Menu

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

  • Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Super paprastučiai, galima sakyti dietiniai sausainiukai. Man labai patinka, nes ingredientų vos keli, o pasidaro ir iškepa labai greitai.

200 g varškės

1 st. avižinių dirbsnių

1 kiaušinis

2 v.š. cukraus (čia jau pagal kiekvieno skonį, galima mažiau, galima daugiau)

Sumaišyti visus produktus. Sudėti į skardą arba keksiukų formeles plonu sluoksniu, paspaudžiant drėgna ranka. Kepti įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos. Iškepusius atvėsinti ir, jei reikia, supjaustyti norimomis formomis.

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Bananine granola be cukraus ir be aliejaus

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas „Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Šis pyragas atrodo labai gražiai, o pagaminamas iš mums visiems įprastų produktų. Tad tikrai siūlau pasigaminti esant pirmai progai. Skonis labai sodrus, o varškės sluoksnis su lengva rūgštele čia labai tinka. Pamatę vaikai kaip tvarkau nuotraukas, iš karto užsiprašė šio pyrago vėl 🙂 O tai manau didžiausias pyrago įvertinimas.

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Tokio populiarumo nesitikėjau 🙂 Norėjau tik iškepti sausainių 🙂 O netikėtai darbe bendradarbė užklausė jų recepto, o vyrukas (kitas ragautojas) irgi net kelis kartus paminėjo, jog sausainiai labai geri 🙂 ir ko gi man daugiau norėti? Tik pasiūlyti išsikepti ir kitiems.