Menu

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

  • Maltos mėsos ir pomidorų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos mėsos ir pomidorų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 1 didesnė cukinija
  • 4 pomidorai
  • 400 g maltos jautienos
  • 1 v.š. aliejaus, kepimui
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • 1/2 v.š. sviesto (formai patepti)
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių
  • Padažui:
  • 2 v.š. aliejaus
  • 2 v.š. miltų
  • 500 ml pieno
  • 200 g sūrio, tarkuoto
  • druskos
  • baltųjų pipirų
  • maltų muskatų riešutų

Instrukcijos:

  • Cukiniją ir pomidorus supjaustyti griežinėliais.
  • Maltą mėsą pakepinti aliejuje 4-5 minutes, kol išgaruos skystis.
  • Nulupti ir sukapoti svogūnus, susmulkinti česnako skilteles.
  • Į keptuvę su malta mėsa pridėti svogūnų, česnakų, prieskonių bei pomidorų pastos, 2 minutes patroškinti.
  • Paruošti padažą: puode įkaitinti aliejų, įmaišyti miltus ir pieną. Maišant kaitinti, kol padažas sutirštės (apie 5 minutes).
  • Pagardinti druska, baltaisiais pipirais ir muskatų riešutais.
  • Pusę cukinijų ir pomidorų griežinėlių sudėti į sviestu išteptą kepimo formą.
  • Ant jų dėti maltos mėsos sluoksnį, apdengti likusiais pomidorų ir cukinijų griežinėliais.
  • Užpilti padažu ir užberti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius: Aušra Data: 2022-05-22 Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes …

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Valgė visi! 🙂 Na žinoma – juk čia nėra svogūnų ar česnakų, ko mano mažieji pipirai nemėgsta. Pradžioje dariau iš pusės porcijos, bet po poros minučių vyras raitojosi rankoves ir darė dar kartą jas jau pats vienas, nes sunku net žodžiais apsakyti kaip jam patiko 🙂 Kadangi dauguma produktų yra ganėtinai stiprūs, tai majonezo dalį tikrai siūlyčiau pakeisti grietine arba padidinti jogurto kiekį. O visa kita pasidaro žaibišku greičiu 🙂

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Prie šio patiekalo buvo prirašytą, jog šiuos žuvies kotletukus valgo net vaikai. Suintrigavo, tad skubėjau išbandyti. Maniškė suvalgė net du kotletukus. Su vyru buvom tikrai labai maloniai nustebinti, nes Ieva dar niekada nėra savo noru valgiusi žuvies ? O ir patys nesam dideli žuvies mėgėjai, bet šis variantas mums tikrai labai patiko.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Ryžių-dešrelių apkepas

Ryžių-dešrelių apkepas

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.