Menu

Braziliška kava su kakava

  • Braziliška kava su kakava
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Braziliška kava su kakava


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalis – puikus metas pasilepinti. Kadangi šis gėrimas yra labai saldus, priskiriu jį prie desertų. Todėl jis tikrai puikiai tinka sekmadienio popietinei poilsio minutei.

Braziliška kava su kakava

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 1 porcija
Kaloringumas: 225 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 ml pieno
  • 25 ml kakavos
  • 25 ml cukraus
  • 1 a.š. tirpios kavos

Instrukcijos:

  • Pieną užvirti.
  • Maišant supilti kakavą, cukrų ir kavą. Viską supilti į puodelį ir skanauti!

Šaltinis: Spicecoat’s Blog

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis kefyras

Šokoladinis kefyras

Dar vienas lengvas kokteiliukas ne tik kefyro, bet ir šokolado mylėtojams.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Šis pyragas atrodo labai gražiai, o pagaminamas iš mums visiems įprastų produktų. Tad tikrai siūlau pasigaminti esant pirmai progai. Skonis labai sodrus, o varškės sluoksnis su lengva rūgštele čia labai tinka. Pamatę vaikai kaip tvarkau nuotraukas, iš karto užsiprašė šio pyrago vėl 🙂 O tai manau didžiausias pyrago įvertinimas.

Kava savaitgalio pasimėgavimui

Kava savaitgalio pasimėgavimui

Buvo paskutinė atostogų diena… Kava baiginėjosi ir žinojau, kad kitos nebepirksiu… Tad sugalvojau pasidaryti labai skanią kavą, bet žinoma kartu ir iš to kas jau buvo namuose. Pradėjau vartyti savo knygutes ir receptų archyvą, tačiau visur buvo arba per daug darbo (pvz. plakti grietinėlę), arba reikėjo kažką pirkti (pvz., tą pačią grietinėlę). O šokolado pas mane visada yra 😉 Be to kavos likeris vargšiukas jau nežinau kiek laiko stovi nesuvartojamas. Vieną gerti jį man neskanu, o kiek gi jo sunaudosi kepiniuose ar desertuose. Tad, kai pamačiau šį receptą, ilgai nereikėjo delsti. Buvo skanu! Daryčiausi su malonumu ir šiandien, bet kad kavos nebeliko… Bet vis tiek reikės kuom nors save ir šeimyną palepinti, nes juk šiandien man mamadienis 🙂 o ir savaitgalis ant nosies.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.