Menu

Obuolių ir varškės apkepas

  • Obuolių ir varškės apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Obuolių ir varškės apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu vakarienei nesinori sunkaus maisto, tad pradėjau kepti apkepus ? O kadangi dar ir obuolių sode yra, tai žinoma pirmas pasirinktas apkepas buvo su obuoliais.

Kadangi migdolų neturėjau, tai įbėriau saujelę saulėgrąžų.

Obuolių ir varškės apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 250 g obuolių
  • 250 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 20 g cukraus
  • 2 v.š. miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • saujelė (~10 vnt.) migdolų

Instrukcijos:

  • Nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius apibarstyti cukrumi.
  • Pertrinti varškę, sumaišyti su kiaušinių tryniais.
  • Suberti kapotus migdolus, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei paruoštus obuolius. Viską gerai išmaišyti.
  • Sudėti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišyti.
  • Masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 – 40 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: jau nebeveikiantis lietuviškas tinklaraštis „Ką gaminsim šiandien?”

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Varškės apkepas su vaniliniu pudingu

Varškės apkepas su vaniliniu pudingu

Mes labai mėgstam varškę. Tačiau ilgainiui tas pats varškės apkepas pabosta, tad pradėjau dairytis kažko naujo. Vat ir nusprendžiau išbandyti šį apkepą ir kaip visada dar paskatino tai, jog jau senokai turiu vanilinio pudingo pakelį, bet niekaip jo nesunaudojau. Vaikams labai patiko. O kadangi kaip lengvai vakarienei dariau iš pusės normos, tai visa šeima lengvai užkando, o ir pakelio jau neliko, nes teko greitai pakartoti 🙂

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Labai greitai padaromi varškėčiai. Darbo prie jų tikrai mažai, o dar ir sveiki. Kol jie keps orkaitėje, galima pasidaryti salotas arba tiesiog užsiimti maisto gamyba kitiems šeimos nariams, kurie nenori maitintis taip sveikai. Su salotomis mums jie tikrai tiko, nes skoniu primena keptą varškės sūrį.

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.