Menu

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

  • Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis
  • Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis


Autorius: Aušra

Data:

Šis receptas gamintas seniai seniai, jau ir nuotraukas galvojau ištrinti, nes buvau pamiršusi iš kurios knygos gaminau. Tačiau netikėtai šią savaitę jį atradau, tad skubu dėti kol vėl nepasimiršo. Patiekalas tikrai paprastas ir greitas. Įspūdį paliko visiems teigiamą, dar ir dabar atsimenu 🙂 Tad skubantiems greitai vakarienei puikiai tiks.

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 450 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 375 g jautienos, pjaustytos siauromis juostelėmis (naudojau kiaulienos išpjovą)
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnako, smulkiai pjaustyta
  • 1/2-1 raudonas aitrusis pipiras, susmulkintas
  • 1/2 a.š. kmynų
  • 400 g skardinė konservuotų pomidorų, nupiltą skystį atidėti
  • 400 g skardinė konservuotų pupelių, skystį nupilti
  • 8 tortilijos
  • 4 v.š. rūgščios grietinės
  • pjaustytų šviežių kalendrų, papuošimui

Instrukcijos:

  • Mėsos juosteles pagardinti druska ir pipirais.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti mėsą, česnaką, aitrųjį pipirą, kmynus ir maišant kepti 5 minutes arba kol mėsa parus.
  • Sudėti pomidorus ir troškinti apie 3 minutes.
  • Supilti pasiliktas pomidorų sultis ir virti 8-10 minučių, kol skysčio sumažės.
  • Sudėti pupeles ir pakaitinti, kad viskas vienodai įšiltų. Jei reikia, pasūdyti, uždengti ir padėti šiltai.
  • Pašildyti tortilijas kelias minutes orkaitėje.
  • Ant tortilijų paskirstyti mėsos-pomidorų mišinį ir susukti į ritinėlius.
  • Tiekiant uždėti grietinės ir papuošti kalendromis.

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma Littera, 2005)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Baltųjų pupelių sriuba

Baltųjų pupelių sriuba

Paprastume slypi genialumas 🙂 Su tuo negaliu ginčytis. Sriubytė skirta kaip tik sušilti. Produktai beveik turimi visada namuose, tik minusas, kad reikia pasiruošti iš anksto ir išsivirti pupeles.

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Prie kiaulienos išbandžiau sveikuolių salotas, kurias vakar nusižiūrėjau bevartydama žurnalus. Beveik visko turėjau, o ko trūko pasikoregavau pagal šaldytuvo turinį. Jos mums buvo tokios skanios, kad valgė ir vaikai daug nepurkštaudami (na buvo padėta prieš akis ir motyvacija – saldainiai, jei suvalgys visas salotas), o mes su vyru sutarėme, jog šios salotos būtų skanios ir vienos. Joms ypatingai gerą cinkelį suteikia kepintos saulėgrąžos. Tad tikrai gaminsiu su didesniais ar mažesniais nukrypimais šias salotas neužilgo ir vėl.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).