Menu

Braziliška kava su kakava

  • Braziliška kava su kakava
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Braziliška kava su kakava


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalis – puikus metas pasilepinti. Kadangi šis gėrimas yra labai saldus, priskiriu jį prie desertų. Todėl jis tikrai puikiai tinka sekmadienio popietinei poilsio minutei.

Braziliška kava su kakava

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 1 porcija
Kaloringumas: 225 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 ml pieno
  • 25 ml kakavos
  • 25 ml cukraus
  • 1 a.š. tirpios kavos

Instrukcijos:

  • Pieną užvirti.
  • Maišant supilti kakavą, cukrų ir kavą. Viską supilti į puodelį ir skanauti!

Šaltinis: Spicecoat’s Blog

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kava savaitgalio pasimėgavimui

Kava savaitgalio pasimėgavimui

Buvo paskutinė atostogų diena… Kava baiginėjosi ir žinojau, kad kitos nebepirksiu… Tad sugalvojau pasidaryti labai skanią kavą, bet žinoma kartu ir iš to kas jau buvo namuose. Pradėjau vartyti savo knygutes ir receptų archyvą, tačiau visur buvo arba per daug darbo (pvz. plakti grietinėlę), arba reikėjo kažką pirkti (pvz., tą pačią grietinėlę). O šokolado pas mane visada yra 😉 Be to kavos likeris vargšiukas jau nežinau kiek laiko stovi nesuvartojamas. Vieną gerti jį man neskanu, o kiek gi jo sunaudosi kepiniuose ar desertuose. Tad, kai pamačiau šį receptą, ilgai nereikėjo delsti. Buvo skanu! Daryčiausi su malonumu ir šiandien, bet kad kavos nebeliko… Bet vis tiek reikės kuom nors save ir šeimyną palepinti, nes juk šiandien man mamadienis 🙂 o ir savaitgalis ant nosies.

Tinginys su kondensuotu pienu

Tinginys su kondensuotu pienu

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂

Šokoladinis bananų kokteilis

Šokoladinis bananų kokteilis

Dar vienas sveikuoliškas receptas, kurį radau visai atsitiktinai bevartydama turimas knygas apie sveiką gyvenseną. Pastaruoju metu truputį privengiu pieno produktų, tuo šis kokteilis mane ir užkabino. Be to ieškau būdų kaip dažniau mityboje naudoti linų sėmenis. Tad viskas tiko mano nuostatoms 🙂 Išbandžiau tą pačią dieną kai radau. Pirmą kartą tiesiog viską suplakiau ir ragavom, tačiau maltos linų sėmenys dar buvo neišbrinkusios ir kietos, tai buvo nemalonu. Tad tikrai rekomenuoju jas užpylus vandeniu kelias minutes palaukti – rezultate bus kreminis tirštas kokteilis.

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Jei tikitės čia surasti super sveiką tortą, tai bėkit iš čia 🙂 Na gerai, nebėkit, bet supraskite, kad sveikesnis, tai nėra liesas iš oro pagamintas tortas. Šis tortas iš sveikų produktų, tačiau riebus ir laaabai sotus. Po mažyčio gabaliuko, reikia daryti pertrauką 🙂 O sveikumas yra tame, kad nenaudojami miltai, rafinuotas cukrus, pieno produktai, kiaušiniai.

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂