Menu

Varškė su bananais

  • Varškė su bananais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškė su bananais


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas bandymas pasidaryti desertą, kuris pakeistų pirktinius sūrelius. Nemėgstam mes pirktinių sūrelių, juose visada jaučiame sintetikos. Todėl pirmenybę teikiam visai paprastučiams desertams, padaromiems vos per kelias minutes ir kurių sudėtis – vos keli produktai.

Anot šaltinio desertas tinkamas 7-8 mėn. kūdikiams. Bet aš savo mažiui dar neduodu cukraus, nors jis jau ir vyresnis. Žinoma, čia kiekvienos mamos nuomonė. Vietoj banano galima naudoti obuolį – smulkiai sutarkuoti ir iš karto sumaišyti su kitais ingredintais. Šio varianto dar neišbandėm, nes baigėsi mūsų obuoliai.

Varškė su bananais

Užtruksime:
Išeiga: 1 porcija

Ingredientai:

  • 100 g varškės
  • 1 bananas
  • 1 v.š. grietinės
  • 2 a.š. cukraus (kitą kartą dėčiau mažiau)

Instrukcijos:

  • Visus ingredientus sudėti į smulkintuvą (blenderį) ir kelias minutes trinti, kol gausis vientisa masė.
  • Skanaus!

Šaltinis: Твой малыш. 2006-01. Питание малыша от 0 до 6

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bananų-duonos pudingas

Bananų-duonos pudingas

Savaitgaliais, per Lietuvos ryto televiziją žiūrime kartu su vaikais Mokausi gaminti laidą. Arba tiksliau ją įsirašome ir žiūrime mums patogiu metu 🙂 Na bet čia jau ne esmė. Taigi kartą pasakiau vaikams – užteks tik žiūrėti, reikia kažko imtis ir išsirinkome kartu, kad ateinantį savaitgalį gaminsime šį pudingą. Kaip sutarėm, taip ir padarėm – aš supirkau visus produktus, juos susvėriau ir pakviečiau vaikus. O toliau jau darbavosi vaikai. Buvo visko 🙂 , bet svarbiausia ramiai reaguoti ir sakyti, kad visiems visko pasitaiko 🙂 Tada neatmušamas noras gaminti kitą kartą. Taip šį kartą ir aš elgiausi, pasikausčiau kantrybe ir visas nelaimes nuleidau niekais – juk iš tiesų visiems visko pasitaiko 🙂 Tad neužilgo skanavome lengvai pagaminamą desertą ir nuotaikos visų buvo puikios 😉 Net tėtis pritarė, jog desertas vertas dėmesio. Jei vat šalia būtume turėję ledų, būtų iš viso buvę puiku. Bet ir vienas pudingas savaime buvo skanus!

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Labai greitai padaromi varškėčiai. Darbo prie jų tikrai mažai, o dar ir sveiki. Kol jie keps orkaitėje, galima pasidaryti salotas arba tiesiog užsiimti maisto gamyba kitiems šeimos nariams, kurie nenori maitintis taip sveikai. Su salotomis mums jie tikrai tiko, nes skoniu primena keptą varškės sūrį.

Varškės apkepas su kuskusu

Varškės apkepas su kuskusu

Kartais mėgstu palepinti saviškius varškės apkepu, tad siūlau išbandyti dar vieną variantą – su kuskusu. Jau esu bandžiusi paprastą varškės apkepą, varškės ir makaronų apkepą, varškės apkepą su vaniliniu pudingu ir varškės ir ryžių apkepą. Kiekvienas yra savaip skanus, todėl labai smagu žinoti, kad pagal šaldytuvo turinį lengvai galima pakeisti ir varškės apkepo skonį.

Linų sėmenų košė

Linų sėmenų košė

Paskutiniu metu, jei tik namuose yra bananų, visada darau linų sėmenų košę. Man ji labai patinka. O jei dar pripjaustau tuo metu turimų vaisių ir apibarstau pakepintais smulkintais riešutais – pusryčiai gaunasi nerealūs! Iš tiesų tai su mielu noru ją valgo ir likusi mano šeima, net ir mažiausias, ir didžiausias. O man smagu, kad tai ir sveika, ir naudinga, ir skanu.

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.