Menu

Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis

  • Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis
  • Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis


Autorius: Aušra

Data:

Aš kaip visada su savo norais vėluoju 🙂 Kasmet sakau, kad šaldiklį ištuštinsiu iki kovo ar balandžio, o jau birželio vidurys bet jis kaip dar kažko turi, taip turi. Jau negailestingai traukiu viską ir kepu visokius pyragus, uogas dedam į kokteilius. Taigi prie to pačio atėjo eilė ir keturiems pakeliams sluoksniuotos tešlos. Žinau, per akcijas kartais pametu galvą 🙂 Perkant prisižadi, kad gaminsi, bet kai ateina laikas keliauti į virtuvę pažadai pasimiršta ir kepi visai ką kitą. Tad teko iš naujo ieškoti idėjų su sluoksniuota tešla. Labai apsidžiaugiau, kai rusiškame forume radau žurnalo priedą Greiti kepiniai iš sluoksniuotos tešlos (žinoma rusų kalba). Pervertusi jį iš karto nusižiūrėjau porą geriausiųjų. Štai prieš akis vienas iš jų – pasiteisino pasirinkimas. Sausainiai kaip saulėgrąžos valgosi, o karamelizavęsis cukrus – tiesiog šaukia paimti dar vieną 🙂 Iš tiesų 🙂 Per dvi dienas kepiau du kartus ir vieną kepimą išsinešiau į darbą. Buvo smagu žiūrėti kaip merginos vis praeidamos pro šalį negali atsispirti pagundai paimti vieną mažą sausainiuką 🙂

Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis

Užtruksime:
Išeiga: 60 sausainių
Kaloringumas: 34 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 250 g sluoksniuotos tešlos (man labai patiko su mieline)
  • 2-3 v.š. aliejaus
  • 2-3 v.š. cukraus
  • 2-3 v.š. aguonų
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Sluoksniuotą tešlą atšildyti ir iškočioti į 2-3 mm storio lakštą.
  • Tešlą ištepti aliejumi ir gausiai apibarstyti cukraus ir aguonų mišiniu.
  • Tešlą susukti į volelį ir supjaustyti į 0,7-1 cm storio gabaliukus.
  • Sausainius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir aptepti išplaktu kiaušiniu.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.
  • Skanaus!

  1. Ninel says:

    Gėris!! Greit pagaminami, greit suvalgomi – kaip semkės 🙂

  2. Aušra says:

    🙂 Vadinasi ne mane vieną jie taip veikia 🙂 Sėmkės 🙂

  3. Rūta says:

    Mano ne tokie gražūs kaip Aušros gavosi, bet vistiek mikliai dingo nuo stalo 🙂

  4. Aušra says:

    Kai mikliai dingsta, tai ir išvaizda nesvarbi 😉 Vis tiek greitu laiku niekas nebemato, tik skonį atsimena 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

"Sagos"

“Sagos”

Labai paprastas, greitas ir skanus patiekaliukas. Mūsų dažnai valgomas su pomidorų padažu ir majonezu.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Sluoksniuotos tešlos juostelės su pabarstukais

Sluoksniuotos tešlos juostelės su pabarstukais

Tai daugiau idėja nei receptas. Bet puikus būdas sunaudoti pabarstukų likučius. O lazdelės gaunasi tik vos salstelėjusios, kad man labai patiko.

Pamačiusi receptą pagalvojau, jog keistas derinys svogūnai ir saulėgrąžos. Tačiau jis toks paprastas, kad pagalvojau, jog tikrai nieko neprarasiu, jei pabandysiu. Ir sakyčiau puiki užkandėlė. Tik man norėjosi rupios druskos, tačiau tiko ir smulki.

Pyragėliai su svogūnais ir saulėgrąžomis

Pamačiusi receptą pagalvojau, jog keistas derinys svogūnai ir saulėgrąžos. Tačiau jis toks paprastas, kad pagalvojau, jog tikrai nieko neprarasiu, jei pabandysiu. Ir sakyčiau puiki užkandėlė. Tik man norėjosi rupios druskos, tačiau tiko ir smulki.

Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu

Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu

Tiems, pas ką dar yra užsilikusių aguonų nuo Kalėdų. Tiems, kurie ieško pyrago be miltų. Tiems, kurie mėgsta aguonų ir citrinų derinį (o jis iš tiesų yra puikus!). Pyragas atrodo vos iš kelių ingredientų, bet tikrai skanus. Vertėjo net kavos malimo mašinėlę, kuri pas tėvus dirbo nuo neatmenamų laikų, pribaigti – subirėjo ji mano rankose. Tačiau smulkintuvas nepavedė ir atliko padoriai savo darbą – aguonas pavyko susmulkinti. Toliau viskas pavyko sklandžiai ir pyragas buvo sudorotas ganėtinai greitai. Kepiau mažiausioje savo turimoje formoje, kuri jei neklystu yra 17cm diametro, nors originale rekomendavo naudoti 19cm formą. Tačiau patys turėsite nuspręsti, kurį dydį kepimo formos pasirinkti 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux