Menu

Salotos su vištiena ir feta

  • Salotos su vištiena ir feta
  • Salotos su vištiena ir feta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Salotos su vištiena ir feta


Autorius: Aušra

Data:

Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad tinkamiausia vakarienė – salotos. Ji išrinko receptą, aš supirkau produktus. Bet jau matyt įtariat kuom baigėsi 🙂 Aš gaminau vakarienę, o dukra su draugėmis užsiplepėjo ir susivėlino grįžti namo 🙂 Taip ir liks man klausimas, ji čia taip specialiai? 🙂 Na gerai, kad salotos tokios greitos, kad net nepavadinčiau gaminimu – sudėjai į lėkštę ir viskas!

Originale siūloma naudoti mėlynojo pelėsio sūrį, tačiau mes nesam jo dideli gerbėjai, tad nubalsavom pakeisti jį feta. Man tai ganėtinai naujas derinys, nes ją dažniausiai naudoju graikiškose salotose. Bet prie švelnios vištienos, ji tikrai puikiai derėjo, tik norėjosi, kad pomidoriukai būtų gal kiek rūgštesni, nes jie pasirodė man net saldūs. Bet šiaip viskas tvarkoj. Dukra grįžusi namo visą porciją suvalgė ir buvo laiminga (gal dėl gerai praleisto laiko su draugėmis, gal kad nereikėjo salotų daryti, o gal kad iš tiesų buvo skanu) 🙂

Salotos su vištiena ir feta

Užtruksime:
Pagaminsime: 1 porciją

Ingredientai:

  • 50 g salotų mišinio
  • 75 g vyšninių pomidoriukų
  • 50 g vištienos, keptos ar virtos
  • 50 g feta sūrio ar mėlynojo pelėsinio sūrio
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. balzamiko acto
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis aitriųjų paprikų miltelių

Instrukcijos:

  • Salotas nuplauti ir sudėti į lėkštę.
  • Pomidoriukus supjaustyti ketvirčiais. Taip pat sudėti į lėkštę.
  • Ant viršaus sudėti pasmulkintą vištieną ir sutrupintą fetą.
  • Nedideliame indelyje sumaišyti aliejų, actą, druską ir aitriųjų paprikų miltelius. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant paruoštų salotų.
  • Skanaus!

Idėja: David Bez. Salotos su meile (Alma littera, 2015)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Atliko virta vištienos krūtinėlės, tad prisiminiau užmirštą receptą. Greitas, skanus ir paprastas.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Vištiena azijietiškai

Vištiena azijietiškai

Autorius: Aušra Data: 2020-11-04 Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite …

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.

Aštrūs viščiukų sparneliai

Aštrūs viščiukų sparneliai

Kiekvienas mano nuomone aštrumą suvokia skirtingai. Mano ir namiškių nuomone šie sparneliai nebuvo labai aštrūs (gal aitriosios paprikos buvo kaltos), bet prie alaus vieną iš paskutinių vasaros vakarų labai tiko.