Menu

Citrininė vištiena

  • Citrininė vištiena
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Citrininė vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Citrininė vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 488 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1,4-1,8 kg vištienos dalių (šlaunelės rekomenduotina)
  • 2 v.š. citrinos žievelės, tik geltonas sluoksnis
  • 1/3 p. citrinų sulčių
  • 2 skiltelės česnako, traiškytos
  • 2 v.š. šviežio arba 2 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 1 v.š. šviežio arba 1 a.š. džiovinto rozmarino
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. juodųjų pipirų
  • 2-3 v.š. lydyto sviesto

Instrukcijos:

  • Citrinos sultis, žievelę, česnaką, čiobrelį, rozmariną, druską ir pipirus sumaišyti inde. Peiliu keliose vietose įpjauti vištienos dalis, kad marinatas geriau įsigertų. Vištienos dalis sudėti į marinatą, pavartyti, kad visos dalys pasirengtų marinatu. Indą uždengti ir pastatyti į šaldytuvą. Marinuoti ne mažiau 2 valandų.
  • Orkaitę įkaitinti iki 210°С. Vištieną sudėti į kepimo indą vienu sluoksniu oda į viršų. Marinatą pasilikti. Visas vištienos dalis aptepti lydytu sviestu.
  • Kepti 50-55 minutes, kol odelė vištienos apskrus ir paruduos, o įpjovus vištieną iš jos bėgs skaidrios sultys. Per vidurį kepimo vištieną aplaistyti atidėtu marinatu.
  • Iškepusią vištieną išimti iš orkaitės, uždengti folija ir leisti pastovėti 10 minučių. Tiekti su kepimo metu susidariusiomis sultimis. Skanaus!

Šaltinis: Simply Recipes

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Salotos su vištiena ir feta

Salotos su vištiena ir feta

Autorius: Aušra Data: 2019-06-25 Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad …

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!