Menu

Vištiena azijietiškai

  • Vištiena azijietiškai
  • Vištiena azijietiškai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena azijietiškai

Autorius:
Data:

Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite vištienos – tai vienintelis momentas, kuris gali apgadinti skanią vakarienę.

Vištiena azijietiškai

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmones

Ingredientai:

  • 500 g vištienos file
  • 1 v.š. medaus ar sirupo (mes naudojam agavų sirupą, nes medų ne visi toleruoja)
  • 1 v.š. pomidorų pastos (tik ne pomidorų padažo 😉 )
  • 2-4 v.š sojos padažo
  • 1-2 skiltelės česnako (arba tiesiog 1 a.š. česnako granulių)
  • 1 v.š. aliejaus (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Jei vištieną valgysite su ryžiais, užkaiskite jiems vandenį ir tuo metu supjaustykite vištienos file apie 1-2 cm dydžio gabaliukais.
  • Indelyje sumaišykite medų ar sirupą, pomidorų pastą, sojos padažą ir smulkintą česnaką. Siūlau pradžioje įpilti 2 v.š. sojos ir paragauti padažą ar užtenka sūrumo ir tik tada nuspręsti pilti daugiau jos.
  • Kai vanduo ryžiams užvirs ir ryžius subersite virti, užkaiskite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus (jei keptuvė kokybiška, aliejus nebūtinas).
  • Kai keptuvė įkais, sudėkite vištienos gabalėlius ir pamaišydami kepkite, kol mėsytė nebebus rožinė. Tai užtruks apie 5-7 minutes.
  • Ant vištienos supilkite padažą ir dar 3-5 minutes patroškinkite maišydami, kad padažas padengtų vištienos gabaliukus iš visų pusių.
  • Maždaug šiuo metu ryžiai turėtų būti išvirę, tad viską dalinkite į porcijas ir sėdame valgyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: ПРОСТЫЕ РЕЦЕПТЫ ОТ НИНЫ

vištiena, azija, soja, greita
vištiena, greiti patiekalai, azijietiška virtuvė

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.