Menu

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

  • Maltos mėsos ir pomidorų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos mėsos ir pomidorų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 1 didesnė cukinija
  • 4 pomidorai
  • 400 g maltos jautienos
  • 1 v.š. aliejaus, kepimui
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • 1/2 v.š. sviesto (formai patepti)
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių
  • Padažui:
  • 2 v.š. aliejaus
  • 2 v.š. miltų
  • 500 ml pieno
  • 200 g sūrio, tarkuoto
  • druskos
  • baltųjų pipirų
  • maltų muskatų riešutų

Instrukcijos:

  • Cukiniją ir pomidorus supjaustyti griežinėliais.
  • Maltą mėsą pakepinti aliejuje 4-5 minutes, kol išgaruos skystis.
  • Nulupti ir sukapoti svogūnus, susmulkinti česnako skilteles.
  • Į keptuvę su malta mėsa pridėti svogūnų, česnakų, prieskonių bei pomidorų pastos, 2 minutes patroškinti.
  • Paruošti padažą: puode įkaitinti aliejų, įmaišyti miltus ir pieną. Maišant kaitinti, kol padažas sutirštės (apie 5 minutes).
  • Pagardinti druska, baltaisiais pipirais ir muskatų riešutais.
  • Pusę cukinijų ir pomidorų griežinėlių sudėti į sviestu išteptą kepimo formą.
  • Ant jų dėti maltos mėsos sluoksnį, apdengti likusiais pomidorų ir cukinijų griežinėliais.
  • Užpilti padažu ir užberti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

Autorius: Aušra Data: 2009-06-04 Labai paprastučiai paplotėliai, kai norisi ne saldžių blynų. Dariau jau ne pirmą kartą, bet šeima kiekvieną kartą nenustoja dalinusi komplimentus. Kukurūzų paplotėliai su sūriu Užtruksime: 45 min. Pagaminsime: 6 porcijas Ingredientai: …

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.