Menu

Vištiena azijietiškai

  • Vištiena azijietiškai
  • Vištiena azijietiškai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena azijietiškai

Autorius:
Data:

Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite vištienos – tai vienintelis momentas, kuris gali apgadinti skanią vakarienę.

Vištiena azijietiškai

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmones

Ingredientai:

  • 500 g vištienos file
  • 1 v.š. medaus ar sirupo (mes naudojam agavų sirupą, nes medų ne visi toleruoja)
  • 1 v.š. pomidorų pastos (tik ne pomidorų padažo 😉 )
  • 2-4 v.š sojos padažo
  • 1-2 skiltelės česnako (arba tiesiog 1 a.š. česnako granulių)
  • 1 v.š. aliejaus (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Jei vištieną valgysite su ryžiais, užkaiskite jiems vandenį ir tuo metu supjaustykite vištienos file apie 1-2 cm dydžio gabaliukais.
  • Indelyje sumaišykite medų ar sirupą, pomidorų pastą, sojos padažą ir smulkintą česnaką. Siūlau pradžioje įpilti 2 v.š. sojos ir paragauti padažą ar užtenka sūrumo ir tik tada nuspręsti pilti daugiau jos.
  • Kai vanduo ryžiams užvirs ir ryžius subersite virti, užkaiskite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus (jei keptuvė kokybiška, aliejus nebūtinas).
  • Kai keptuvė įkais, sudėkite vištienos gabalėlius ir pamaišydami kepkite, kol mėsytė nebebus rožinė. Tai užtruks apie 5-7 minutes.
  • Ant vištienos supilkite padažą ir dar 3-5 minutes patroškinkite maišydami, kad padažas padengtų vištienos gabaliukus iš visų pusių.
  • Maždaug šiuo metu ryžiai turėtų būti išvirę, tad viską dalinkite į porcijas ir sėdame valgyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: ПРОСТЫЕ РЕЦЕПТЫ ОТ НИНЫ>

vištiena, azija, soja, greita
vištiena, greiti patiekalai, azijietiška virtuvė

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux