Menu

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

  • Maltos mėsos ir pomidorų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos mėsos ir pomidorų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 1 didesnė cukinija
  • 4 pomidorai
  • 400 g maltos jautienos
  • 1 v.š. aliejaus, kepimui
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • 1/2 v.š. sviesto (formai patepti)
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių
  • Padažui:
  • 2 v.š. aliejaus
  • 2 v.š. miltų
  • 500 ml pieno
  • 200 g sūrio, tarkuoto
  • druskos
  • baltųjų pipirų
  • maltų muskatų riešutų

Instrukcijos:

  • Cukiniją ir pomidorus supjaustyti griežinėliais.
  • Maltą mėsą pakepinti aliejuje 4-5 minutes, kol išgaruos skystis.
  • Nulupti ir sukapoti svogūnus, susmulkinti česnako skilteles.
  • Į keptuvę su malta mėsa pridėti svogūnų, česnakų, prieskonių bei pomidorų pastos, 2 minutes patroškinti.
  • Paruošti padažą: puode įkaitinti aliejų, įmaišyti miltus ir pieną. Maišant kaitinti, kol padažas sutirštės (apie 5 minutes).
  • Pagardinti druska, baltaisiais pipirais ir muskatų riešutais.
  • Pusę cukinijų ir pomidorų griežinėlių sudėti į sviestu išteptą kepimo formą.
  • Ant jų dėti maltos mėsos sluoksnį, apdengti likusiais pomidorų ir cukinijų griežinėliais.
  • Užpilti padažu ir užberti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Dar vienas mūsų mėgstamų patiekalų.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Ypatingieji kotletai

Ypatingieji kotletai

Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Salotos su sūriu ir česnaku

Salotos su sūriu ir česnaku

Čia buvo grynas eksperimentas 🙂 Salotos su fermentiniu sūriu mums tikrai neįprasta. O dar ir padažas su žaliu kiaušiniu. Tai kad jaustis saugiau, kiaušinį užpyliau verdančiu vandeniu ir taip palaikiau kelias sekundes. Kai supyliau padažą – atrodė jo smarkiai per daug, bet kai išsimaišė su salotomis ir sūriu, viskas buvo pats tas. Tad galiu sakyti, kad ir neįprastos, tačiau skanios (ypatingai, jei mėgstate česnaką) salotos.