Menu

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

  • Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais
  • Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais
  • Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais


Autorius: Aušra

Data:

Naujus metus pradėkime sveikai! Ypatingai, kai tai nereikalauja daug pastangų, manau neturėtų būti sudėtinga įgyvendinti. Ši košė taip pat pernai metų netikėtas atradimas. Labai norėjau išbandyti nekepintus grikius, o kai juos nusipirkau ilgai neapsisprendžiau ką su jais daryti. Tad netikėtai aptiktas receptas leido greitai apsispręsti ir kitos dienos pusryčiams daug daug kramtyti. Taip, šią košę valgydami pavargs jūsų žandikauliai, bet manau tai sveika, nes tai priverčia gerai sukramtyti maistą ir jo neišeina tiesiog sumesti į skrandį – reikia laiko. Vaisius galite rinktis pagal savo skonį, bet man kivis labai tiko su trupučiu imbiero, o prinokęs bananas suteikia saldumo pakankamai, tad net nereikėjo papildomai saldinti medumi ar agavos sirupu. Bet Jūs visada galite pasirinkti vaisius ir pasiderinti saldumą pagal save.

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos
Kaloringumas: 504 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1/2 p. nekepintų grikių
  • 1/2 p. saulėgrąžų
  • 2 bananai
  • 2 kiviai
  • truputis imbiero, šviežiai tarkuoto

Instrukcijos:

  • Iš vakaro užmerkti grikius ir saulėgrąžas.
  • Ryte praskalauti grikius ir saulėgrąžas šviežiu vandeniu ir nusunkti. Sudėti į indelius.
  • Vieną bananą sutrinti ir įmaišyti į košę.
  • Šviežią imbierą nulupti ir truputį sutarkuoti (pagal savo skonį). Įmaišyti į košę.
  • Supjaustyti likusį bananą ir nuluptus kivius. Įmaišyti į košę.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gražina Gum puslapis Super Detox

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Saulėgrąžų ir razinų chalva

Saulėgrąžų ir razinų chalva

Šį skanumyną gal ir sunku pavadinti chalva, tačiau kaip kitaip užvadinti nesugalvojau. Viskas labai paprasta – vos trys produktai, viską sumaišai ir viskas. Ką čia daugiau ir pasakoti 🙂 Šeima kaip sveiką užkandį pripažino.

Buckwheat and curd bake

Grikių košės ir varškės apkepas

irmą kartą gyvenime valgiau saldų grikių apkepą ? Man grikiai aplamai kur sunkiai įsivaizduojami. Dažniausiai valgom tik virtus su daug daug sviesto, arba dar varškės įsidedam. Bet nuobodu juk taip, tad čia man kažkas visai naujo. Valgėm su braškių uogiene ir buvo tikrai skanu. Fotografavau paskutinį apkepo gabaliuką atėmusi iš vyro lėkštės ? Vadinasi variantas tikrai vykęs, nors pradžioje į viską žiūrėjau skeptiškai.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Grikių salotos pietums į darbą

Grikių salotos pietums į darbą

Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂