Menu

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

  • Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis
  • Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis


Autorius: Aušra

Data:

Labai greitai padaromi varškėčiai. Darbo prie jų tikrai mažai, o dar ir sveiki. Kol jie keps orkaitėje, galima pasidaryti salotas arba tiesiog užsiimti maisto gamyba kitiems šeimos nariams, kurie nenori maitintis taip sveikai. Su salotomis mums jie tikrai tiko, nes skoniu primena keptą varškės sūrį.

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 133 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 g varškės
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 1 v.š. rupių kvietinių ar ruginių miltų
  • sėlenų apvoliojimui
  • druskos

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
  • Sumaišyti varškę, miltus ir kiaušinio baltymą. Pasūdyti ir tešlą padalinti į šešis rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką apvolioti sėlenose ir lengvai paspausti, suformuojant plokščius paplotėlius. Dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepti 30-40 minučių.
  • Valgyti su grietine ar salotomis. Skanaus!

Šaltinis: ПОПРОБУЕМ ЖИЗНЬ НА ВКУС?!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Varškės ir ruginių miltų bandukai

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).

Pomidoriukų Tulpės

Pomidoriukų Tulpės

Puikus pasirinkimas, kai vyrui reikia dovanoti gėles. Tokios tulpės ne tik papuoš stalą, bet ir skaniai susivalgys.

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.