Menu

Grikių salotos pietums į darbą

  • Grikių salotos pietums į darbą
  • Grikių salotos pietums į darbą
  • Grikių salotos pietums į darbą
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Grikių salotos pietums į darbą


Autorius: Aušra

Data:

Ryt vėl pirmadienis… Paskutiniu metu sekmadienio pusdienis dažniausiai skiriamas pasiruošti maistą ateinančiai savaitei, kad bent kažkiek ją palengvinti. O geriausia savaitės pradžia – lengvi pietūs. Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.

Grikių salotos pietums į darbą

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos
Kaloringumas: 450 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 150 g grikių, nekepintų
  • 8 vyšniniai pomidorai
  • 2 jaunų svogūnų laiškai
  • 100 g salotų(naudojau 60 g Iceberg salotų ir 40 g jaunų špinatų lapelių)
  • 2 kiaušiniai, kietai virti
  • druskos
  • pipirų
  • 2 v.š. aliejaus, geriau neutralaus skonio
  • 2 v.š. natūralaus obuolių acto (arba pagal skonį)

Instrukcijos:

  • Grikius užmerkti ir palikti brinkti per naktį.
  • Kitą dieną grikius gerai praplauti po tekančiu vandeniu.
  • Grikius sudėti į puodą, užpilti šviežiu vandeniu, įberti druskos ir užvirti. Kai užvirs, vandenį nupilti ir leisti grikiams atvėsti.
  • Atvėsusius grikius sudėti į indelius.
  • Ant viršaus sudėti smulkintas salotas, svogūnų laiškus, kapotus kiaušinius ir pjaustytmus pomidorus.
  • Ant viršaus užpilti aliejaus ir natūralaus obuolių acto. Paskaninti druska ir šviežiai maltais pipirais.
  • Indelius uždengti ir padėti į šaldytuvą laukti darbingos dienos, kai nebus laiko pasiruošti skanių pietų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Širšių lizdas, kuris adaptavo Virtuvės mitų griovėjų knygos “7 Ingredientai” receptą.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Salotos su vištiena ir feta

Salotos su vištiena ir feta

Autorius: Aušra Data: 2019-06-25 Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad …

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Naujus metus pradėkime sveikai! Ypatingai, kai tai nereikalauja daug pastangų, manau neturėtų būti sudėtinga įgyvendinti. Ši košė taip pat pernai metų netikėtas atradimas. Labai norėjau išbandyti nekepintus grikius, o kai juos nusipirkau ilgai neapsisprendžiau ką su jais daryti. Tad netikėtai aptiktas receptas leido greitai apsispręsti ir kitos dienos pusryčiams daug daug kramtyti. Taip, šią košę valgydami pavargs jūsų žandikauliai, bet manau tai sveika, nes tai priverčia gerai sukramtyti maistą ir jo neišeina tiesiog sumesti į skrandį – reikia laiko. Vaisius galite rinktis pagal savo skonį, bet man kivis labai tiko su trupučiu imbiero, o prinokęs bananas suteikia saldumo pakankamai, tad net nereikėjo papildomai saldinti medumi ar agavos sirupu. Bet Jūs visada galite pasirinkti vaisius ir pasiderinti saldumą pagal save.

Apkepas su braškėmis

Apkepas su braškėmis

Lengvas ir paprastas, bet skanus, nes su braškėmis.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux