Menu

Vištiena azijietiškai

  • Vištiena azijietiškai
  • Vištiena azijietiškai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena azijietiškai

Autorius:
Data:

Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite vištienos – tai vienintelis momentas, kuris gali apgadinti skanią vakarienę.

Vištiena azijietiškai

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmones

Ingredientai:

  • 500 g vištienos file
  • 1 v.š. medaus ar sirupo (mes naudojam agavų sirupą, nes medų ne visi toleruoja)
  • 1 v.š. pomidorų pastos (tik ne pomidorų padažo 😉 )
  • 2-4 v.š sojos padažo
  • 1-2 skiltelės česnako (arba tiesiog 1 a.š. česnako granulių)
  • 1 v.š. aliejaus (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Jei vištieną valgysite su ryžiais, užkaiskite jiems vandenį ir tuo metu supjaustykite vištienos file apie 1-2 cm dydžio gabaliukais.
  • Indelyje sumaišykite medų ar sirupą, pomidorų pastą, sojos padažą ir smulkintą česnaką. Siūlau pradžioje įpilti 2 v.š. sojos ir paragauti padažą ar užtenka sūrumo ir tik tada nuspręsti pilti daugiau jos.
  • Kai vanduo ryžiams užvirs ir ryžius subersite virti, užkaiskite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus (jei keptuvė kokybiška, aliejus nebūtinas).
  • Kai keptuvė įkais, sudėkite vištienos gabalėlius ir pamaišydami kepkite, kol mėsytė nebebus rožinė. Tai užtruks apie 5-7 minutes.
  • Ant vištienos supilkite padažą ir dar 3-5 minutes patroškinkite maišydami, kad padažas padengtų vištienos gabaliukus iš visų pusių.
  • Maždaug šiuo metu ryžiai turėtų būti išvirę, tad viską dalinkite į porcijas ir sėdame valgyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: ПРОСТЫЕ РЕЦЕПТЫ ОТ НИНЫ>

vištiena, azija, soja, greita
vištiena, greiti patiekalai, azijietiška virtuvė

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Atliko virta vištienos krūtinėlės, tad prisiminiau užmirštą receptą. Greitas, skanus ir paprastas.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux