Menu

Pyragėliai su svogūnais ir saulėgrąžomis

  • Pamačiusi receptą pagalvojau, jog keistas derinys svogūnai ir saulėgrąžos. Tačiau jis toks paprastas, kad pagalvojau, jog tikrai nieko neprarasiu, jei pabandysiu. Ir sakyčiau puiki užkandėlė. Tik man norėjosi rupios druskos, tačiau tiko ir smulki.
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pyragėliai su svogūnais ir saulėgrąžomis


Autorius: Aušra

Data:

Pamačiusi receptą pagalvojau, jog keistas derinys svogūnai ir saulėgrąžos. Tačiau jis toks paprastas, kad pagalvojau, jog tikrai nieko neprarasiu, jei pabandysiu. Ir sakyčiau puiki užkandėlė. Tik man norėjosi rupios druskos, tačiau tiko ir smulki.

Pyragėliai su svogūnais ir saulėgrąžomis

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 173 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 nedideli lakštai sluoksniuotos tešlos
  • 1 kiaušinis, plaktas
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 2-3 v.š. saulėgrąžų
  • druskos

Instrukcijos:

  • Atšildytus sluoksniuotos tešlos lakštus pakočioti truputį, kad būtų plonesni.
  • Ištepti kiaušiniu.
  • Ant viršaus dėti pusžiedžiais plonai pjaustytą svogūną.
  • Užberti saulėgrąžas ir druskos.
  • Supjaustyti norimo dydžio kvadratukais.
  • Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iš anksto įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 20 minučių arba kol tešla gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Source: kuking.net

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Paprasčiausias svogūnų padažas

Paprasčiausias svogūnų padažas

Niekada negalvojau, kad gali gautis skanus padažas be grietinės ar grietinėlės. Bet iš bado ko tik nepadarysi 🙂 Na ne iš bado, bet išbandžiau tikrai kai namuose nieko doro nebuvo, o kepsniukai vieni atrodė labai sausi. Tad nuo to nekalto pabandymo, dabar kai tik kepu muštinius paruošiu ir pusę porcijos šio padažo. Man jis nerealiai skanus, vyrui kiek erzina grybų prieskonis. Bet gi aš pilu visada vandenį, tad svogūnai savyje turi kažką panašaus į grybus – tikrai, aš nekalta dėl to 🙂

Sluoksniuotos tešlos juostelės su pabarstukais

Sluoksniuotos tešlos juostelės su pabarstukais

Tai daugiau idėja nei receptas. Bet puikus būdas sunaudoti pabarstukų likučius. O lazdelės gaunasi tik vos salstelėjusios, kad man labai patiko.

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis

Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis

Sausainiai kaip saulėgrąžos valgosi, o karamelizavęsis cukrus – tiesiog šaukia paimti dar vieną 🙂 Iš tiesų 🙂 Per dvi dienas kepiau du kartus ir vieną kepimą išsinešiau į darbą. Buvo smagu žiūrėti kaip merginos vis praeidamos pro šalį negali atsispirti pagundai paimti vieną mažą sausainiuką 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux