Menu

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

  • Vaisinis varškės desertas Švelnumas
  • Vaisinis varškės desertas Švelnumas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vaisinis varškės desertas Švelnumas


Autorius: Aušra

Data:

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 211 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 200 g vaisių ar uogų
  • 1 p. natūralaus jogurto
  • 100 g varškės
  • 1,5-2 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Visus produktus, išskyrus uogas ar vaisius, dėti į smulkintuvą ir gerai sutrinti.
  • Jei uogos (šiuo atveju braškės) ar vaisiai dideli, juos pasmulkiname.
  • Didžiąją dalį uogų/vaisių sumaišome su kremu ir išdėliojame į desertinius indelius.
  • Viršų papuošiame likusiomis uogomis ar vaisiais. Gerai atšaldome.
  • Skanaus!

Šaltinis: jau nebežinomas rusiškas žurnalas apie vaikų auginimą

  1. ..ir visai nereikia pirkti tokiu varskyciu parduotuveje su visokiais E, kai ta pati galima pasidaryti naturaliai namie.

  2. Aušra says:

    Tikrai taip, todėl pas mus namuose itin retai apsilanko pirktiniai sūreliai ir saldūs jogurtai. Sūrelius tai vaikai mėgsta, bet pirktinių jogurtų tai niekada nevalgo. O vat natūralų jogurtą sumaišius su trintomis uogomis tiesiog dievina. Manau tai viską ir pasako 🙂 – vaikai juk jaučia kas jiems skaniau.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Jogurtinė duona

Jogurtinė duona

Karts nuo karto pabandau naujus duonų receptus, tačiau retai kada užsikabinu ir ties vienu lieku ilgesniam laikui. Dauguma bandymų net nepasiekia mano tinklaraščio, nes nesudarė didelio teigiamo įspūdžio. Tačiau ši duonytė yra visiškai kitokia – puikiai iškyla, atrodo dailiai, o ir vidus visada būna labai labai baltas. Kitas jos privalumas – jogurtas. Jo pas mus beveik visada galima rasti šaldytuve, o vat pieno – retai.

Pomidoriukų Tulpės

Pomidoriukų Tulpės

Puikus pasirinkimas, kai vyrui reikia dovanoti gėles. Tokios tulpės ne tik papuoš stalą, bet ir skaniai susivalgys.

Varškės ir cukinijų apkepas

Varškės ir cukinijų apkepas

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyvę peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Tai matyt paskutinis mano receptas su serbentais. Šį kartą – baltieji serbentai. Jie matyt švelniausi iš visų serbentų, bet man jie labai patinka. Todėl ir pyragą sugalvojau daryti būtent su jais. Pirmą kartą dariau pagal receptą – kiek erzino serbentų sėklytės. Kitą kartą – apvirtus serbentus sutryniau smulkintuvu ir per sietelį prakošiau – rezultate kreme man trūko kiek gaivumo. Tad trečią kartą gaminčiau visgi paprastesniu būtu ir su sėklytėmis 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux