Menu

Čeburekai su varškės įdaru

  • Čeburekai su varškės įdaru
  • Čeburekai su varškės įdaru
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Čeburekai su varškės įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Kartais būna momentų, kai derinį miltai+mėsa man virškina sunkokai. Tokiais momentais puikiai galima pakeisti mėsos įdarą varške ir gauti lengvus čeburekiukus. Tiesa recepte pateikta tešla yra ganėtinai lipni ir reikia kočioti ant smarkiai pamiltuoto stalviršio. Žinoma, visada galima pasirinkti jau šimtą kartų išbandytą kokį čeburekų tešlos receptą, bet kol kas numylėtinio tokio neturiu ir naudojuosi šiuo. Iš pateikto kiekio, sočiai pavalgo trys žmonės, tačiau ne keturi 🙂 Šiuos čeburekiukus mano vaikai valgė kaip dideli, tad tikrai jų nebuvo per daug 🙂

Čeburekai su varškės įdaru

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 3 porcijos
Kaloringumas: 536 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 1 kiaušinis
  • 4 v.š. grietinės
  • 2 v.š. vandens
  • žiupsnelis cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 300 g ir daugiau miltų
  • Įdarui:
  • 300 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. šviežių krapų
  • 1/2 a.š. druskos
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Iš tešlai skirtų produktų užminkyti minkštą tešlą. Ją padalinti į 12 dalių ir plonai iškočioti.
  • Įdarui skirtus produktus sumaišyti.
  • Į iškočiotos tešlos rutuliukus dėti įdaro ir suformuoti čeburekus. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
  • Skanauti su pasirinkti padažu ar tiesiog grietine!

Šaltinis: Xarchevnya.ru/

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Varškė su bananais

Varškė su bananais

Dar vienas bandymas pasidaryti desertą, kuris pakeistų pirktinius sūrelius. Nemėgstam mes pirktinių sūrelių, juose visada jaučiame sintetikos. Todėl pirmenybę teikiam visai paprastučiams desertams, padaromiems vos per kelias minutes ir kurių sudėtis – vos keli produktai.

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Pernai Kalėdų proga pasidovanojau sau knygą Kviečių pilvas, ir ji mane taip paveikė, kad sausio mėnesį visai šeimai nedaviau valgyti nieko iš kviečių. Pradžioj atrodė kažkaip keista, neįprasta, tačiau labai greitai apsipratom. Bet kas man labiausiai patiko – paskatino ieškoti kažko naujo. Taip šiuos blynus ir atradau, ir jau metus laiko karts nuo karto iškepu šeimai. Kartais paprastoje keptuvėje, kartais čirvinėje. Tačiau man jie visgi labiau patinka kepti paprastoje keptuvėje, nors vyras tokiai mano nuomonei ir prieštarauja. Bet kokiu atveju, blynai gaunasi labai purūs ir lengvi. Labai stipriai plečiasi keptuvėje, tad nedėkite blynų arti vienas kito. Ir jei mėgstate valgyti blynus vienus, tada siūlau įdėti daugiau cukraus arba tiesiog iškeptus blynus aplieti kokiu sirupu.

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Nekeptas varškinis tortukas

Nekeptas varškinis tortukas

Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂