Menu

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

  • Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis
  • Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis


Autorius: Aušra

Data:

Šis receptas gamintas seniai seniai, jau ir nuotraukas galvojau ištrinti, nes buvau pamiršusi iš kurios knygos gaminau. Tačiau netikėtai šią savaitę jį atradau, tad skubu dėti kol vėl nepasimiršo. Patiekalas tikrai paprastas ir greitas. Įspūdį paliko visiems teigiamą, dar ir dabar atsimenu 🙂 Tad skubantiems greitai vakarienei puikiai tiks.

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 450 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 375 g jautienos, pjaustytos siauromis juostelėmis (naudojau kiaulienos išpjovą)
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnako, smulkiai pjaustyta
  • 1/2-1 raudonas aitrusis pipiras, susmulkintas
  • 1/2 a.š. kmynų
  • 400 g skardinė konservuotų pomidorų, nupiltą skystį atidėti
  • 400 g skardinė konservuotų pupelių, skystį nupilti
  • 8 tortilijos
  • 4 v.š. rūgščios grietinės
  • pjaustytų šviežių kalendrų, papuošimui

Instrukcijos:

  • Mėsos juosteles pagardinti druska ir pipirais.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti mėsą, česnaką, aitrųjį pipirą, kmynus ir maišant kepti 5 minutes arba kol mėsa parus.
  • Sudėti pomidorus ir troškinti apie 3 minutes.
  • Supilti pasiliktas pomidorų sultis ir virti 8-10 minučių, kol skysčio sumažės.
  • Sudėti pupeles ir pakaitinti, kad viskas vienodai įšiltų. Jei reikia, pasūdyti, uždengti ir padėti šiltai.
  • Pašildyti tortilijas kelias minutes orkaitėje.
  • Ant tortilijų paskirstyti mėsos-pomidorų mišinį ir susukti į ritinėlius.
  • Tiekiant uždėti grietinės ir papuošti kalendromis.

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma Littera, 2005)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Autorius: Aušra Data: 2014-04-08 Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą …

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Radusi šį receptą ilgai negalvojau, griebiausi darbo ir per 5min. viskas buvo paruošta. Gaivu, sotu ir greita. Net ir vaikams patiko, o sūnus įvertino netgi geriau nei normalu (taip taip, jam dažniausiai maistas būna tiesiog normalus).

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Viską dariau pagal receptą. Mėsa tikrai gavosi skani, ypatingai kai supjaustėm plonom riekutėmis (2mm storio).