Menu

Vištiena azijietiškai

  • Vištiena azijietiškai
  • Vištiena azijietiškai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena azijietiškai

Autorius:
Data:

Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite vištienos – tai vienintelis momentas, kuris gali apgadinti skanią vakarienę.

Vištiena azijietiškai

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmones

Ingredientai:

  • 500 g vištienos file
  • 1 v.š. medaus ar sirupo (mes naudojam agavų sirupą, nes medų ne visi toleruoja)
  • 1 v.š. pomidorų pastos (tik ne pomidorų padažo 😉 )
  • 2-4 v.š sojos padažo
  • 1-2 skiltelės česnako (arba tiesiog 1 a.š. česnako granulių)
  • 1 v.š. aliejaus (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Jei vištieną valgysite su ryžiais, užkaiskite jiems vandenį ir tuo metu supjaustykite vištienos file apie 1-2 cm dydžio gabaliukais.
  • Indelyje sumaišykite medų ar sirupą, pomidorų pastą, sojos padažą ir smulkintą česnaką. Siūlau pradžioje įpilti 2 v.š. sojos ir paragauti padažą ar užtenka sūrumo ir tik tada nuspręsti pilti daugiau jos.
  • Kai vanduo ryžiams užvirs ir ryžius subersite virti, užkaiskite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus (jei keptuvė kokybiška, aliejus nebūtinas).
  • Kai keptuvė įkais, sudėkite vištienos gabalėlius ir pamaišydami kepkite, kol mėsytė nebebus rožinė. Tai užtruks apie 5-7 minutes.
  • Ant vištienos supilkite padažą ir dar 3-5 minutes patroškinkite maišydami, kad padažas padengtų vištienos gabaliukus iš visų pusių.
  • Maždaug šiuo metu ryžiai turėtų būti išvirę, tad viską dalinkite į porcijas ir sėdame valgyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: ПРОСТЫЕ РЕЦЕПТЫ ОТ НИНЫ>

vištiena, azija, soja, greita
vištiena, greiti patiekalai, azijietiška virtuvė

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux