Menu

Varškės ir makaronų apkepas

  • Varškės ir makaronų apkepas
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Varškės ir makaronų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kadangi buvo likę daug virtų makaronų ir varškės, greitai apsisprendžiau išbandyti šį apkepą. Manau netgi labai vykęs, nes dukra net dvi dienas iš eilės skaniai jį valgė su uogiene.

Varškės ir makaronų apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 471 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 g varškės
  • 250 g makaronų
  • 2-3 kiaušiniai
  • 50 g sviesto
  • 2 v.š. manų kruopų
  • 2 v.š.cukraus
  • druskos
  • džiūvėsėlių

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir praaušinti.
  • Į varškę sudėti su cukrumi ištrintus kiaušinių trynius, dalį sviesto, truputį druskos ir gerai išsukti.
  • Tada į varškės masę sudėti makaronus, išplaktus baltymus, manų kruopas ir lengvais judesiais išmaišyti.
  • Kepimo indą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir sukręsti į ją varškės-makaronų masę.
  • Paviršiuje uždėti keletą gabaliukų sviesto ir orkaitėje kepti 25—30 min.
  • Valgoma su pasaldinta grietinėle, spanguolių ar kitokių uogų kisieliumi.

Šaltinis: skanus.lt

  1. […] išbandyti dar vieną variantą – su kuskusu. Jau esu bandžiusi paprastą varškės apkepą, varškės ir makaronų apkepą, varškės apkepą su vaniliniu pudingu ir varškės ir ryžių apkepą. Kiekvienas yra savaip […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Pernai Kalėdų proga pasidovanojau sau knygą Kviečių pilvas, ir ji mane taip paveikė, kad sausio mėnesį visai šeimai nedaviau valgyti nieko iš kviečių. Pradžioj atrodė kažkaip keista, neįprasta, tačiau labai greitai apsipratom. Bet kas man labiausiai patiko – paskatino ieškoti kažko naujo. Taip šiuos blynus ir atradau, ir jau metus laiko karts nuo karto iškepu šeimai. Kartais paprastoje keptuvėje, kartais čirvinėje. Tačiau man jie visgi labiau patinka kepti paprastoje keptuvėje, nors vyras tokiai mano nuomonei ir prieštarauja. Bet kokiu atveju, blynai gaunasi labai purūs ir lengvi. Labai stipriai plečiasi keptuvėje, tad nedėkite blynų arti vienas kito. Ir jei mėgstate valgyti blynus vienus, tada siūlau įdėti daugiau cukraus arba tiesiog iškeptus blynus aplieti kokiu sirupu.

Pomidoriukų Tulpės

Pomidoriukų Tulpės

Puikus pasirinkimas, kai vyrui reikia dovanoti gėles. Tokios tulpės ne tik papuoš stalą, bet ir skaniai susivalgys.

Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos

Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos

Prasidėjo vasara be kelių dienų, todėl nebesusilaikėm ir pradėjom pirkti pomidorus, agurkus ir salotas. Po žiemos žalumynų taip išsiilgę, kad su mielu noru salotas daromės ir pietums ir vakarienei. O kad nenusibostų mums įprastos salotos, ieškau lygiagrečiai kažko naujo, tačiau tuo pačiu mums priimtino. Tuo pačiu sutapo, jog pasiilgom ir varškės, tad šis salotų variantas sugundė išbandyti. Žinoma mes išbandėm ir kitokį variantą su grūdėta varške, tačiau nugalėjo būtent šis. Valgant viskas taip dera tarpusavyje, jog atrodo kad visiems ingredientams jau seniai buvo laikas būti kartu. Bet atradom tik dabar ir tuo labai džiaugiamės! Iš tiesų tai gali būti greiti pietūs ofise – pomidorus ir alyvuoges namuose susipjaustom, o grūdėtą varškę nusiperkam pakeliui į darbą 😉

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂