Menu

Juodųjų serbentų pyragas

  • Juodųjų serbentų pyragas
  • Juodųjų serbentų pyragas
  • Juodųjų serbentų pyragas
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Juodųjų serbentų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Šiais metais stengiuosi išnaudoti serbentus, nes pernai kažkaip nespėjau. Taigi pirmas šiais metais išbandytas pyragas – su juodaisiais serbentais. Pirmieji paragavo kolegos darbe, bet po to kai buvo sėkmingai įvertintas, po kelių dienų kepiau jau ir savo vyrui, nes žinojau, kad jam tikrai patiks. Atrodo ant pačio paprasčiausio pyrago pagrindo – nuostabus kremas iš juodųjų serbentų. Patikėkit, po šio pyrago, tik dar labiau pradėjau vertinti juoduosius serbentus ir kreminius pyragus.

Juodųjų serbentų pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 202 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 200 g miltų
  • 100 g sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • 1-2 v.š. cukraus
  • 4-5 v.š. ledinio vandens
  • Įdarui:
  • 200 g juodųjų serbentų
  • 200 g virinto vandens
  • 150 g cukraus ar cukraus pudros
  • 3 kiaušiniai
  • 100 ml grietinėlės 35% riebumo, arba grietinės 30% riebumo

Instrukcijos:

  • Serbentus užpilti vandeniu ir sutrinti smulkintuvu. Tada nusunkti sultis per sietelę ar merliuką.
  • Supilti cukraus pudrą arba cukrų (jeigu skubate daryti pyragą, naudokite cukraus pudrą, jei skirsite laiko pamaišyti ir leisti ištirpti cukrui – galima ir pataupyti 🙂 ) ir pamaišyti, kol jis ištirps.
  • Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti.
  • Į smulkintuvo indą suberti miltus, druską, cukrų ir sviestą. Sutrinti viską iki trupinių.
  • Tada supilti labai šaltą vandenį ir dar kelioms sekundėms įjungti smulkintuvą. Tešlą pabaigti minkyti rankomis.
  • Tešla iškloti 26cm skersmens kepimo formos (siūlau naudoti nuimamais kraštais, nes mano forma tokia nebuvo ir sunkokai pagrindas vietomis atsiskyrė nuo formos) dugną ir kraštus. Dėti pagrindą 20 minučių į šaldiklį.
  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Išimtą iš šaldiklo pyrago pagrindą subadyti šakute, tada uždengti folija ir supilti kokios svorio (pupelių, ryžių, žirnių ar pan.).
  • Dėti pagrindą į orkaitę ir kepti 20 minučių.
  • Kol kepa pagrindas, į įdarą įmaišyti grietinėlę ar grietinę ir gerai išmaišyti.
  • Įdarą supilti ant apkepto pagrindo ir įdėjus į orkaitę kepti dar 35 minutes, tačiau jau sumažintoje temperatūroje iki 170°C.
  • Iškepusį pyragą pilnai atvėsinti. Apibarstyti cukraus pudra ir papuošti juodųjų serbentų kekėmis.
  • Atsipjaukite gabaliuką ir skanaukite!

Šaltinis: Чадейка (Chadeyka)

  1. Vilma parašė:

    Fantastinė pyrago spalva! Esu jį ir nusižiūrėjusi ten pat, tikriausiai, metas būtų ir išbandyti 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tikrai taip – laikas! 🙂 Žinoma jį galima bus ir vėliau pagaminti iš šaldytų juodųjų serbentų. Vien dėl to aš kelis indelius juodųjų serbentų ketinu užsišaldyti, nes kol kas geresnio jų panaudojimo būdo neradau.

  3. Laura M. parašė:

    Tikras vasaros skanėstas! 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Purpurinis limonadas

Purpurinis limonadas

Visada buvo įdomu kokį limonadą pardavinėja senuose amerikiečių filmuose vaikai gatvėse. Tad knietėjo išbandyti, o kadangi dar ir uogų yra sode tai buvo gera proga sunaudoti truputį uogų gerais tikslais ir išbandyti kai ką naujo. Rezultatas buvo malonus gomuriui 🙂 Tik mums rezultatas buvo ganėtinai stiprus, tad dar skiedėm per pusę su vandeniu, va tada gavome gaivų skanų gėrimą – su švelniu citrinų ir juodųjų serbentų skoniu.

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Tai matyt paskutinis mano receptas su serbentais. Šį kartą – baltieji serbentai. Jie matyt švelniausi iš visų serbentų, bet man jie labai patinka. Todėl ir pyragą sugalvojau daryti būtent su jais. Pirmą kartą dariau pagal receptą – kiek erzino serbentų sėklytės. Kitą kartą – apvirtus serbentus sutryniau smulkintuvu ir per sietelį prakošiau – rezultate kreme man trūko kiek gaivumo. Tad trečią kartą gaminčiau visgi paprastesniu būtu ir su sėklytėmis 🙂