Menu

Valgomas plastelinas

  • Valgomas plastelinas
  • Valgomas plastelinas
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
Valgomas plastelinas


Autorius: Aušra

Data:

Mano vaikai labai mėgsta žaisti plastelinu. Labai retai praeina savaitė be plastelino. Turim naminį pasidarę, tai labai džiaugiamės juo. Jo receptas laikui bėgant irgi pasirodys, nes kaip tik neužilgo darysim papildymą, nes jau baigiam sužaisti. Bet šiandieną apie kažkiek kitokį džiaugsmą – valgomą plasteliną. Vaikai privertė mane jį pagaminti, nes tiesą sakant pradėjo valgyti naminį nevalgomą plasteliną… Iš įdomumo, ar iš juoko, nesuprasi. Bet kai pamačiau sėdinčius žaliom burnom supratau, kad jau kažkas ne taip 🙂 Taigi kadangi receptas jau labai seniai nusižiūrėtas – liko tik nulėkti iki parduotuvės riešutų sviesto, o visa kita buvo jau namuose. Tik aš dariau iš visos porcijos. Tikrai to nesiūlyčiau 🙂 Privalgėm, apsivalgėm ir vis tiek jo dar liko. Dabar jis jau sukietėjo, tai po gabaliuką atsilaužiam ir kasdieną pasmaližiaujam. Kas mėgsta riešutų sviestą ar riešutų chalvą – jums tikrai patiks, kas nemėgsta itin saldžiai – tam nepatiks. Saldumas tai tikrai neišpasakytas. Na ir į sudėtį pasižiūrėjus viskas turėtų būti aišku. Prisižaidus iki valios galima padaryti daug rutuliukų ir panardinti į ištirpintą šokoladą – turėsite daug skanių saldainiukų.

Valgomas plastelinas

Užtruksime:
Išeiga: daug
Kaloringumas: 2965 kcal / viso

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. žemės riešutų sviesto
  • 1/2 p. medaus
  • 2 p. cukraus pudros

Instrukcijos:

  • Visus produktus sumaišyti.
  • Cukraus pudrą siūlau berti po truputį. Mano medus buvo kietas. Gal dėl to, kai sudėjau visą cukraus pudrą, buvo sunkoka minkyti.
  • Laikyti paruoštą plasteliną gerai įvyniotą į maistinę plėvelę.
  • Smagaus laiko lipdant!

Šaltinis: make and takes

  1. Neringa parašė:

    super ideja!

  2. Asta parašė:

    suuuper! man ir į galvą nebūtų atėję tokio daikto recepto ieškot 😀 gal, kad neturiu, kas žaidžia plastelinu? 🙂

    o kaip naminį nevalgomą plasteliną darei?

  3. Forelle parašė:

    Labai nuotaikingi lipdiniai!

  4. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂

    Nevalgomas plastelinas, tai druskos tešla. Tikrai yra internete receptų ir lietuviškuose bloguose. Vakare jei pajėgsiu galėsiu įdėti. Bet šiaip ten paprastai – druska, miltai, vanduo, citrinos rūgštis ir kiaušinių dažai 🙂

  5. Paul parašė:

    Looks yummy. It’s quite heartwarming to know that you’re spending a worthwhile activity with your kids.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Kai norisi kažko ganėtinai sveiko, bet saldaus ir skanaus – puikiai tinka glotnučiai. Mano vaikai juos dievina, o man malonu juos gaminti, nes jie labai greitai paruošiami. Gal todėl pas mus šaldiklyje visada yra keli užšaldyti bananai. Nes kitur šaldytų bananų nenaudoju. Kepiniuose jie man kažkas nesuvokiamo. Nors žinoma kepu 🙂 Bet jau tada grynai vaikams, kai užvaldo smalsumas išbandyti kokį receptą.

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Sezamo saldainiai

Sezamo saldainiai

Senokai jau nusižiūrėtas receptas, tik kažkaip neišdrįsdavau jo pasidaryti. Bet Skanios savaitės paskatino žengti žingsnį į priekį ir pagaminti pirmuosius saldainius 🙂 Sutikti buvo šauniai – suvalgyti per porą minučių, nes dariau tik iš ketvirtadalio. Smagu 🙂 Ryt bus pradėta dairytis kitų saldainių. O kol kas galiu pasakyti, jog šie saldainiai primena kozinakus. Truputį jaučiasi medaus prieskonis. Tačiau nėra labai kieti (na pastovėję šaldytuvę pasidarė traškūs).