušra says:

    Smagu, kad improvizacija pavyko 🙂

    O aš einu bent kelis senus receptus sutvarkysiu 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux