Menu

Vištiena azijietiškai

  • Vištiena azijietiškai
  • Vištiena azijietiškai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena azijietiškai

Autorius:
Data:

Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite vištienos – tai vienintelis momentas, kuris gali apgadinti skanią vakarienę.

Vištiena azijietiškai

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmones

Ingredientai:

  • 500 g vištienos file
  • 1 v.š. medaus ar sirupo (mes naudojam agavų sirupą, nes medų ne visi toleruoja)
  • 1 v.š. pomidorų pastos (tik ne pomidorų padažo 😉 )
  • 2-4 v.š sojos padažo
  • 1-2 skiltelės česnako (arba tiesiog 1 a.š. česnako granulių)
  • 1 v.š. aliejaus (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Jei vištieną valgysite su ryžiais, užkaiskite jiems vandenį ir tuo metu supjaustykite vištienos file apie 1-2 cm dydžio gabaliukais.
  • Indelyje sumaišykite medų ar sirupą, pomidorų pastą, sojos padažą ir smulkintą česnaką. Siūlau pradžioje įpilti 2 v.š. sojos ir paragauti padažą ar užtenka sūrumo ir tik tada nuspręsti pilti daugiau jos.
  • Kai vanduo ryžiams užvirs ir ryžius subersite virti, užkaiskite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus (jei keptuvė kokybiška, aliejus nebūtinas).
  • Kai keptuvė įkais, sudėkite vištienos gabalėlius ir pamaišydami kepkite, kol mėsytė nebebus rožinė. Tai užtruks apie 5-7 minutes.
  • Ant vištienos supilkite padažą ir dar 3-5 minutes patroškinkite maišydami, kad padažas padengtų vištienos gabaliukus iš visų pusių.
  • Maždaug šiuo metu ryžiai turėtų būti išvirę, tad viską dalinkite į porcijas ir sėdame valgyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: ПРОСТЫЕ РЕЦЕПТЫ ОТ НИНЫ>

vištiena, azija, soja, greita
vištiena, greiti patiekalai, azijietiška virtuvė

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

Vištiena su keptais rabarbarais

Vištiena su keptais rabarbarais

Aš kaip visada, susiimu tik kai baigiasi sezonas. O skubėjau šeimynai gaminti dar pačioje rabarbarų sezono pradžioje. Bet vis atsiranda svarbesnių, skubesnių darbų, nes kaip žinia visada laiko trūksta viskam. Na bet ne apie tai dabar kalba turėtų būti 🙂 Ši vištiena tikrai patiks tiems, kas mėgsta mėsą su vaisiais ir tiems, kuriems patinka saldžiarūgštis maistas. Šiaip į mėsą su vaisiais aš kreivai žiūriu, bet saldžiarūgtis maistas man net labai prie širdies. Smagiausia dalis buvo tai, jog vištienoje jautėsi tik švelnus švelnus rabarbų skonis, kuris mano vyrui ir sūnui nemaišė. O iškeptus rabarbarus aš sutryniau į padažą ir jis buvo super! Aš ir mano dukrytė apsilaižydamos valgėm. Išvada – su šiuo patiekalu galima įtikti kelioms grupėms žmonių vienu metu 🙂 tik vieni valgo su padažu, kiti tik su salotom 🙂

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Atliko virta vištienos krūtinėlės, tad prisiminiau užmirštą receptą. Greitas, skanus ir paprastas.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux