Menu

Krevečių salotos

  • Krevečių salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Krevečių salotos


Autorius: Aušra

Data:

Puikios gaivios salotos. Itin greitai padaromos – vos kelios minutės. O skonis labai gardus, žinoma, tiems kas mėgsta krevetes 🙂

Krevečių salotos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 279 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g šaldytų žirnelių
  • 200 g šviežių agurkų
  • 400 g gliaudytų krevečių
  • 100 g grietinės
  • 100 g neriebaus majonezo
  • 1 v.š. krienų
  • druskos
  • krapų papuošimui

Instrukcijos:

  • Užvirinti arbatinuke vandens ir juo užpilti šaldytus žirnelius bei palaikyti kelias minutes, kol jie aštils (per ilgai nelaikykite, nes šiltos salotos praras savo žavesį).
  • Agurką nulupti ir supjaustyti kubeliais.
  • Į dubenį sudėti žirnelius, krevetes ir agurkus.
  • Užpilti padažu, padarytų iš likučių produktų.
  • Lengvai išmaišyti.
  • Patiekti dideliame dubenyje arba stiklo taurėse. Salotas papuošti krapais.

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Troškinti žirneliai su morkomis

Troškinti žirneliai su morkomis

Kad ir koks paprastas šis receptas būtų – jis mūsų šių metų atradimas 🙂 Gal kažkas nuo vaikystės valgė panašiai paruoštas daržoves, tačiau mes su vyru vaikystėje tokio patiekalo nebuvom ragavę. Tad dabar, kai reikia greitų pietų, daržoves keičiame šaldytų daržovių mišiniais ir, analogišku principu paruoštas, žiauriai skaniai suvalgom.

Agurkų užkandis su varške

Agurkų užkandis su varške

Labai gaivu ir paprasta. Darant su blenderiu viskas pasidaro per kelias minutes. Skonis išskirtinis, labai primena šaltibarščius be burokėlių.

Įdaryti agurkai

Įdaryti agurkai

Super paprastas ir greitas užkandis, jei yra keli šaukštai virtų ryžių atlikusių nuo pietų ar vakarienės. Sugebėtų pagaminti tikriausiai net ir vaikai. O skanu ir gaivu 🙂

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.