Menu

Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis

  • Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis
  • Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis


Autorius: Aušra

Data:

Aš kaip visada su savo norais vėluoju 🙂 Kasmet sakau, kad šaldiklį ištuštinsiu iki kovo ar balandžio, o jau birželio vidurys bet jis kaip dar kažko turi, taip turi. Jau negailestingai traukiu viską ir kepu visokius pyragus, uogas dedam į kokteilius. Taigi prie to pačio atėjo eilė ir keturiems pakeliams sluoksniuotos tešlos. Žinau, per akcijas kartais pametu galvą 🙂 Perkant prisižadi, kad gaminsi, bet kai ateina laikas keliauti į virtuvę pažadai pasimiršta ir kepi visai ką kitą. Tad teko iš naujo ieškoti idėjų su sluoksniuota tešla. Labai apsidžiaugiau, kai rusiškame forume radau žurnalo priedą Greiti kepiniai iš sluoksniuotos tešlos (žinoma rusų kalba). Pervertusi jį iš karto nusižiūrėjau porą geriausiųjų. Štai prieš akis vienas iš jų – pasiteisino pasirinkimas. Sausainiai kaip saulėgrąžos valgosi, o karamelizavęsis cukrus – tiesiog šaukia paimti dar vieną 🙂 Iš tiesų 🙂 Per dvi dienas kepiau du kartus ir vieną kepimą išsinešiau į darbą. Buvo smagu žiūrėti kaip merginos vis praeidamos pro šalį negali atsispirti pagundai paimti vieną mažą sausainiuką 🙂

Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis

Užtruksime:
Išeiga: 60 sausainių
Kaloringumas: 34 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 250 g sluoksniuotos tešlos (man labai patiko su mieline)
  • 2-3 v.š. aliejaus
  • 2-3 v.š. cukraus
  • 2-3 v.š. aguonų
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Sluoksniuotą tešlą atšildyti ir iškočioti į 2-3 mm storio lakštą.
  • Tešlą ištepti aliejumi ir gausiai apibarstyti cukraus ir aguonų mišiniu.
  • Tešlą susukti į volelį ir supjaustyti į 0,7-1 cm storio gabaliukus.
  • Sausainius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir aptepti išplaktu kiaušiniu.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.
  • Skanaus!

  1. Ninel parašė:

    Gėris!! Greit pagaminami, greit suvalgomi – kaip semkės 🙂

  2. Aušra parašė:

    🙂 Vadinasi ne mane vieną jie taip veikia 🙂 Sėmkės 🙂

  3. Rūta parašė:

    Mano ne tokie gražūs kaip Aušros gavosi, bet vistiek mikliai dingo nuo stalo 🙂

  4. Aušra parašė:

    Kai mikliai dingsta, tai ir išvaizda nesvarbi 😉 Vis tiek greitu laiku niekas nebemato, tik skonį atsimena 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

"Sagos"

„Sagos”

Labai paprastas, greitas ir skanus patiekaliukas. Mūsų dažnai valgomas su pomidorų padažu ir majonezu.

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux