Menu

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

  • Žiedinių kopūstų apkepas su varške
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Žiedinių kopūstų apkepas su varške


Autorius: Aušra

Data:

Iš pradžių šis derinukas pasirodė kiek keistas, bet pagalvojau, jog bent jau atskirai ir žiedinius kopūstus, ir varškę, ir sūrį mes labai mėgstam. Tad ir surizikavau išbandyti. Vyras labai gyrė, valgė su rūgpieniu ir grietine. Vaikams ir man užteko valgyti tik su grietine, bet vis tiek buvo labai skanu.

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 152 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g žiedinių kopūstų
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g neriebios varškės
  • 50-70 g kieto sūrio, tarkuoto
  • druskos

Instrukcijos:

  • Žiedinį kopūstą išskirstyti nedideliais žiedynais ir išvirti.
  • Pravėsusį žiedinį kopūstą sukapoti ir sumaišyti su kiaušiniais, sūriu, pertrinta varške.
  • Masę pasūdyti, gerai išmaišyti ir sukrėsti į sviestu išteptą ugniai atsparų indą.
  • Kepti maždaug 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C.
  • Apkepą apibarstyti žalumynais ir patiektu su grietine.
  • Skanaus!

Šaltinis: Moters savaitgalio priedas. Lietuviški valgiai. 2009-03

  1. Elinga says:

    Nugis labai idomu bus pabandyti…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Nekeptas varškinis tortukas

Nekeptas varškinis tortukas

Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂

Apkepas su braškėmis

Apkepas su braškėmis

Lengvas ir paprastas, bet skanus, nes su braškėmis.

Čeburekai su varškės įdaru

Čeburekai su varškės įdaru

Kartais būna momentų, kai derinį miltai+mėsa man virškina sunkokai. Tokiais momentais puikiai galima pakeisti mėsos įdarą varške ir gauti lengvus čeburekiukus. Tiesa recepte pateikta tešla yra ganėtinai lipni ir reikia kočioti ant smarkiai pamiltuoto stalviršio. Žinoma, visada galima pasirinkti jau šimtą kartų išbandytą kokį čeburekų tešlos receptą, bet kol kas numylėtinio tokio neturiu ir naudojuosi šiuo. Iš pateikto kiekio, sočiai pavalgo trys žmonės, tačiau ne keturi 🙂 Šiuos čeburekiukus mano vaikai valgė kaip dideli, tad tikrai jų nebuvo per daug 🙂

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Tai mūsų naujieji pusryčiai. Visgi pavasaris įnešė naujovių ir pradėjome ieškoti lengvų skanių pusryčių. Glotnučiams man rytai dar per vėsūs, keptas kiaušinis atsibodo, sumuštiniai šiaip mūsų šeimoje nėra itin populiarūs. O vat šie sumuštiniai lengvesni, gaivumo suteikia žalumynai. Tad jei pabodo įprasti sumuštiniai su dešra ar sūriu, tikrai siūlau išbandyti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux