Menu

„Sagos”

  • "Sagos"
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
“Sagos”


Autorius: Aušra

Data:

Labai paprastas, greitas ir skanus patiekaliukas. Mūsų dažnai valgomas su pomidorų padažu ir majonezu.

“Sagos”

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 288 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 3 lakštai sluoksniuotos tešlos
  • 9 pieniškos dešrelės

Instrukcijos:

  • Šiek tiek iškočioti atšildytus tešlos lakštus.
  • Į juos suvynioti dešreles. Sujungimo vietas patepti plaktu kiaušiniu ar tiesiog vandeniu, kad neatsiklijuotų ir supjaustyti skrituliukais.
  • Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 210°C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minutes.
  • Tiekti su mėgiamu padažu.

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

  1. […] Kreminis kario padažas Paskelbė Aušra Iki šio padažo visada tiesiog maišydavau pomidorų padažą su majonezu ir grietine, bet kai išbandžiau šį padažą, dabar visada darau jį. Pasidaro tikrai labai lengvai ir greitai. Mums jis labai patinka su Sagytėmis. […]

  2. […] Till this dip I always prepared dip out of ketchup, mayonnaise and sour cream. But after I found this recipe, from now on I prepare only this dip, especially when we eat Buttons […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ryžių-dešrelių apkepas

Ryžių-dešrelių apkepas

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Dešrelių troškinys

Dešrelių troškinys

Toks paprastas bet efektingas troškinukas. Labai gerai, kai turint tik penkias pieniškas dešreles reikia pamaitinti šeimyną.

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Vėl šaldytuve švilpauja vėjai, tad išviriau pupelių. Viriau visas, kiek turėjau, tad jau kelios dienos maitinamės patiekalais su jomis. Užvakar valgiau pupeles su kepintais svogūnais ir pomidorais. Vakar valgėm makaronus su daržovių troškiniu ir pupelėmis. Šiandien prisiminiau šias salotas. Jau kažkada jos buvo bandytos ir paliko malonius prisiminimus, tik šį kartą proporcijas dėjau pagal savo skonį. Tad pietūs gavosi ganėtinai greiti ir skanūs. Užteko visiems keturiems, tačiau reikia paminėti, kad kiekvienas valgė skirtingus kiekius. Taip pat šiose salotose labai tinka ir parūkyta mėsytė, tad dalį dešrelių keičiau rūkytu kumpiu. Kokios medžiotojų dešrelės čia irgi būtų labai tinkamos.

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Vienas itin pamėgtų mūsų patiekalų. Dukrytė valgo net apsilaižydama.