Menu

Braziliška kava su kakava

  • Braziliška kava su kakava
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Braziliška kava su kakava


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalis – puikus metas pasilepinti. Kadangi šis gėrimas yra labai saldus, priskiriu jį prie desertų. Todėl jis tikrai puikiai tinka sekmadienio popietinei poilsio minutei.

Braziliška kava su kakava

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 1 porcija
Kaloringumas: 225 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 ml pieno
  • 25 ml kakavos
  • 25 ml cukraus
  • 1 a.š. tirpios kavos

Instrukcijos:

  • Pieną užvirti.
  • Maišant supilti kakavą, cukrų ir kavą. Viską supilti į puodelį ir skanauti!

Šaltinis: Spicecoat’s Blog

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Kava savaitgalio pasimėgavimui

Kava savaitgalio pasimėgavimui

Buvo paskutinė atostogų diena… Kava baiginėjosi ir žinojau, kad kitos nebepirksiu… Tad sugalvojau pasidaryti labai skanią kavą, bet žinoma kartu ir iš to kas jau buvo namuose. Pradėjau vartyti savo knygutes ir receptų archyvą, tačiau visur buvo arba per daug darbo (pvz. plakti grietinėlę), arba reikėjo kažką pirkti (pvz., tą pačią grietinėlę). O šokolado pas mane visada yra 😉 Be to kavos likeris vargšiukas jau nežinau kiek laiko stovi nesuvartojamas. Vieną gerti jį man neskanu, o kiek gi jo sunaudosi kepiniuose ar desertuose. Tad, kai pamačiau šį receptą, ilgai nereikėjo delsti. Buvo skanu! Daryčiausi su malonumu ir šiandien, bet kad kavos nebeliko… Bet vis tiek reikės kuom nors save ir šeimyną palepinti, nes juk šiandien man mamadienis 🙂 o ir savaitgalis ant nosies.

Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.