Menu

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

  • Vaisinis varškės desertas Švelnumas
  • Vaisinis varškės desertas Švelnumas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vaisinis varškės desertas Švelnumas


Autorius: Aušra

Data:

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 211 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 200 g vaisių ar uogų
  • 1 p. natūralaus jogurto
  • 100 g varškės
  • 1,5-2 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Visus produktus, išskyrus uogas ar vaisius, dėti į smulkintuvą ir gerai sutrinti.
  • Jei uogos (šiuo atveju braškės) ar vaisiai dideli, juos pasmulkiname.
  • Didžiąją dalį uogų/vaisių sumaišome su kremu ir išdėliojame į desertinius indelius.
  • Viršų papuošiame likusiomis uogomis ar vaisiais. Gerai atšaldome.
  • Skanaus!

Šaltinis: jau nebežinomas rusiškas žurnalas apie vaikų auginimą

  1. ..ir visai nereikia pirkti tokiu varskyciu parduotuveje su visokiais E, kai ta pati galima pasidaryti naturaliai namie.

  2. Aušra says:

    Tikrai taip, todėl pas mus namuose itin retai apsilanko pirktiniai sūreliai ir saldūs jogurtai. Sūrelius tai vaikai mėgsta, bet pirktinių jogurtų tai niekada nevalgo. O vat natūralų jogurtą sumaišius su trintomis uogomis tiesiog dievina. Manau tai viską ir pasako 🙂 – vaikai juk jaučia kas jiems skaniau.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę “SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Mėlynių tortas su jogurtu

Mėlynių tortas su jogurtu

Trumpai apie tortą. Visų pirma dėl laiko stokos turiu prisipažinti, kad biskvitų nekepiau. Naudojau kažkokius pirktinius, kurie ilgai pas tėvus nesurado sau vietos. Tai prichvatizavau ir padariau mylimam tėveliui tortą 🙂 Toliau viskas buvo kaip ir pagal planą (t.y. pagal receptą), tik ant viršaus uogų dėjau dvigubai, kas iš karto pateikiama mano recepte atsispindi. Ir dar, kadangi naudojau ne 22cm skersmens formą bet 26cm, tai sluoksniavau tortą pagal save – biskvitas, kremas, biskvitas, uogų želė. Bet žinoma tai jau kiekvienos torto konstruotojos fantazijos reikalas 🙂 Dėl skonio, tai tiesą pasakius tikėjausi skanaus torto, bet… jis tiesiog tirpo burnoje. Vyras sakė jis patenka į mano gamintų tortų penketuką, o gal net ir į trejetuką. Beveik visi valgę, iš karto kartojo, o mano mergina net paskutinius gabaliukus skaičiavo ir niekam nenorėjo duoti 🙂 Tad kai tik atsiras šviežių mėlynių – tikrai primygtinai siūlau išbandyti!

Varškės ir makaronų apkepas

Varškės ir makaronų apkepas

Kadangi buvo likę daug virtų makaronų ir varškės, greitai apsisprendžiau išbandyti šį apkepą. Manau netgi labai vykęs, nes dukra net dvi dienas iš eilės skaniai jį valgė su uogiene.

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.