Menu

Kukurūzų apkepas su varške

  • Kukurūzų apkepas su varške
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Kukurūzų apkepas su varške


Autorius: Aušra

Data:

Ne paslaptis – mums patinka kruopos su varške :). Taigi jau kažkada seniai išbandytas, tik šį kartą pakartotinai pagamintas patiekalas. Labai skanu buvo visiems. Valgėm su grietine. Tik kitą kartą gal bandyčiau padaryti ne tokią kietą kruopų košę :). Na man košes virti dar reikėtų pasipraktikuoti, nes niekada neišeina tokios pačios konsistencijos :).

Kukurūzų apkepas su varške

Užtruksime:
Išeiga: 4-6 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1,5 st. kukurūzų kruopų
  • 2,5 st. vandens
  • 2 v.š. sviesto
  • 300 g varškės
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 0,5 st. grietinės
  • druskos
  • prieskonių

Instrukcijos:

  • Kukurūzų kruopas išvirti pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus ir neatidengus laikyti šiltai dar 30 minučių.
  • Riebalais ištepti kepimo formą ir sudėti pusę košės, ant viršaus dėti varškę, ištrintą su tryniu, druska ir prieskoniais.
  • Sudėti antrą košės sluoksnį, užpilti grietine, išmaišytą su tryniu ir druska.
  • Apkepą dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 20 min.
  • Valgyti su šviežiomis daržovėmis arba tiesiog su grietine.
  • Skanaus!

Šaltinis: Paragaukite 2000/5

  1. Aušra parašė:

    Sveiki. Norėčiau paprašyti leidimo perpublikuoti jūsų receptus ALfa.lt svetainėje rubrikoje Skanaus. Žinoma, nurodytume jūsų blogą šaltiniu.
    Pagarbiai
    Aušra

  2. Aušra parašė:

    Sveiki,
    jei receptai bus tvarkingai dedami, tada prašom 🙂 Tik būtų gerai, kad ingredientų išvardinimo nekeistumėte. Nes Moliūginiuose vafliuose mačiau, kad visi ingredientai nuo galo surašyti, gaunasi, kad viską reikia pradėti daryti nuo padažo 🙂

  3. ZiupsnelisDruskos parašė:

    Idomu! As irgi baisiai megstu ir varske ir kruopas.. Reikes isbandyti 😉

  4. Aušra parašė:

    Pas mus kruopos visada sunkiai eina, išskyrus ryžius. Tai visada padeda varškė 🙂 kurią pas mus visi labai mėgsta 🙂

  5. yummmy… thanks for the tips , i”d love to follow your blog as usually as i can.have a nice day~~

  6. Sienna Richardson parašė:

    i love to eat cakes and bake them too that is why i am always on the lookout for cake recipes;`-

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Iš pradžių šis derinukas pasirodė kiek keistas, bet pagalvojau, jog bent jau atskirai ir žiedinius kopūstus, ir varškę, ir sūrį mes labai mėgstam. Tad ir surizikavau išbandyti. Vyras labai gyrė, valgė su rūgpieniu ir grietine. Vaikams ir man užteko valgyti tik su grietine, bet vis tiek buvo labai skanu.

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.