Menu

Kalnakasių marinatas

  • Kalnakasių marinatas
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Kalnakasių marinatas


Autorius: Aušra

Data:

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Kalnakasių marinatas

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 3/4 p. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 p. sojos padažo
  • 2 v.š. Vorčesterio padažo
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 a.š. pipirų
  • 1/4 p. vyno acto
  • 1 a.š. džiovintų petražolių
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos

Instrukcijos:

  • Visus ingredientus sumaišyti.
  • Mėsą marinuoti per naktį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Real Mom Kitchen

  1. Rūtuliukas parašė:

    gardžiai atrodo 🙂

  2. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂 Jau pradėjom lauko kepsnių ir šašlykų sezoną.

  3. laisvunas parašė:

    Sveiki Ausra, jei galite parasykite man elektronini laiska, nes nezinau kaip jums parasyti elektroninio adreso neradau.

  4. Aušra parašė:

    Sveiki,
    parašiau jums.

  5. vika parašė:

    sveiki,
    Labai sudomino jusu sitie kepsniukai tik nelabai suprantu 3/4 p. tai yra puodelio o koks cia tas puodelis tretu buti kiek cia ml =)
    daug kur pas jus skaitau ir noreciau paklausti koki puodeli jus naudojate =)

  6. Aušra parašė:

    Sveiki 🙂

    1 puodelis mano naudojamas yra 237ml. Bet jei eina kalba apie marinatus, o ne kepinius drąsiai galima naudoti 250ml talpą.
    Tai 3/4 puodelio bus 180-190ml.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Rotisserie stiliumi kepta višta

Rotisserie stiliumi kepta višta

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Atliko virta vištienos krūtinėlės, tad prisiminiau užmirštą receptą. Greitas, skanus ir paprastas.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.