Menu

Kukurūzų lazdelės su irisais

  • Kukurūzų lazdelės su irisais
  • Details
  • 7 komentarai
  • Related Items
Kukurūzų lazdelės su irisais


Autorius: Aušra

Data:

Vaikystėje šis saldumynas tikriausiai man buvo pats skaniausias. Deja, mano mamai jis kažkodėl nepatiko (nesistebiu, nes saldumynų srity mūsų skoniai visiškai skirtingi), tad namuose jo niekada nebandė daryti. Bet kaip užtat aš džiaugdavausi, kai nuėję pas tėvų draugus į balių rasdavau šiuos irisus sunku ir apsakyti 🙂 Tik pamenu, kad jie kažkodėl pirmi baigdavosi… Radusi šį receptą kelias savaites iš eilės tik jį ir dariau. Kaip gerai, kad mano ir mano šeimos skoniai sutampa 🙂

Kukurūzų lazdelės su irisais

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g irisų
  • 100 g sviesto
  • 100 g kukurūzų lazdelių

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti nedideliame inde, suberti irisus ir kaitinant ant nedidelės ugnies maišyti kol ištirps.
  • Viską užpilti ant kukurūzų lazdelių ir gerai išmaišyti.
  • Sudėti į indą ir kai sustings supjaustyti gabaliukais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

  1. egle parašė:

    sudomino sis desertas. Norejau paklausti,kokius irisus naudojote?Ar kukuruzu lazdeles turi buti nesaldzios?

  2. Aušra parašė:

    Irisus paprasčiausius lietuviškus naudoju – tokie kvadratiniai, geltonam fone žalias dobilo lapelis nupaišytas. Kukurūzų lazdeles galima ir saldžius, ir nesaldžius naudoti. Mes kažkaip nesaldžių čia nerandam pirkti, tai naudoju bet kokius saldžius.

  3. egle parašė:

    Aciu uz atsakyma. Si vakara darysiu 🙂

  4. Aušra parašė:

    Linkiu neapsivalgyti 🙂 Pas mus jei tik šį skanėstą darom, tai su vyru apsivalgom… Labai jau ji dievinam 🙂

  5. Anafora parašė:

    Hmmm koks skanumynas – atrodė laaaabai daug pradžioje, net norėjau gaminti tik pusę normos – bet tiesiog SURYJOME viską. L.skanus ir elementarus 🙂

  6. Aušra parašė:

    Aš tai stengiuosi bent dalį atiduoti seneliams, nes dviem suaugusiems ir dviem mažiems vaikams tai garantuotas persivalgymas 🙂 Paskui jauti didį malonumą ir savęs graužimą 🙂

  7. Lolita parašė:

    Ojei, kaip ačiū už receptą, kaip smagu, kad jį atsitiktinai aptikau! Čia ir mano vaikystės skanėstas, jį darydavo močiutė, bet dabar jau pati nebeprisimena… Tik ji nepjaustydavo gabaliukais, o drėgnom rankom formuodavo rutuliukus (teniso kamuoliuko dydžio); aš juos vadindavau irisiniais kukuliais 😀 na ką, važiuosim pirkti kukurūzų :}

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sausainiai Šuniukai

Sausainiai Šuniukai

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2021-01-31 Pas mus šeimoje vaikai vis kažko nevalgo… Dukra nevalgo žuvies, sūnus tuo tarpu nevalgo grikių… Bet sakė vat tokia forma grikius tikrai galiu valgyti 🙂 . O aš tiesą pasakiusi nekepintų …

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Autorius: Aušra Data: 2009-08-25 Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais Ingredientai: 1 p. …

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂