Menu

Naminiai Rafaelo

  • Naminiai Rafaelo
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Naminiai Rafaelo


Autorius: Aušra

Data:

Blogai, kai pradedi kažką skanaus daryti ir tik tada apsižiūri, kad vieno iš produktų beveik neturi, o atrodė… Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Naminiai Rafaelo

Užtruksime:
Išeiga: 20-30 vnt.

Ingredientai:

  • 200 g varškės
  • 120 g cukraus
  • 60 g kokoso drožlių
  • 20-30 g džiūvėsėlių
  • apie 20-30 vnt. riešutų be odelių
  • tortų papuošimų arba kokoso drožlių saldainiukų aprengimui (reikia ganėtinai daug)

Instrukcijos:

  • Varškę gerai ištrinti su cukrumi, sudėti kokoso drožles ir džiūvėsėlius. Masė turi gautis tokia, kad būtų galima daryti rutuliukus.
  • Šaukšteliu imti truputį masės, padaryti rutuliukus ir į vidų įdėti riešutą ar gabaliuką džiovinto vaisiaus (mums labiau patiko visgi su riešutais).
  • Rutuliukus dėti į torto papuošimus ar kokoso drožles ir gražiai juose apvolioti, kad pasidengtų iš visų pusių (gražiausiai pasidengė kai rutuliukus varčiau šakute ar šaukštuku, bet ne rankomis).
  • Padengtus saldainius sudėti į mini keksiukų popierines formeles.
  • Palaikyti šaldytuve mažiausiai valandą (po valandos saldainiukai dar buvo minkšti, palaikius kelias dienas, jie pasidarė truputį kietesni).
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamos forumas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Kadangi Ievutei paskutiniu metu dingo apetitas ir valgo tik pieniškas dešreles (ir tai ne visas) ir košes, tai taip norisi kažką naujo jai pasiūlyti. Atradau, kad Ieva puikiai valgo visokius apkepus. Tad dar vienas prie apkepų kolekcijos. Beje, šis receptas rastas prie vaikiškų receptų SuperMamos forume.

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Varškės ir cukinijų apkepas

Varškės ir cukinijų apkepas

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyvę peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …