Menu

Saldžiarūgštė vištiena

  • Saldžiarūgštė vištiena
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Saldžiarūgštė vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

Saldžiarūgštė vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 515 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 2 (~300 g) vištienos krūtinėlės
  • 2 v.š. krakmolo
  • 2 v.š. miltų
  • prieskoniai
  • 2-3 v.š. aliejus
  • Padažui:
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. skysto medaus (jei kietas, tiesiog pašildyti)
  • 2 v.š. sojos padažo
  • 2-3 skiltelės česnako
  • prieskoniai

Instrukcijos:

  • Vištieną supjaustyti kubeliais.
  • Į celofaninį maišelį suberti miltus, krakmolą, prieskonius, vištienos kubelius, užrišti ir gerai pakratyti, kad mėsa gerai apsivoliotu mišiniu.
  • Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir suberti vištienos kubelius (jei liko sauso mišinio, jo neberti) ir nuolat maišant apkepti, kol gražiai paruduos.
  • Padažo ingredientus sumaišyti nedideliame indelyje. Po to supilti jį ant vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
  • Patiekti su ryžiais.

  1. Sondre says:

    Valgiau kazka panasaus sveciuose , pavadinimu “Traski vistiena ” . Siandien eisiu pirkt vistienos is bandysiu gamint . Sakykit o ar labai svarbus tas sojos padazas ? Jo nemegstam , tai tikrai nedesiu , gal galima kuo kitu pakeist , pvz BBQ padazu ?

  2. Aušra says:

    Hmmm gal geriau Vorčesterio (Vusterio) padažu pabandyti pakeisti? Tiesiog BBQ padažų aš nenaudoju, tai man labai sunku pasakyti ar jie tinka ar ne…

    Internete randu beveik identišką visur sojos padažo pakaitalo receptą http://www.cookinggodsway.com/soy-sauce-substitute/ Net pačiai pasidarė įdomu pabandyti jį 🙂

  3. Sondre says:

    Labai skaniai gavosi ir be sojos padazo , vietoj jo dejau pomidoru padazo ir BBQ chilli padaza , super gavos 🙂 Sita irgi kartosim dar daug kartu . Einu toliau pasizvalgyt po jusu puslapi , ka naujo rytoj gamint 🙂

  4. Aušra says:

    Smagu, kad improvizacija pavyko 🙂

    O aš einu bent kelis senus receptus sutvarkysiu 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Lengvas vištienos paįvairinimas su sezamais. Skonis mūsų gomuriui tikrai malonus. Tik neįsijauskit kaip aš 🙂 kepti reikia ant vidutinės ugnies. O aš, kad įsismaginau su per didele kaitra, tai labai daug stipriai stipriai apskrudusių gabaliukų turėjau. Tačiau po pietų neliko nei kąsnelio 🙂 Vištiena, kadangi greitai skrudo, tai buvo iškepusi, bet sultinga, nespėjo perkepti. O česnakinis padažas, nors ir labai lengvai paruošiamas – vyro labai gerai įvertintas. Taip kad kaip visada mūsų šeimoje pasitvirtinantis dalykas – kuo paprasčiau, tuo skaniau. Tikrai taip 🙂

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.