Menu

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

  • Vaisinis varškės desertas Švelnumas
  • Vaisinis varškės desertas Švelnumas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vaisinis varškės desertas Švelnumas


Autorius: Aušra

Data:

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 211 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 200 g vaisių ar uogų
  • 1 p. natūralaus jogurto
  • 100 g varškės
  • 1,5-2 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Visus produktus, išskyrus uogas ar vaisius, dėti į smulkintuvą ir gerai sutrinti.
  • Jei uogos (šiuo atveju braškės) ar vaisiai dideli, juos pasmulkiname.
  • Didžiąją dalį uogų/vaisių sumaišome su kremu ir išdėliojame į desertinius indelius.
  • Viršų papuošiame likusiomis uogomis ar vaisiais. Gerai atšaldome.
  • Skanaus!

Šaltinis: jau nebežinomas rusiškas žurnalas apie vaikų auginimą

  1. ..ir visai nereikia pirkti tokiu varskyciu parduotuveje su visokiais E, kai ta pati galima pasidaryti naturaliai namie.

  2. Aušra says:

    Tikrai taip, todėl pas mus namuose itin retai apsilanko pirktiniai sūreliai ir saldūs jogurtai. Sūrelius tai vaikai mėgsta, bet pirktinių jogurtų tai niekada nevalgo. O vat natūralų jogurtą sumaišius su trintomis uogomis tiesiog dievina. Manau tai viską ir pasako 🙂 – vaikai juk jaučia kas jiems skaniau.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės ir ruginių miltų bandukai

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Nekeptas varškinis tortukas

Nekeptas varškinis tortukas

Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux