Menu

Vištiena azijietiškai

  • Vištiena azijietiškai
  • Vištiena azijietiškai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena azijietiškai

Autorius:
Data:

Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite vištienos – tai vienintelis momentas, kuris gali apgadinti skanią vakarienę.

Vištiena azijietiškai

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmones

Ingredientai:

  • 500 g vištienos file
  • 1 v.š. medaus ar sirupo (mes naudojam agavų sirupą, nes medų ne visi toleruoja)
  • 1 v.š. pomidorų pastos (tik ne pomidorų padažo 😉 )
  • 2-4 v.š sojos padažo
  • 1-2 skiltelės česnako (arba tiesiog 1 a.š. česnako granulių)
  • 1 v.š. aliejaus (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Jei vištieną valgysite su ryžiais, užkaiskite jiems vandenį ir tuo metu supjaustykite vištienos file apie 1-2 cm dydžio gabaliukais.
  • Indelyje sumaišykite medų ar sirupą, pomidorų pastą, sojos padažą ir smulkintą česnaką. Siūlau pradžioje įpilti 2 v.š. sojos ir paragauti padažą ar užtenka sūrumo ir tik tada nuspręsti pilti daugiau jos.
  • Kai vanduo ryžiams užvirs ir ryžius subersite virti, užkaiskite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus (jei keptuvė kokybiška, aliejus nebūtinas).
  • Kai keptuvė įkais, sudėkite vištienos gabalėlius ir pamaišydami kepkite, kol mėsytė nebebus rožinė. Tai užtruks apie 5-7 minutes.
  • Ant vištienos supilkite padažą ir dar 3-5 minutes patroškinkite maišydami, kad padažas padengtų vištienos gabaliukus iš visų pusių.
  • Maždaug šiuo metu ryžiai turėtų būti išvirę, tad viską dalinkite į porcijas ir sėdame valgyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: ПРОСТЫЕ РЕЦЕПТЫ ОТ НИНЫ

vištiena, azija, soja, greita
vištiena, greiti patiekalai, azijietiška virtuvė

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.