Menu

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

  • Žiedinių kopūstų apkepas su varške
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Žiedinių kopūstų apkepas su varške


Autorius: Aušra

Data:

Iš pradžių šis derinukas pasirodė kiek keistas, bet pagalvojau, jog bent jau atskirai ir žiedinius kopūstus, ir varškę, ir sūrį mes labai mėgstam. Tad ir surizikavau išbandyti. Vyras labai gyrė, valgė su rūgpieniu ir grietine. Vaikams ir man užteko valgyti tik su grietine, bet vis tiek buvo labai skanu.

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 152 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g žiedinių kopūstų
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g neriebios varškės
  • 50-70 g kieto sūrio, tarkuoto
  • druskos

Instrukcijos:

  • Žiedinį kopūstą išskirstyti nedideliais žiedynais ir išvirti.
  • Pravėsusį žiedinį kopūstą sukapoti ir sumaišyti su kiaušiniais, sūriu, pertrinta varške.
  • Masę pasūdyti, gerai išmaišyti ir sukrėsti į sviestu išteptą ugniai atsparų indą.
  • Kepti maždaug 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C.
  • Apkepą apibarstyti žalumynais ir patiektu su grietine.
  • Skanaus!

Šaltinis: Moters savaitgalio priedas. Lietuviški valgiai. 2009-03

  1. Elinga says:

    Nugis labai idomu bus pabandyti…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂

Agurkų užkandis su varške

Agurkų užkandis su varške

Labai gaivu ir paprasta. Darant su blenderiu viskas pasidaro per kelias minutes. Skonis išskirtinis, labai primena šaltibarščius be burokėlių.

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę “SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Varškės apkepas su kuskusu

Varškės apkepas su kuskusu

Kartais mėgstu palepinti saviškius varškės apkepu, tad siūlau išbandyti dar vieną variantą – su kuskusu. Jau esu bandžiusi paprastą varškės apkepą, varškės ir makaronų apkepą, varškės apkepą su vaniliniu pudingu ir varškės ir ryžių apkepą. Kiekvienas yra savaip skanus, todėl labai smagu žinoti, kad pagal šaldytuvo turinį lengvai galima pakeisti ir varškės apkepo skonį.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux