Menu

Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis

  • Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis
  • Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis


Autorius: Aušra

Data:

Aš kaip visada su savo norais vėluoju 🙂 Kasmet sakau, kad šaldiklį ištuštinsiu iki kovo ar balandžio, o jau birželio vidurys bet jis kaip dar kažko turi, taip turi. Jau negailestingai traukiu viską ir kepu visokius pyragus, uogas dedam į kokteilius. Taigi prie to pačio atėjo eilė ir keturiems pakeliams sluoksniuotos tešlos. Žinau, per akcijas kartais pametu galvą 🙂 Perkant prisižadi, kad gaminsi, bet kai ateina laikas keliauti į virtuvę pažadai pasimiršta ir kepi visai ką kitą. Tad teko iš naujo ieškoti idėjų su sluoksniuota tešla. Labai apsidžiaugiau, kai rusiškame forume radau žurnalo priedą Greiti kepiniai iš sluoksniuotos tešlos (žinoma rusų kalba). Pervertusi jį iš karto nusižiūrėjau porą geriausiųjų. Štai prieš akis vienas iš jų – pasiteisino pasirinkimas. Sausainiai kaip saulėgrąžos valgosi, o karamelizavęsis cukrus – tiesiog šaukia paimti dar vieną 🙂 Iš tiesų 🙂 Per dvi dienas kepiau du kartus ir vieną kepimą išsinešiau į darbą. Buvo smagu žiūrėti kaip merginos vis praeidamos pro šalį negali atsispirti pagundai paimti vieną mažą sausainiuką 🙂

Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis

Užtruksime:
Išeiga: 60 sausainių
Kaloringumas: 34 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 250 g sluoksniuotos tešlos (man labai patiko su mieline)
  • 2-3 v.š. aliejaus
  • 2-3 v.š. cukraus
  • 2-3 v.š. aguonų
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Sluoksniuotą tešlą atšildyti ir iškočioti į 2-3 mm storio lakštą.
  • Tešlą ištepti aliejumi ir gausiai apibarstyti cukraus ir aguonų mišiniu.
  • Tešlą susukti į volelį ir supjaustyti į 0,7-1 cm storio gabaliukus.
  • Sausainius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir aptepti išplaktu kiaušiniu.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.
  • Skanaus!

  1. Ninel says:

    Gėris!! Greit pagaminami, greit suvalgomi – kaip semkės 🙂

  2. Aušra says:

    🙂 Vadinasi ne mane vieną jie taip veikia 🙂 Sėmkės 🙂

  3. Rūta says:

    Mano ne tokie gražūs kaip Aušros gavosi, bet vistiek mikliai dingo nuo stalo 🙂

  4. Aušra says:

    Kai mikliai dingsta, tai ir išvaizda nesvarbi 😉 Vis tiek greitu laiku niekas nebemato, tik skonį atsimena 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Pamačiusi receptą pagalvojau, jog keistas derinys svogūnai ir saulėgrąžos. Tačiau jis toks paprastas, kad pagalvojau, jog tikrai nieko neprarasiu, jei pabandysiu. Ir sakyčiau puiki užkandėlė. Tik man norėjosi rupios druskos, tačiau tiko ir smulki.

Pyragėliai su svogūnais ir saulėgrąžomis

Pamačiusi receptą pagalvojau, jog keistas derinys svogūnai ir saulėgrąžos. Tačiau jis toks paprastas, kad pagalvojau, jog tikrai nieko neprarasiu, jei pabandysiu. Ir sakyčiau puiki užkandėlė. Tik man norėjosi rupios druskos, tačiau tiko ir smulki.

Sluoksniuotos tešlos juostelės su pabarstukais

Sluoksniuotos tešlos juostelės su pabarstukais

Tai daugiau idėja nei receptas. Bet puikus būdas sunaudoti pabarstukų likučius. O lazdelės gaunasi tik vos salstelėjusios, kad man labai patiko.

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

"Sagos"

“Sagos”

Labai paprastas, greitas ir skanus patiekaliukas. Mūsų dažnai valgomas su pomidorų padažu ir majonezu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux